Οικονομία: Επιδότηση κατά 50% των εργοδοτικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών - Enimerotiko.gr
Enimerotiko.gr
Επιδοτήσεις

Οικονομία: Επιδότηση κατά 50% των εργοδοτικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Τάσος Πετρόπουλος αποφάσισαν την έναρξη επιδοτούμενου προγράμματος για τις εργοδοτικές εισφορές των μισθωτών, με όριο ηλικίας τα 25 έτη.

Την απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο Τάσος Πετρόπουλος και η Έφη Αχτσιόγλου συζητούν εντός της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2019, οι εργοδοτικές εισφορές για κύρια σύνταξη καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις μειωμένες κατά 50% για τους απασχολούμενους μισθωτούς, ηλικίας έως 25 ετών, που εργάζονται ήδη ή θα προσληφθούν, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών τους. Το ποσό που προκύπτει από την καταβολή των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η υλοποίηση του μέτρου αποτελεί εφαρμογή της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων.

Επίσης, η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση της ανεργίας, η οποία πλήττει τους Έλληνες πολίτες την τελευταία δεκαετία.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα