ΕΔΟΕΑΠ: Νέο μηνιαίο επίδομα των 100€ - Δικαιούχοι και δικαιολογητικά
23 Σεπτεμβρίου 2019
Enimerotiko.gr
Επιδοτήσεις

ΕΔΟΕΑΠ: Νέο μηνιαίο επίδομα των 100€ – Δικαιούχοι και δικαιολογητικά

Ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) εξέδωσε σήμερα (Δευτέρα, 08/04) ανακοίνωση κατά την οποία γνωστοποιεί τη δημιουργία νέου επιδόματος. Το συγκεκριμένο επίδομα θα έχει εξάμηνη ισχύ και θα καταβάλετε σε συγκεκριμένους δικαιούχους.

Το ποσό κάθε μήνα που θα καταβάλλεται στους δικαιούχους θα είναι των 100 ευρώ. Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ:

«Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε την από 1/1/2019 χορήγηση του μονογονεϊκού επιδόματος ανά εξάμηνο. Δηλαδή, τους μήνες Ιούνιο και Δεκέμβριο κάθε τρέχοντος έτους, για τις παρακάτω μόνον περιπτώσεις και με τα ακόλουθα κριτήρια:

Τέκνων που είναι ορφανά από τον έναν ή και τους δυο γονείς (εφόσον είναι είτε έμμεσα είτε δικαιοδόχα μέλη)
τέκνων άγαμων άμεσων μελών (εφόσον είναι έμμεσα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ)
καθορίζεται ως καταληκτικό όριο ηλικίας του προστατευόμενου τέκνου για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος η 31η Δεκεμβρίου του έτους, με τη συμπλήρωση των 18 ετών
ορίζεται ως εισοδηματικό κριτήριο το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως το ποσόν των € 15.000 για 1 προστατευόμενο τέκνο στον ΕΔΟΕΑΠ και έως το ποσόν των € 20.000 για 2 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα. Στην περίπτωση που το δικαιοδόχο τέκνο έχει δικό του ΑΦΜ και εμφανίζει εισοδήματα, θα συνυπολογίζεται το άθροισμα του εισοδήματος γονέα και τέκνου
το ποσόν του μηνιαίου επιδόματος, που χορηγεί ο ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με τα ανωτέρω κριτήρια, είναι η διαφορά μεταξύ του ποσού που χορηγείται ως επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ και του ποσού των € 100,00 μηνιαίως για κάθε τέκνο σε περιπτώσεις ιδιοκατοίκησης, ή του ποσού των € 200,00 μηνιαίως σε περιπτώσεις ενοικίου, αντιστοίχως».

Ακολουθουν αναλυτικά τα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ

«Αναλυτικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή αιτήσεως χορήγησης μονογονεϊκού επιδόματος είναι τα ακόλουθα:

Έντυπο αιτήσεως

Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΟΥ τρέχοντος έτους
Αντίγραφο της κατάστασης, η οποία εκδίδεται ηλεκτρονικά μετά την αίτηση χορήγησης επιδόματος παιδιού προς τον ΟΠΕΚΑ, με τα δικαιούμενα ποσά που καταβάλλονται στους ασφαλισμένους από τον ανωτέρω φορέα, μετά την καταβολή του 2ου διμήνου κάθε έτους, όπου διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.
Ληξιαρχική πράξη θανάτου (για περιπτώσεις θανόντος γονέα μη μέλους του ΕΔΟΕΑΠ)
Αντίγραφο υποβληθείσης δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας από την ΑΑΔΕ (για περιπτώσεις ενοικίου)
Αποδείξεις εξόφλησης των ενοικίων
Οι περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού που ελάμβαναν το μονογονεϊκό επίδομα κατά το έτος 2018 και συνεχίζουν να πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησής του κατόπιν του τακτικού ετήσιου ελέγχου, θα πρέπει να προσκομίσουν μόνον αντίγραφο της ηλεκτρονικής λίστας των πληρωμών τους από τον ΟΠΕΚΑ, όπως αυτές έχουν οριστικοποιηθεί για την πληρωμή επιδόματος παιδιού 2ου διμήνου 2019, μετά την υποβολή του εντύπου Ε1 του φορολογικού έτους 2018, προκειμένου να συνεχισθεί η καταβολή του επιδόματος σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Για κάθε διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στον Τομέα Υγείας Περίθαλψης (ΤΥΠ) ή στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΑΚΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΠΙΑΣ».


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα