pleistiriasmoi-akiniton-ti-tha-symvei-me-tin-prostasia-tis-protis-katoikias-105086
19:47

Πλειστηριασμοί ακινήτων. Τι θα συμβεί με την προστασία της πρώτης κατοικίας

19:47
News_Room

Νέος κύκλος πλειστηριασμών ακινήτων ξεκινάει από τις τράπεζες με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των κόκκινων δανείων και την εξεύρεση λύσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων το επόμενο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, ότι θα περιλαμβάνει αυστηρότερα κριτήρια για όσους αναζητήσουν καταφύγιο σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τον πλειστηριασμό.

Ήδη στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν αναρτηθεί 30.529 πλειστηριασμοί ακινήτων σε όλη την Ελλάδα, με ημερομηνία εκτέλεσης έως τον Σεπτέμβριο του 2019, εκ των οποίων 683 έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Advertisement

Μάλιστα, με δεδομένο ότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων παραμένει μεγάλο, αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα οι τράπεζες, στην προσπάθειά τους να το αντιμετωπίσουν δραστικά, θα εντατικοποιήσουν τις κινήσεις τους έναντι των κόκκινων δανειοληπτών.

Από το ηλεκτρονικό σφυρί δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα κινητά περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο ή σε ιδιώτες.

Advertisement

Στη λίστα των πλειστηριασμών περιλαμβάνεται και πλήθος διαμερισμάτων μεσαίας ή μικρής αξίας, δηλαδή, κάτω των 100.000 ευρώ, οι κάτοχοι των οποίων, όπως υποστηρίζουν οι τράπεζες, δεν έχουν ανταποκριθεί σε προσπάθειες ρύθμισης της οφειλής, καθώς και μικρά ή μεγάλα καταστήματα ή εμπορικοί χώροι.

Advertisement

Ανάμεσά στους πλειστηριασμούς που θα γίνουν έως το τέλος του χρόνου, βρίσκονται και πολυτελείς βίλες και διαμερίσματα, πεντάστερα ξενοδοχεία και ακίνητα.

Να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο 3μηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου του 2018 είχαν αναρτηθεί για να διενεργηθούν σχεδόν 4.000 πλειστηριασμοί. Από αυτούς, 3.776 αφορούσαν ακίνητα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν 601 κατοικίες, 12 ξενοδοχειακές μονάδες και 145 καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα τέθηκε σε εφαρμογή πριν από περίπου ένα χρόνο.

Advertisement