Enimerotiko.gr
PLUS

10 κανόνες διακόσμησης που έχουν ξεπεραστεί και κάνουν τα σπίτια μας να μοιάζουν παλιομοδίτικα

 Κανόνες διακόσμησης: Προκειμένου να τους τηρήσουμε θεωρούμε ότι πρέπει να προσλάβουμε κάποιον ειδικό. Κατά μέσο όρο, η πρόσληψη ενός σχεδιαστή εσωτερικών χώρων μπορεί να σας κοστίσει από 1.500 έως 4.000 €. Αυτό είναι  που δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να θέλετε να ανακαινίσετε το χώρο σας, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Μας αρέσουν πραγματικά η διακόσμηση και ο σχεδιασμός, οπότε συλλέξαμε μερικούς δημοφιλείς κανόνες που οι σχεδιαστές θεωρούν ότι αξίζει να σπάσουν.

1. Μη ανάμιξη και αντιστοίχιση διαφορετικών στυλ διακόσμησης

Κανόνες διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Ο σχεδιασμός της θέσης σας σε ένα συγκεκριμένο στυλ δεν είναι λόγος να αποκλείσετε στοιχεία από άλλα είδη. Για παράδειγμα, μια κλασσική διακόσμηση μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με μοντέρνα στοιχεία, καθώς και ρουστίκ κομμάτια. Εάν ανησυχείτε ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τη συνοχή του σπιτιού σας, οι σχεδιαστές προτείνουν να ακολουθήσετε συγκεκριμένα χρώματα.

2. Κανόνες διακόσμησης για ταιριαστά έπιπλα

Κανόνες διακόσμησης ταιριαστά έπιπλα

Η ύπαρξη όλου του υλικού σε ένα συγκεκριμένο στυλ είναι ήδη ξεπερασμένη τάση, λένε οι σχεδιαστές. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες διακόσμησης μπορείτε να έχετε εντελώς διαφορετικά κομμάτια επίπλων – ένας μοντέρνος καναπές μπορεί να συνδυαστεί με μια vintage πολυθρόνα και ένα ξύλινο τραπέζι με μεταλλικές καρέκλες. Αυτό θα κάνει τον εσωτερικό σας χώρο πιο ενδιαφέρον και φωτεινό.

3. Ο Μινιμαλισμός είναι ένας από τους κανόνες διακόσμησης που ανήκουν στο παρελθόν

Κανόνες διακόσμησης υπνοδωμάτιο

Το γνωστό σύνθημα «το λιγότερο είναι περισσότερο» δεν είναι πλέον δημοφιλής τάση, λένε οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων. Η λεγόμενη «οπτική υπερφόρτωση» είναι το «νέο μαύρο» και απαιτεί από εσάς να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, όπως μέταλλο, ξύλο, έργα τέχνης, μικρά έπιπλα και ό, τι άλλο θέλετε να προσθέσετε. Η μονοχρωμία και οι ουδέτεροι εσωτερικοί χώροι δε φαίνονται ενδιαφέροντα – αντ ‘αυτού η διακόσμησή σας θα πρέπει να είναι πιο εκφραστική.

4. Τοποθέτηση επίπλων στους τοίχους

Κανόνες διακόσμησης έπιπλα στον τοίχο

Με το να σπρώξετε όλα τα έπιπλα στους τοίχους του δωματίου σας δε θα εξοικονομήσετε ούτε θα δημιουργήσετε περισσότερο χώρο. Αντ ‘αυτού, θα κάνει το εσωτερικό σας χώρο να φαίνεται άβολος και βαρετός. Μια καλύτερη επιλογή είναι να δημιουργήσετε διαφορετικές θεματικές περιοχές και τονισμένες ομάδες διακοσμήσεων. Αυτό θα κάνει το εσωτερικό σας πιο εξατομικευμένο και μοναδικό.

5.Κανόνες διακόσμησης και μη ταιριαστά χρώματα

Κανόνες διακόσμησης χρώματα

Οι σχεδιαστές επιμένουν να βασίσουν το εσωτερικό σας σε μια συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων κατά τη διακόσμηση ενός χώρου. Αυτό ισχύει για όλα τα εξαρτήματα, όπως έπιπλα, κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα και άλλα, όχι μόνο για τους τοίχους. Τα φωτεινά χρώματα δεν ταιριάζουν πολύ καλά με τα παστέλ χρώματα, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε μόνο ένα από τα δύο. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έχετε βαρετό αποτέλεσμα – πολλά διαφορετικά χρώματα μπορούν να συνδυαστούν πολύ καλά όταν επιλεγούν σωστά.

6. Μη μέτρηση του χώρου

Κανόνες διακόσμησης μέτρα

Αυτό είναι ένα πολύ κοινό λάθος σχεδιασμού. Για να αποφύγετε την υπερφόρτωση ή την ανεπαρκή επίπλωση του χώρου σας, πριν αγοράσετε έπιπλα ή άλλα αντικείμενα, πρέπει να μετρήσετε όλες τις διαστάσεις σε σχέση με το δωμάτιο, καθώς και τα αντικείμενα μεταξύ τους. Επίσης, οι ειδικοί συμβουλεύουν να διατηρείτε τους διαδρόμους ελεύθερους αφήνοντας 36 ίντσες (91 εκατοστά) μεταξύ οποιωνδήποτε επίπλων.

7. Χρησιμοποιείστε ένα δωμάτιο μόνο για τον σκοπό που προορίζεται

Κανόνες διακόσμησης και σκοπός χρήσης δωματίου

Δε χρειάζεται να τηρείτε τους επίσημους κανόνες διακόσμησης όσον αφορά τη χρήση ενός συγκεκριμένου χώρου. Ακριβώς επειδή εσείς ή ο αρχιτέκτονας σας δώσατε ένα συγκεκριμένο όνομα σε ένα χώρο δε σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο με έναν τρόπο. Μπορείτε να δώσετε περισσότερο σκοπό σε διαφορετικά δωμάτια χρησιμοποιώντας την τραπεζαρία σας ως βιβλιοθήκη ή κάνοντας έναν μικρό χώρο εργασίας στο σαλόνι σας, για παράδειγμα.

8. Έχετε μόνο μία πηγή φωτισμού

Ο φωτισμός είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό οποιουδήποτε σχεδίου, καθώς λειτουργεί τόσο ως πηγή φωτός όσο και ως διακόσμηση. Συνήθως, μια γενική πηγή φωτός δεν είναι αρκετή για ένα ολόκληρο δωμάτιο, καθώς μπορεί να κάνει τα πράγματα να φαίνονται πολύ σκοτεινά. Αντ ‘αυτού, η χρήση διαφορετικών λαμπτήρων μπορεί να είναι χρήσιμη για τον φωτισμό μιας συγκεκριμένης λειτουργίας (όπως επιτραπέζιες λάμπες) ή για να τονίσει τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού σας.

9. Αφήνετε μικρά κενά μεταξύ των επίπλων του καθιστικού σας

Κανόνες διακόσμησης και λάθη

Εάν έχετε πολλά μικρά κενά από τον τοίχο θα δυσκολευτείτε να χρησιμοποιήσετε το χώρο στον τοίχο για οτιδήποτε και θα κάνετε το δωμάτιό σας λιγότερο λειτουργικό. Αντ ‘αυτού, οι ειδικοί προτείνουν να τοποθετήσετε τα κομμάτια επίπλων το ένα κοντά στο άλλο για να κάνετε το μέρος σας να φαίνεται πιο άνετο.

10. Δεν ακολουθείτε τη δική σας προσωπική αισθητική

Όταν διακοσμούμε τα σπίτια μας, όλοι αναζητούμε έμπνευση από ιστότοπους άλλων σχεδιαστών, ενώ αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μέσα στην ψυχή μας! Για να έχετε την τέλεια διακόσμηση που θα ικανοποιήσει τη δική σας αισθητική, θα πρέπει να αφήσετε την προσωπικότητά σας να γίνει ο οδηγός σας. Και μπορείτε ακόμα να βασιστείτε σε επαγγελματίες σχεδιαστές για επιπλέον συμβουλές.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News