Enimerotiko.gr
PLUS

21 συνηθισμένα πράγματα που οι αεροσυνοδοί απαγορεύεται να κάνουν κατά την διάρκεια της πτήσης

Η αεροπορική βιομηχανία είναι γεμάτη από περιορισμούς και οι αεροσυνοδοί πρέπει να τηρούν πολλούς κανόνες που περιλαμβάνουν πράγματα που μπορεί να θεωρούνται εντελώς κανονικά πράγματα για εμάς τους υπόλοιπους. Είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη 8ωρη εργασία, από τις 9 έως τις 5,  αλλά αυτή η δουλειά έχει τα δικά της προνόμια. Εάν έχετε ποτέ σκεφτεί να γίνετε αεροσυνοδοί ή έχετε γοητευτεί με τις επιπλοκές αυτής της εργασίας, διαβάστε το παρακάτω άρθρο.

Είμασταν περίεργοι για το τι δεν επιτρέπεται να κάνουν οι αεροσυνοδοί και έτσι τους ζητήσαμε να μας βοηθήσουν να απαντήσουμε σε μερικές ερωτήσεις.

1. Δεν επιτρέπεται να καμπουριάζουν.

Οι αεροσυνοδοί περνούν πολύ χρόνο όρθιοι, κάτι που μπορεί να τους προκαλέσει πόνο στην πλάτη, ειδικά κατά την διάρκεια μεγάλων πτήσεων. Ακόμα και όταν κάνουν το σέρβις στην καμπίνα, δεν επιτρέπεται να καμπουριάσουν. Μπορεί να τους ανακουφίσει από τον πόνο τους για μια στιγμή και μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αλλά δεν φαίνεται επαγγελματικό να στέκονται με έναν τεμπέλικο και ατημέλητο τρόπο.

Απαγορεύεται  να καμπουριάσουν ξεκινώντας από το αεροδρόμιο ή οπουδήποτε φορούν τη στολή. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης περιορισμό όσον αφορά τα χέρια στις τσέπες ή το σταύρωμα τον χεριών.

2. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν βαριά αρώματα.

Η υγιεινή είναι πολύ αυστηρή στον κλάδο των αερομεταφορών και οι αεροσυνοδοί πρέπει πάντα να φαίνονται περιποιημένοι. Επιπλέον, πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με το άρωμα που χρησιμοποιούν. Αν και μπορεί να φορούν το αγαπημένο μας, αν είναι πολύ βαρύ το άρωμα, μπορεί να είναι άβολο για άλλους επιβάτες, τους συναδέλφους τους ή ακόμα και για τους πιλότους, όταν αλληλοεπιδρούν μαζί τους.

3. Δεν πρέπει να σηκώνουν την αποσκευή σας.

Δεν τους επιτρέπεται να σηκώνουν τις αποσκευές των επιβατών και αυτό θα ήταν πολύ επιζήμιο για την υγεία τους. Υποτίθεται ότι (και ευτυχώς) θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε την τσάντα σας στα ντουλάπια που βρίσκονται πάνω από το κάθισμά σας, από άποψη γυμναστικής είναι καλό. Αλλά δεν είναι δουλειά τους να αποθηκεύουν τις αποσκευές σας – κάτι τέτοιο για 200 επιβάτες σε κάθε πτήση, 4 φορές την ημέρα, θα επηρέαζε σοβαρά την πλάτη τους.

4. Δεν πρέπει να τρέχουν στον διάδρομο.

Οι αεροσυνοδοί προσπαθούν να προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση κατά την διάρκεια μιας πτήσης, αλλά μπορεί να υπάρχουν καταστάσεις όπου ο χρόνος τους είναι περιορισμένος, όπως για παράδειγμα σε συντομότερες πτήσεις, και έχουν πολλά πράγματα να φροντίσουν. Ακόμα κι έτσι, δεν επιτρέπεται να διασχίσουν το διάδρομο πηγαίνοντας από το μπροστινό στο πίσω μαγειρείο. Δεν φαίνεται ωραίο στους επιβάτες και μπορεί επίσης να σκοντάψουν και να πέσουν.

5. Δεν επιτρέπεται να τρώνε ή να πίνουν μπροστά στους επιβάτες.

Το πλήρωμα θαλάμου είναι επίσης ανθρώπινο. Και χρειάζονται επίσης τα απαραίτητα θρεπτικά τους συστατικά για να λειτουργήσουν σωστά στα 35.000 πόδια. Αλλά προσπαθούν να το κάνουν μακριά από τα βλέμματα των επιβατών. Στα περισσότερα αεροπλάνα, τα μαγειρεία χωρίζονται από την καμπίνα με μια κουρτίνα. Εάν πάτε στην τουαλέτα και δείτε την κουρτίνα τραβηγμένη, αυτό σημαίνει ότι οι αεροσυνοδοί της πτήσης σας κάνουν το μεσημεριανό διάλειμμα ή τρώνε το γεύμα τους.

6. Δεν επιτρέπεται η χρήση ακουστικών.

Εάν έχετε ένα μωρό που κλαίει δίπλα σας ή έναν που μιλάει δυνατά, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βάλετε τα ακουστικά ή τις ωτοασπίδες σας και να διώξετε τον θόρυβο. Οι αεροσυνοδοί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Τα αυτιά τους αποτελούν πολύτιμα χαρακτηριστικά για την ασφάλειά σας.

Πρέπει να είναι σε θέση να ακούσουν τα πάντα στην καμπίνα και έχουν πραγματικά συγκεκριμένους ήχους που απεικονίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καπνό τουαλέτας και κλήσεις επιβατών. Υποβάλλονται επίσης σε εξετάσεις ακοής κατά τη διάρκεια της ιατρικής τους εξέτασης όταν ανανεώνουν την άδειά τους.

7. Δεν μπορούν να είναι πολύ κοντοί ή πολύ ψηλοί.

Αν και στο παρελθόν υπήρχε περιορισμός ύψους, αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Ωστόσο, ανάλογα με την εταιρεία, ορισμένοι ενδέχεται να εξακολουθούν να έχουν κάποιες απαιτήσεις. Το πιο συνηθισμένο είναι ότι εάν οι υποψήφιοι αεροσυνοδοί είναι πολύ κοντοί για να ανοίξουν το ντουλάπι του αεροπλάνου που βρίσκεται πάνω από τα καθίσματα, δεν μπορούν να προσληφθούν καθώς δεν θα μπορούν να βγάλουν τις αποσκευές ή να πάρουν τα ιατρικά κιτ που αποθηκεύονται εκεί.

Από την άλλη πλευρά, εάν είναι πολύ ψηλοί, ορισμένες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης μπορεί να μην είναι πρακτικές για αυτούς, οπότε είναι και πάλι «όχι». Ορισμένες εταιρείες μετρούν το ακριβές ύψος των υποψηφίων, ενώ άλλες ελέγχουν μόνο το άνοιγμα των χεριών.

8. Δεν επιτρέπεται να φορούν πολλά κοσμήματα.

Αυτός είναι ένας κανόνας που αλλάζει από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά απαγορεύονται πολύ ογκώδη και επιδεικτικά δαχτυλίδια ή κολιέ. Επιτρέπεται μόνο να φορούν μικρά και διακριτά κοσμήματα, όπως ένα ή 2 δαχτυλίδια, ένα μικρό κολιέ και διακριτικά σκουλαρίκια.

Μεγάλα στεφάνια ή κρεμαστά σκουλαρίκια μπορεί να τους εμποδίσουν να χρησιμοποιούν κάποιο εξοπλισμό, οπότε μπορεί να είναι ζήτημα ασφάλειας. Οι τρύπες και τα σκουλαρίκια στην μύτη τίθενται εκτός συζήτησης.

9. Είναι υποχρεωμένοι να φορούν πάντα ρολόι.

Ο χρόνος είναι κρίσιμος. Πρέπει πάντα να γνωρίζουν την ώρα για να φτάσουν στο αεροσκάφος, να επιβιβαστούν, να ξεκινήσουν την υπηρεσία, να αποβιβαστούν. Βασικά, το χρειάζονται για όλα τα καθήκοντά τους. Είναι υποχρεωμένοι να φορούν πάντα ρολόι, και πρέπει να είναι αναλογικό, και να δείχνει τα δευτερόλεπτα, επειδή το χρειάζονται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Επιτρέπονται και  τα ψηφιακά ρολόγια, αλλά πρέπει να φέρουν ένα δεύτερο ρολόι στην τσάντα τους για παν ενδεχόμενο. Απαγορεύονται τα φανταχτερά και τα λαμπερά.

10. Δεν επιτρέπεται να έχουν τατουάζ.

Αυτό αλλάζει από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά η κοινή προϋπόθεση είναι ότι δεν επιτρέπεται να έχουν τατουάζ σε εμφανή σημεία. Εμφανές βασικά σημαίνει οποιοδήποτε μέρος του σώματος που δεν καλύπτεται από τη στολή, που μπορεί να σημαίνει χέρια, πόδια, λαιμό ή πρόσωπο.

11. Δεν επιτρέπεται να δέχονται φιλοδωρήματα.

Το να βρίσκεσαι σε αεροπλάνο δεν είναι το ίδιο με το να είσαι σε εστιατόριο. Δεν τους επιτρέπεται να δέχονται φιλοδωρήματα, δεδομένου ότι ο κύριος λόγος που είναι εκεί είναι να διατηρούν όλους ασφαλείς, η υπηρεσία φαγητού και ποτού έρχεται σε δεύτερη θέση. Εάν θέλετε να δείξετε την εκτίμησή σας, απλά να είστε καλοί, φιλικοί και ευγενικοί.

12. Δεν επιτρέπεται να κοιμούνται κατά τη διάρκεια πτήσεων.

Μπορεί να είναι κουραστική δουλειά η εναλλαγή από μία ζώνη ώρας σε άλλη, αλλά παρόλα αυτά, δεν επιτρέπεται να καλύψουν την ανάγκη τους για ανάπαυση τι ώρες που είναι σε πτήση . Υπάρχει όμως μια εξαίρεση. Εάν οι αεροσυνοδοί εκτελούν μεγάλες πτήσεις, όπως διηπειρωτικές, έχουν το δικό τους χώρο ύπνου και είναι πραγματικά υποχρεωμένοι να έχουν χρόνο ανάπαυσης. Αυτά τα πληρώματα εργάζονται συνήθως σε βάρδιες.

13. Δεν επιτρέπεται να μην φορούν μακιγιάζ.

Οι γυναίκες αεροσυνοδοί δεν επιτρέπεται να έρθουν σε μια πτήση με άβαφο πρόσωπο, που σημαίνει χωρίς μακιγιάζ. Αλλά πρέπει επίσης να είναι προσεκτικές και να μην έρχονται με πολύ έντονο μακιγιάζ. Το μακιγιάζ τους πρέπει να φαίνεται φυσικό, δεν επιτρέπεται μαύρο κραγιόν ή / και smokey μάτια.

14. Δεν επιτρέπεται να έχουν μαύρο μανικιούρ.


Τo μανικιούρ είναι πολύ σημαντικό για τις αεροσυνοδούς, καθώς αλληλεπιδρούν πολύ με τους επιβάτες. Έτσι τα νύχια τους πρέπει να είναι πάντα κοντά, καθαρά, προσεγμένα και περιποιημένα. Ορισμένες εταιρείες έχουν ακόμη και κανόνες σχετικά με το χρώμα που πρέπει να είναι το μανικιούρ, χωρίς έντονα χρώματα ή μακριά νύχια, και το μαύρο είναι απαγορευμένο.

15. Δεν επιτρέπεται να αφήνουν τα μαλλιά τους ελεύθερα.

Τα μαλλιά κάτω από τον ώμο πρέπει πάντα να είναι πιασμένα σε κότσο ή αλογοουρά. Ορισμένοι έχουν αυστηρότερους κανόνες και επιτρέπονται μόνο οι κότσοι . Τα μαλλιά πρέπει να είναι καθαρά, μαζεμένα και περιποιημένα κάθε στιγμή. Συνήθως δεν επιτρέπονται τρελά χτενίσματα, τζίβες ή κότσοι στη μέση της κορυφής του κεφαλιού.

16. Δεν επιτρέπεται να έχουν έντονα χρώματα μαλλιών.

Το χρώμα των μαλλιών τους εμπίπτει επίσης σε περιορισμούς. Επιτρέπονται μόνο φυσικά χρώματα, και φυσικά όχι ροζ ή πράσινα μαλλιά. Υπάρχουν αεροσυνοδοί που βάφουν τα μαλλιά τους, αλλά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με τις ρίζες τους. Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη ριζών και διαφορετικών χρωμάτων στα μαλλιά τους.

17. Δεν επιτρέπεται να έχουν μακριά γένια.

Για τους άνδρες αεροσυνοδούς, η περιποίηση είναι απαραίτητη. Δεν επιτρέπονται εξεζητημένα στιλ ή μακριά γένια, επιτρέπονται μόνο κοντά, διακριτικά και καλλωπισμένα γένια. Ορισμένες εταιρείες είναι ακόμη πιο αυστηρές και δεν επιτρέπουν καθόλου γενειάδες – επιτρέπονται μόνο εάν είναι εκεί για να κρύψουν τις ατέλειες του προσώπου.

18. Οι φούστες τους δεν μπορούν να είναι κοντότερος από το μήκος του γόνατου.

Το μήκος της φούστας είναι μεγάλο πράγμα για μια αεροπορική εταιρεία. Οι γυναίκες αεροσυνοδοί δεν επιτρέπεται να έχουν φούστες ή φορέματα (και μιλάμε εδώ για τη στολή) κοντότερα από το επίπεδο του γόνατου. Διότι όταν κάθονται, πηγαίνουν ακόμη ψηλότερα.

19. Πρέπει να έχουν  άψογο χαμόγελο.

Το χαμόγελο των αεροσυνοδών είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επιβάτες ενώ επιβιβάζονται. Έτσι, τα δόντια τους πρέπει να είναι καθαρά και τακτοποιημένα, χωρίς δόντια που λείπουν ή έχουν προβλήματα. Τα σιδεράκια επιτρέπονται.

20. Δεν επιτρέπεται να φωνάζουν ή να χρησιμοποιούν κακές λέξεις.

Ανά πάσα στιγμή, ο τόνος της φωνής τους πρέπει να είναι άψογος. Δεν μπορούν να μιλήσουν δυνατά ενώ βρίσκονται στο μαγειρείο, ειδικά κατά τη διάρκεια των νυχτερινών πτήσεων όταν τα φώτα πρέπει να σβήνουν και οι επιβάτες κοιμούνται. Δεν επιτρέπεται ούτε να φωνάζουν. Θα πρέπει να αποφεύγουν να μιλούν με προφορά ή αργκό και πρέπει πάντα να επιδεικνύουν καλές συμπεριφορές.

21.Πρέπει να συμπεριφέρονται επαγγελματικά όσο φορούν στολή

Ενώ φορούν τη στολή, δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρονται με ασέβεια. Αντιπροσωπεύουν την αεροπορική εταιρεία και τις αρχές της, επομένως απαγορεύεται εντελώς οποιαδήποτε βωμολοχία, κάπνισμα, κραυγή ή άλλη περιφρονητική συμπεριφορά. Αυτό περιλαμβάνει ακόμη και τσίχλες.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News