ekane-to-thayma-toy-o-theos-i-14chroni-poy-itan-koma-xypnise-ligo-prin-pethanei-amp-038-afise-ekpliktoys-toys-giatroys-187074
18:11

Έκανε το θαύμα του ο Θεός: Η 14χρονη που ήταν κώμα, ξύπνησε λίγο πριν πεθάνει & άφησε έκπληκτους τους γιατρούς

18:11
Χριστίνα Προφαντή

Η 14χρονη που είχε πέσει σε κώμα μετά από ατύχημα, παραλίγο να πεθάνει αλλά η προσευχή ενός οικογενειακού φίλου της στον Θεό, της έσωσε τη ζωή – Ξύπνησε μόλις αποσύνδεσαν τη μηχανική υποστήριξη και άφησε έκπληκτους τους γιατρούς.

Έχουμε όλοι ακούσει ιστορίες ανάκαμψης πριν, αλλά αυτή η ιστορία για ένα κορίτσι στην εφηβεία, η οποία ήταν εγκεφαλικά νεκρή και θεραπεύτηκε σαν από θαύμα αμέσως όταν διακόπηκε η υποστήριξη της ζωής, είναι βέβαιο ότι θα φτιάξει την μέρα σας.

Advertisement

Όταν η οικογένεια της Taylor Hale μαζεύτηκε γύρω από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο στις 17 Σεπτεμβρίου 2011, ήταν έτοιμοι να της πουν το τελευταίο αντίο. Είχαν ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες για κηδεία για την εγκεφαλικά νεκρή έφηβη.

Η Hale, τότε 14 ετών, ήταν μια κανονική έφηβη στο γυμνάσιο που είχε ελπίδες και όνειρά για το μέλλον της, μέχρι να εμπλακεί σε ένα ατύχημα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια ανόητη εφηβική στιγμή, αλλά κατέληξε να συμβεί μια τρομερή σειρά γεγονότων, που τελείωσε με δύο γονείς να ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν την κόρη τους.

Advertisement

Εκείνη την ημέρα , η Hale βρισκόταν στο σπίτι μιας φίλης μαζί με άλλους συμμαθητές για να γιορτάσουν τον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα του σχολείου. Μετά από κάποια ώρα, ένας από αυτούς σηκώθηκε για να φύγει, αλλά τον πείραξαν η Hale και μια άλλη φίλη που δεν ήθελαν να φύγει.

Advertisement

Για να σιγουρευτούν ότι δεν θα έφευγε πουθενά, και οι δύο κάθισαν στο καπό του αυτοκινήτου του, αλλά αυτό αποδείχθηκε μεγάλο λάθος καθώς έκανε όπισθεν με τις δυο τους να κάθονται ακόμα στο καπό. Το άλλο κορίτσι έπεσε από το καπό χωρίς να χτυπήσει, αλλά η Hale ήταν πιο άτυχη.

Χτύπησε δυνατά στο πεζοδρόμιο και δεν σηκωνόταν ούτε ανταποκρινόταν όταν οι φίλοι της έσπευσαν και προσπάθησαν να την συνεφέρουν. Κάποιος στη παρέα κάλεσε τελικά ασθενοφόρο, ενώ κάποιος άλλος κάλεσε τη μητέρα της Hale, την Stacy Henningsen.

“Έγινε ένα ατύχημα “, θυμάται η Stacy την φίλο της Hale να λέει στο τηλέφωνο. “Έρχεται ένα ασθενοφόρο να την παραλάβει.”

Advertisement

Κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Hale είχε υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και υποβλήθηκε σε τεχνητό κώμα με την ελπίδα να θεραπευτεί ο εγκέφαλός της. Αυτό, ωστόσο, αποδείχτηκε αναποτελεσματικό καθώς παρέμεινε χωρίς καμία ανταπόκριση για μια εβδομάδα και υπέστη αιμορραγία εγκεφάλου στις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Σεπτεμβρίου.

Η ήδη κακή διάγνωση της Hale έγινε ακόμα χειρότερη, όταν ένα μέρος του εγκεφάλου της βυθίστηκε στο νωτιαίο της μυελό, παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών για να σώσουν τη ζωή της. Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο γι ‘αυτήν και δεν θα ξυπνούσε ποτέ ξανά.

“Κανείς δεν επιστρέφει από αυτό”, είπαν στους γονείς της.

Στους γονείς της συστάθηκε να αφαιρέσουν την μηχανική υποστήριξη ζωής. Τους πρότειναν να ξεκινήσουν διαδικασίες κηδείας και να σκεφτούν τη δωρεά οργάνων.

Καθώς οι γονείς της Hale προσπαθούσαν να αφομοιώσουν αυτές τις καταστροφικές ειδήσεις, ο Dr. Jeff Stickel, ένας χειροπράκτης και μακροχρόνιος φίλος της οικογένειας τους επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι αισθάνθηκε ότι ο Θεός τον καλούσε να την θεραπεύσει.

Advertisement

Οι γονείς ήταν αρχικά σκεπτικοί αφού δεν ήθελαν να πάνε χαμένες οι ελπίδες τους.

“Έχεις δουλέψει ποτέ πριν σε κάποιον ασθενή χωρίς τις αισθήσεις του;” ο πατέρας ρώτησε τον Stickel.

Ο Stickel απάντησε αρνητικά.

“Λοιπόν, δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό,” απάντησε ο Chuck.

Ο Stickel, ο οποίος διαχειρίζεται τη δική του επιχείρηση χειροπρακτικής στο Des Moines, κατάλαβε το σκεπτικισμό τους και ρώτησε αν μπορούσε να προσευχηθεί με την οικογένεια, πράγμα στο οποίο συμφώνησαν. Έβαλε τα χέρια του στο λαιμό του και προσευχήθηκε στο Θεό να θεραπεύσει την Taylor. Η οικογένεια τον ευχαρίστησε και έφυγε.

Αργότερα εκείνη την ημέρα, οι γιατροί επέστρεψαν για να βγάλουν τη Hale από τη μηχανική υποστήριξη, που την βοηθούσε να αναπνέει από τη μέρα του ατυχήματος. Τότε συνέβη κάτι εντελώς απροσδόκητο: άρχισε να αγωνίζεται να αναπνεύσει από μόνη της.

Οι γιατροί επανασύνδεσαν αμέσως τη μηχανική υποστήριξη και καθώς η μέρα περνούσε, η Hale άρχισε να δείχνει άλλα σημάδια βελτίωσης και τελικά ξύπνησε από το κώμα της.

“Ο Θεός έβαλε το χέρι του”, δήλωσε ο Chuck. “Αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να το εξηγήσει.”

Η ανάκαμψη της Hale έδωσε στην οικογένειά της έναν νέο αέρα ζωής καθώς έκαναν σχέδια για κηδεία και πλέον την βοηθούσαν μέσω της αποκατάστασης. Έπρεπε να μάθει τα πάντα από την αρχή, από το μάσημα και την κατάποση στην ομιλία και το περπάτημα. Η πρόοδός της ήταν αργή, αλλά σταθερή από μια αναπηρική καρέκλα σε ένα πι και τελικά να περπατά μόνη της.

Ωστόσο, έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς, παρόλο που ένας δάσκαλος ερχόταν τακτικά για να την βοηθήσει να συνεχίσει τα μαθήματά της.

“Ήμουν θυμωμένη επειδή ήμουν ικανή να κάνω αυτά τα πράγματα μόνη μου, και τώρα δεν μπορούσα”, δήλωσε η Hale.

Ένα άρθρο του NBC News τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2015 έγραψε ότι είχε την προθυμία να αποφοιτήσει από το λύκειο και είχε κανονίσει να πάει στο εμπορικό κέντρο για να αγοράσει ένα φόρεμα για το πάρτι αποφοίτησής της, κάτι για το οποίο η μητέρα της δεν ήταν σίγουρη ότι θα συνέβαινε ποτέ μετά το ατύχημα της.

«Το σκέφτομαι αρκετά συχνά», είπε η Stacy. “Είναι σίγουρα ένα θαύμα.”