Enimerotiko.gr
PLUS

13 ενδείξεις που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι είστε πιο έξυπνοι απ’ όσο νομίζετε

Έχετε αμφιβολίες για τη νοημοσύνη σας; Ακολουθούν 13 ενδείξεις ότι κάνετε λάθος. Οι πιθανότητες είναι ότι θα αναγνωρίσετε αμέσως τουλάχιστον 2 από αυτά τα χαρακτηριστικά στον εαυτό σας.

1. Κάνατε μαθήματα μουσικής

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου βοηθά την ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία. Μία από αυτές τις μελέτες ισχυρίζεται ότι μόνο ένας μήνας μουσικών μαθημάτων μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών να βελτιώσουν σημαντικά τις βαθμολογίες στα διαγωνίσματά τους και καθιστά τη μελέτη ευκολότερη για αυτά τα παιδιά. Λοιπόν, παίζατε βιολί όταν ήσασταν παιδί; Ίσως, αυτός είναι ο λόγος που είστε τόσο καλοί στο πως σκέφτεστε τα πράγματα σήμερα!

2. Είστε ο μεγαλύτερος αδελφός της οικογένειας

Ένα ενδιαφέρον κομμάτι της έρευνας έχει δείξει ότι τα μεγαλύτερα αδέλφια μιας οικογένειας έχουν μέτρια υψηλότερα αλλά σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά το δείκτη IQ τους σε σύγκριση με τα μικρότερα αδέλφια τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μεγαλύτερα παιδιά τείνουν να είναι ελαφρώς πιο επιτυχημένα από τα νεότερα μιας οικογένειας.

3. Έχετε λεπτή σιλουέτα

Το 2006, πραγματοποιήθηκε μια ασυνήθιστη έρευνα. Αποκάλυψε μια ενδιαφέρουσα σύνδεση: όσο μεγαλύτερη είναι η μέση ενός ατόμου, τόσο χαμηλότερες είναι οι γνωστικές ικανότητές του. Σύμφωνα με άλλες έρευνες, τα παιδιά ηλικίας 11 ετών που λαμβάνουν κακή βαθμολογία στα διαγωνίσματα τους τείνουν να εμφανίσουν παχυσαρκία έως την ηλικία των 40 ετών. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι οι έξυπνοι συνομήλικοί τους που διαβάζουν περισσότερο και προσπαθούν να λάβουν καλύτερη εκπαίδευση, μελλοντικά θα προσέχουν περισσότερο την υγεία τους.

4. Θηλάζατε όταν ήσασταν μωρό

Επιστήμονες από τη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία μελέτησαν περίπου 3.000 παιδιά και διαπίστωσαν ότι όσοι θηλάζονταν ως μωρά έλαβαν σχεδόν 7 βαθμούς περισσότερο σε τεστ IQ από εκείνα που δε θηλάζονταν. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για τα παιδιά που είχαν ένα συγκεκριμένο είδος γονιδίου (αυτό το γονίδιο υπάρχει επίσης σε άτομα που δε θηλάζονταν.) Ο ακριβής μηχανισμός που καθορίζει τη σχέση μεταξύ αυτού του γονιδίου και του θηλασμού είναι ακόμα άγνωστος.

5. Σας άρεσε να διαβάζετε ακόμη και όταν ήσασταν παιδί

Έχετε αναμνήσεις από την ανάγνωση από τις πρώτες μέρες της ζωής σας; Οι πιθανότητες είναι ότι είστε πολύ έξυπνοι, ειδικά εάν η αγάπη σας για τα βιβλία ξεκίνησε όταν φορούσατε ακόμη πάνες. Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, μελετήθηκαν 2.000 ζευγάρια διδύμων και αποδείχθηκε ότι εκείνα τα βρέφη που έμαθαν να διαβάζουν νωρίτερα είχαν υψηλότερο δείκτη IQ στη συνέχεια της ζωής τους. Οι συγγραφείς της μελέτης πιστεύουν ότι η ανάγνωση από νεαρή ηλικία βελτιώνει τις λεκτικές και μη λεκτικές ικανότητες ενός ατόμου.

6. Είστε αριστερόχειρες

Υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αριστερόχειρων ανθρώπων που είναι εγκληματίες. Οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη εξηγήσει αυτό το φαινόμενο. Από την άλλη πλευρά, πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι αριστερόχειρες έχουν την τάση να αποκλίνουν από την καθιερωμένη σκέψη – και έχουν έναν τρόπο δημιουργικής σκέψης που χρησιμοποιούν για την επίλυση προβλημάτων και εργασιών. Οι αριστερόχειρες είναι συχνά πιο εφευρετικοί και ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα δύσκολες καταστάσεις. Αυτό δεν είναι σημάδι μεγάλης ευφυΐας;

7. Ανησυχείτε συχνά

Όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που ανησυχούν συχνά για πράγματα μπορεί να είναι πιο έξυπνοι από εκείνους που δεν το κάνουν. Μπορεί να συμβαίνει ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι πάντα σκέφτονται τις πιθανές συνέπειες των ενεργειών τους και, ως εκ τούτου, προσπαθούν να βεβαιωθούν ότι όλα αποδεικνύονται όσο το δυνατόν καλύτερα.

8. Είσαι ψηλός

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Princeton έδειξε ότι τα ψηλά παιδιά διαβάζουν περισσότερο από τους συνομηλίκους τους και όταν φτάσουν στην ενηλικίωση καταλήγουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Ισιώστε λοιπόν την πλάτη σας – έχετε κάτι που πρέπει να είστε περήφανοι!

9. Μπορεί να είστε αστείοι

Αποδεικνύεται ότι η αίσθηση του χιούμορ και η υψηλή νοημοσύνη συνδέονται. Σε μια έρευνα, περίπου 400 μαθητές έκαναν ένα τεστ νοημοσύνης, μετά από αυτό έπρεπε να σκεφτούν διασκεδαστικές λεζάντες για σκηνές από κινούμενα σχέδια. Μπορείτε να μαντέψετε ποιες λεζάντες αποδείχθηκαν πιο αστείες;

10. Είστε περίεργοι

Ένας καθηγητής ψυχολογίας των επιχειρήσεων σε ένα πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιέργεια είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των ευφυών ανθρώπων. Οι περίεργοι άνθρωποι έχουν μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή σκέψης, και μακροπρόθεσμα ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν νέα πράγματα και να αναπτυχθούν ως άτομα.

11. Προσπαθείτε για την τελειότητα

Οι άνθρωποι που είναι έξυπνοι είναι συνήθως τελειομανείς. Δεν είναι ποτέ πραγματικά ικανοποιημένοι με τον τρόπο που είναι τα πράγματα. Αν παίζουν κάποιο άθλημα, θα αφιερώσουν επιπλέον χρόνο για να γίνουν οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας. Και αν είναι δυσαρεστημένοι με την εμφάνισή τους, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους αγοράζοντας μια νέα ντουλάπα ή αυξάνοντας τις συνήθειες περιποίησης. Η ζωή τους είναι ένας συνεχής αγώνας για εξέλιξη.

12. Είστε πιο δραστήριος τη νύχτα

Ακούγεται αστείο, αλλά αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι που αγαπούν να μείνουν ξύπνιοι το βράδυ έχουν γενικά μεγαλύτερη ευφυΐα από τους πρωινούς τύπους. Η ικανότητα να δουλεύουμε και να είμαστε δημιουργικοί τη νύχτα, όπως είναι γνωστό, δε μας δόθηκε από τη φύση. Γι ‘αυτό οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι έξυπνοι άνθρωποι κοιμούνται αργότερα επειδή προσπαθούν να επεκτείνουν τα όρια των ικανοτήτων τους. Μακάρι να μπορούσαμε να επιβιώσουμε με τόσο λίγο ύπνο!

13. Το γράψιμο σας είναι ακατάστατο

Η δημιουργική διαταραχή είναι μια έννοια που καθιερώθηκε εδώ και πολύ καιρό, και υπάρχει ακόμη και έρευνα που ισχυρίζεται ότι χρησιμεύει ως ένα είδος «καυσίμου» για όσους έχουν δημιουργική φύση. Η ακατάστατη γραφή είναι επίσης ένα από τα σημάδια ενός δημιουργικού ατόμου.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News