Enimerotiko.gr
PLUS

9 απλά πράγματα που το 90% των ανθρώπων δεν μπορεί να κάνει

Ο καθένας είναι ξεχωριστός και μοναδικός με τους δικό του τρόπο. Στην πραγματικότητα όμως, μερικοί άνθρωποι έχουν ικανότητες που μπορούν να σας καταπλήξουν. Αυτές περιλαμβάνουν πράγματα που ίσως δεν έχετε σκεφτεί ή φανταστεί ότι είναι δυνατόν να συμβούν. Μερικοί δεν μπορούν να κάνουν πράγματα τόσο απλά όπως να κουνήσουν τα αυτιά τους ή να σηκώνουν το ένα φρύδι, για παράδειγμα . Αλλά είτε το πιστεύετε ή όχι, υπάρχουν άλλοι που μπορούν.

Έχουμε βρει κάποιες εκπληκτικές σωματικές λειτουργίες που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν. Κρατήστε υπόψη ότι είπαμε «περισσότεροι» για κάποιον λόγο.

1. Σταυρώστε τον δείκτη σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να κάμπτουν ελαφρώς το δακτύλιο τους όταν μετακινούν το μεσαίο δάχτυλό τους ή τον δείκτη τους. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε θέση να σταυρώσουν το δακτύλιο τους και πιστεύεται ότι είναι κληρονομικό.

2. Αγγίζουν το πηγούνι ή τη μύτη με τη γλώσσα

View this post on Instagram

A post shared by Joshua Winwood (@joshalw)

Οι γλώσσες των περισσότερων ανθρώπων δεν φτάνουν τόσο μακριά, αλλά μερικοί άνθρωποι μπορούν πραγματικά να αγγίξουν τη μύτη ή το πηγούνι τους με την άκρη της γλώσσας τους και η κίνηση αυτή είναι γνωστή ως  “σύμβολο Gorlin” . Μόνο σχεδόν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να εκτελέσει αυτήν την κίνηση.

3. Μετακίνηση των ποδιών με αντίθετη φορά

Εδώ είναι ένα πείραμα. Ανασηκώστε το δεξί σας πόδι από το έδαφος και μετακινήστε το προς τα δεξιά. Τώρα, προσπαθήστε να γράψετε τον αριθμό “6” με το δάχτυλό σας. Δεν χρειάζεστε χαρτί και μολύβι, απλά σχηματίστε τον αριθμό στον αέρα με το δάχτυλό σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα παρατηρήσουν ότι χωρίς καν να το σκεφτούν ότι έχουν αρχίσει να το κουνούν προς την αντίθετη κατεύθυνση, εν μέρει επειδή ο αριθμός έχει αριστερόστροφο κύκλο. Μερικοί αποτελούν εξαιρέσεις αυτού του κανόνα, είτε λόγω του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλός τους είναι ρυθμισμένος είτε λόγω εξάσκησης.

4. Κουνήστε τη μύτη σας

View this post on Instagram

A post shared by Eva Campos (@migowtf)


Αν θελήσετε ποτέ να κουνήσετε τη μύτη σας όπως η Samantha Stephens, ίσως να έχετε λιγότερη επιτυχία. Ακόμα και η Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι στην κλασική παράσταση Bewitched, απλώς κουνούσε τα χείλη της για να δώσει την ψευδαίσθηση ότι συσπά την μύτη της. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κουνήσουν τη μύτη τους χωρίς να είναι μάγοι. Μπορείτε ακόμη και να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας  να συσπά τη μύτη, ξεκινώντας από την συστροφή των ρουθουνιών.

5. Ακούσιο φτίσιμο


Όταν η γλώσσα σας κινείται προς τα εμπρός, μερικοί άνθρωποι φτύνουν κατά λάθος από το στόμα τους. Αυτό ονομάζεται “ακούσιο φτύσιμο” και είναι μια προηγμένη μορφή φτυσίματος. Μπορεί να προκληθεί από ισχυρούς αγωγούς του σιέλου αδένα ή ακόμη και από ορισμένα τρόφιμα όπως τα λεμόνια.Το ακούσιο φτύσιμο υπάρχει εδώ και χρόνια – υπάρχουν ακόμη και πολλά έργα του Σαίξπηρ που περιλαμβάνουν αυτόν τον όρο.

6. Φτέρνισμα με τα μάτια ανοιχτά

Τα κρανιακά νεύρα συνδέουν τη μύτη και τα μάτια. Εξαιτίας αυτού, όταν φτερνίζεστε, κλείνετε αυτόματα τα μάτια σας – ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς. Ωστόσο, είναι δυνατό να φτερνιστείτε με τα μάτια σας ανοιχτά και παρά τις φήμες, δεν θα κάνει τα μάτια σας να σκάσουν.

7. Διπλώστε τη γλώσσα σας στη μέση


Η αναδίπλωση της γλώσσα είναι μάλλον κοινή, αλλά δεν μπορεί να την κάνει κάθε άτομο στη Γη. Μερικοί άνθρωποι είναι σε θέση να κάνουν ακόμη και παράξενα κόλπα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την δίπλωση της γλώσσας σας στα τρία.

8. Γαργαλίστε τον εαυτό σας

Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι σχεδόν αδύνατο να γαργαληθούν. Αυτό συμβαίνει επειδή το γαργαλητό αφορά την τέχνη της έκπληξης, κατά την οποία ο εγκέφαλός σας επεξεργάζεται τα ερεθίσματα που προκαλούν αίσθηση γαργαλήματος και τα ελέγχει πριν σας επηρεάσει. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο, άτομα με σχιζοφρενικά χαρακτηριστικά να είναι σε θέση να γαργαληθούν από τον ίδιο τους τον εαυτό λόγω του ότι ο εγκέφαλός τους δεν συνειδητοποιεί ότι αυτή η αίσθηση είναι εκούσια.

9. Κάμψη του αντίχειρα προς τα πίσω

Μερικοί άνθρωποι έχουν διπλή άρθρωση στον αντίχειρα, και είναι γνωστός ως “Hitchhiker’s Thumb”, και τους επιτρέπει να το λυγίζουν προς τα πίσω. Δεν είναι επώδυνη για αυτούς η κίνηση αυτή  και δεν υπάρχει κίνδυνος να βλάψουν τις λειτουργίες του αντίχειρα. Η κατάσταση προκαλείται από περιφερικές αρθρώσεις στον αντίχειρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, και οι δύο αντίχειρες έχουν αυτήν την δυνατότητα. Σε άλλες περιπτώσεις, μόνο ένας αντίχειρας μπορεί να μετακινηθεί προς τα πίσω.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News