Enimerotiko.gr
PLUS

20 κινήσεις που προδίδουν το τι πραγματικά σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Γλώσσα σώματος: Αν μπορεί να διαβάσει καποιος την γλωσσα του σώματος τότε μπορεί να πάρει αρκετές πληροφορίες πριν μιλήσει καν στο άτομο. Φυσικά δεν είναι σαν τις ταινίες δράσης που βλέπουμε. Δεν μπορείς να καταλάβεις το τι σκέφτεται ο άλλος με ακρίβεια. Ας δούμε τι σημαίνουν οι παρακάτω ενδείξεις.

Γλώσσα σώματος: Κλείνουν τα μάτια

Αν κάποιος μιλάει μαζί σας και κλείνει τα μάτια του, τότε προσπαθεί να κρυφτεί από τον έξω κόσμο. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δε σημαίνει πως το άτομο αυτό σας φοβάται. Αντίθετα, προσπαθεί να απαλλαγεί από εσάς επειδή μπορεί να σας κουράζει αισθάνεται πως σας κουράζει. Και αν κλείσει τα μάτια, νιώθει πως εξαφανίζεστε!

Καλύπτουν το στόμα με το χέρι

Αυτή είναι μια μεγάλη υπενθύμιση ότι όλοι ήμασταν κάποτε παιδιά. Όπως όταν ένα παιδί όταν δεν θέλει να πει κάτι καλύπτει το στόμα του έτσι και οι ενήλικες. Συνήθως ως ενήλικες προσπαθούμε να το καλύψουμε με πιο ήπιους τρόπους. Όπως ο κλασικός βήχας.

Δαγκώνουν τον βραχίονα των γυαλιών τους

Αν δείτε ένα άτομο στο περιβάλλον σας να το κάνει αυτό, τότε προσπαθήστε να το στηρίξετε και να του ανεβάσετε την ψυχολογία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ ανήσυχοι για κάτι χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Γλώσσα σώματος: Επιδεικνύουν το πρόσωπό τους

Γενικά, αυτή η χειρονομία χρησιμοποιείται για την προσέλκυση ατόμων από το αντίθετο φύλο. Όταν βάζουν τα χέρια τους σταυρωμένα κάτω από το πιγούνι, παρουσιάζουν το πρόσωπό τους σαν να προσπαθούν να πουν : “Αυτή είμαι εγώ. Μπορείτε να με απολαύσετε όσο θέλετε. “

Τρίβουν το πηγούνι τους

Αυτό κάνουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να πάρουν μια απόφαση. Μπορεί να κοιτάζουν προς τα κάτω, προς τα πάνω ή προς οπουδήποτε.

Γλώσσα σώματος: Σταυρωμένα χέρια

Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χειρονομίες. Δεν είναι περίεργο που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πολύ άνετα σε αυτή τη θέση – τους βοηθά να κρατούν απόσταση από τους άλλους ανθρώπους.

Πως να δείξετε το ενδιαφέρον σας.

Όταν μια γυναίκα θέλει να αρέσει σε έναν άντρα, προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ισιώνει προς τα πίσω την πλάτη της για να τονίσει το στήθος της και κάθεται σταυροπόδι. Τα ενωμένα χέρια και ο γερμένος κορμός είναι σημάδι τεράστιου ενδιαφέροντος για ένα άτομο.

Γλώσσα σώματος: Κλίση προς τα εμπρός

Όταν σε κάποιον αρέσει κάποιος και θέλει να έρθει σε επαφή μαζί του, συνήθως κλίνει προς τα εμπρός. Σε αυτή τη θέση, τα πόδια είναι ακίνητα, αλλά το σώμα κινείται προς τα εμπρός ασυναίσθητα.

Γλώσσα σώματος: Κλίση προς τα πίσω

Αν κάποιος κλίνει στο πίσω μέρος της καρέκλας του, δείχνει ότι έχει κουραστεί από τη συζήτηση. Ίσως αισθάνεται άβολα με την παρουσία του άλλου προσώπου.

Ταλάντευση από τις φτέρνες στα δάκτυλα

Μια κίνηση που δεν την κάνουν μόνο τα παιδιά. Δείχνει ότι ένα άτομο αισθάνεται ανήσυχο για κάτι.

Τρίβουν τα χέρια τους

Κάποιοι πιστεύουν ότι τα χέρια μαρτυρούν τι σκέφτεται το μυαλό. Το τρίψιμο των χεριών γενικά σημαίνει ότι ένα άτομο έχει ένα θετικό συναίσθημα για κάτι.

Η χειραψία “γάντι”

Εάν κάποιος όταν σας κάνει χειραψία, πιάνει ταυτόχρονα και τον καρπό σας με το ελεύθερο χέρι του, δείχνει ότι μπορείτε να τον εμπιστευτείτε.

Χειραψία με την παλάμη επάνω

Όταν η παλάμη είναι πάνω από το χέρι του άλλου σηματοδοτεί ότι ένα άτομο αισθάνεται συμπάθεια. Αλλά αυτό ισχύει μόνο αν το κάνει αμέσως. Ωστόσο, αν έχετε κρατήσει τη χειραψία για κάποιο χρονικό διάστημα και μόνο τότε δείτε το άλλο άτομο να βάζει το χέρι του πάνω, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι θέλει να σας δείξει ποιος έχει και μεταφορικά το “πάνω χέρι”

Χειραψία με την παλάμη στραμμένη προς τα κάτω

Αν κρατάτε το χέρι κάποιου από κάτω, θέλετε να του πείτε ότι είστε έτοιμοι να τον βοηθήσετε.

Χειραψία με ταυτόχρονο άγγιγμα

Οι άνθρωποι μερικές φορές αγγίζουν τους άλλους με το ελεύθερο χέρι τους. Μπορούν να αγγίξουν τον βραχίονα, τον αγκώνα ή την πλάτη του άλλου ανθρώπου. Αυτό θα το χαρακτηρίζαμε κατά κάποιον τρόπο ως εισβολή στον ιδιωτικό χώρο και σημαίνει ότι ένα άτομο στερείται επικοινωνίας.

Διόρθωση της γραβάτας

Η ερμηνεία αυτής της κίνησης εξαρτάται από την περίσταση. Αν κάποιος το κάνει όταν βρίσκεται δίπλα σε μια όμορφη γυναίκα, αυτό σημαίνει μάλλον ότι του αρέσει. Ωστόσο, αυτή η χειρονομία μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι ένα άτομο δεν αισθάνεται άνετα. Ίσως λέει ψέματα ή απλά θέλει να φύγει από όπου βρίσκεται τώρα.

Μαζεύουν χνούδια που δεν υπάρχουν

Αυτή είναι μια χειρονομία μετατόπισης. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν συχνά για να δηλώσουν ότι διαφωνούν σε κάτι, αλλά δε θέλουν να το πουν.

Βάζουν τα πόδια πάνω στο γραφείο

Μια τέτοια στάση μπορεί να εκφράσει πολλά πράγματα: κακή συνήθεια, έλλειψη σεβασμού, προσπάθεια να δείξει ποιος είναι ο αρχηγός ή ακόμα και ότι το άτομο αυτό νοιάζεται για την υγεία του.

Κάθονται ανάποδα στην καρέκλα

Η καρέκλα δεν είναι άλογο, αλλά πολλοί κάθονται επάνω της σαν να την καβαλάνε. Κάποιοι ενοχλούνται από αυτή τη στάση, επειδή αισθάνονται μια επιθετικότητα. Αυτή η θέση συνηθίζεται από τους ανθρώπους με κυριαρχικές προσωπικότητες.

Παίζουν με το παπούτσι

Τα σταυρωμένα πόδια είναι μία από τις πιο ελκυστικές γυναικείες θέσεις. Κι αν μια γυναίκα παίζει με το παπούτσι της, το κάνει γιατί προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή στα πόδια της. Αυτή η χειρονομία δείχνει ότι μια γυναίκα είναι ήρεμη, χαλαρή και σας δίνει το πράσινο φως.

Επαφή με τα μάτια

Γλώσσα σώματος

Τα μάτια, όπως λένε, είναι τα παράθυρα της ψυχής κι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος επικοινωνίας. Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα συναισθήματα ενός ατόμου στα μάτια του. Οι εραστές κοιτούν ο ένας τον άλλο μέσα στα μάτια με την ελπίδα να δουν τις κόρες τους να διευρύνονται.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News