9-megala-mystika-gnoston-epaggelmaton-poy-tha-sas-kanoyn-na-allaxete-gnomi-gia-osoys-ta-kanoyn-70467
13:11

9 μεγάλα μυστικά γνωστών επαγγελμάτων που θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη για όσους τα κάνουν

13:11
Χριστίνα Προφαντή

Οι υπάλληλοι τεχνικής υποστήριξης πιθανότατα δεν γνωρίζουν την απάντηση στην ερώτησή σας όταν σας ζητούν να παραμείνετε στη γραμμή. Ορισμένες εταιρείες ταξί δεν λένε στους επιβάτες ότι οι βαθμολογίες κάτω από το 4,7 από το 5 θέτουν τους οδηγούς σε διαθεσιμότητα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για κάθε εργασία.

Εμείς σεβόμαστε τις θέσεις των άλλων ανθρώπων και αποκαλύπτουμε κρυφές πτυχές κάποιων κοινών

επαγγελμάτων

1. Οι αεροσυνοδοί και ο μισθός τους

Advertisement

Πολλοί από εμάς πιθανότατα δεν γνωρίζουμε ότι οι αεροσυνοδοί πληρώνονται μόνο όταν κλείσει η κύρια πόρτα καμπίνας. Αυτό σημαίνει ότι εάν η πτήση διαρκεί 1 ώρα, παίρνουν μόνο χρήματα για αυτή την ώρα.

Δεν πληρώνονται κατά την επιβίβαση ή αφού ο κινητήρας απενεργοποιηθεί και το αεροπλάνο σταματήσει – παρά το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα ήλθαν στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν από η πτήση απογειωθεί.

Advertisement

Αυτό είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αεροπλάνο όταν καθυστερεί. Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν παίρνουν παρά μόνο παράπονα από απογοητευμένους επιβάτες.

Advertisement

2. Σερβιτόροι και δρομείς

Πολλοί από μας ίσως έχουμε ακούσει ιστορίες για ανθρώπους που έρχονται σε εστιατόρια και κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν να πληρώσουν για τα γεύματά τους. Αλλά παραμένει μια ερώτηση: τι συμβαίνει με τους σερβιτόρους;

Τα εστιατόρια στην πραγματικότητα βάζει το προσωπικό να πληρώνει όταν οι πελάτες “γευματίσουν και φύγουν”. Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτόν τον κλάδο δεν χρειάζεται να εργαστούν σκληρά για να βάλουν χρήματα από τις δικές τους τσέπες.

Advertisement

3. Οι χειρουργοί εγκεφάλου και το πρόγραμμά τους

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά ένας χειρούργος εγκεφάλου μπορεί να κοιμάται μόνο 3 ώρες την ημέρα κατά περιόδους. Γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη δουλειά αλλά πέρα από αυτό μπορούν να εργαστούν 120 ώρες την εβδομάδα όταν εκπαιδεύονται. Ορισμένες εγχειρήσεις μπορούν να διαρκέσουν 12-15 ώρες!

Επιπλέον, οι χειρουργοί εγκεφάλου δέχονται 30-40 ασθενείς την ημέρα και μπορούν να εργασθούν τη νύχτα.

4. Μετρ και φιλοδωρήματα

Advertisement

Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι αν είστε διασημότητα ή πλούσιος, δίνετε μόνο φιλοδωρήματα για να έχετε άμεση είσοδο παντού. Αποδεικνύεται, αυτό ότι δεν είναι αλήθεια.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που ένας μετρ και ένας οικοδεσπότης πρέπει να ακολουθήσουν. Δεν παίρνουν φιλοδωρήματα για ένα τραπέζι, αλλά μπορούν να πάρουν τα χρήματα και να μην δώσουν στη παρέα ένα τραπέζι αν δεν έχει κράτηση.

5. Συλλέκτες απορριμμάτων και παλιά αντικείμενα

Ο μέσος ετήσιος μισθός για έναν συλλέκτη σκουπιδιών στις ΗΠΑ είναι σχεδόν 38.000 δολάρια. Αυτό το επάγγελμα είναι πραγματικά δύσκολο και είναι η πέμπτη πιο επικίνδυνη δουλειά στην Αμερική.

Χάρη στους συλλέκτες απορριμμάτων, τα παλιά αντικείμενα έχουν μια δεύτερη ζωή. Για παράδειγμα, μια παλιά ηλεκτρική σκούπα μπορεί να καθαριστεί και οι παλιές τηλεοράσεις να μπορούν να επιστραφούν πίσω από όπου προήλθαν και να εγκατασταθούν κάπου αλλού. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι άλλο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι χρήσιμο.

6. Δικαστές και αποφάσεις

Οι δικαστές μπορούν να έχουν περισσότερο άγχος για την δουλειά τους από ό, τι θα ήθελαν. Απλώς φανταστείτε: πρέπει να ακούνε τους δικηγόρους όλη την ημέρα και μερικές φορές το κύριο σημείο του θέματος μπορεί να χαθεί στην πορεία. Είναι πολύ σημαντικό για τους δικαστές να διατηρούν τη συγκέντρωσή τους επειδή πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται στη ζωή τους και δεν τους αξίζει να μην τους λάβουν υπόψη.

Ακόμα και οι μικρότερες υποθέσεις για αυτούς μπορεί να είναι πολύ σημαντικές και γεμάτες μυστικά. Αυτή η εργασία συχνά ανοίγει ένα παράθυρο σε μια σκοτεινότερη πλευρά των ανθρώπων. Οι δικαστές μπορούν να ακούσουν εκατομμύρια ενοχλητικές και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Η δουλειά τους δεν είναι για να κρίνουν τους ανθρώπους, αλλά μάλλον, για να εξασφαλίσουν ότι όλοι θα λάβουν δικαιοσύνη.

7. Αποτρίχωση και άντρες

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σοκάρει μία αισθητικό όταν πρόκειται για το ανθρώπινο σώμα. Δεν έχει σημασία αν είναι γυναίκα ή άντρας. Το 20% -30% των πελατών τους είναι άντρες.

Και, ναι, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να μην γελάσουν. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και μπορούν να ρωτήσουν για διάφορα στυλ στην ευαίσθητη περιοχή συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων λογότυπων, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτείται ένα πιο φυσικό στυλ.

8. Μέντιουμ και η αλήθεια

Τα μέντιουμ μπορούν να έχουν μεγάλη επιρροή σε εμάς, ειδικά σε συναισθηματικούς και ευαίσθητους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη ανακοίνωση κακών ειδήσεων στους πελάτες. Δεν είναι σωστό να σας πουν ότι θα πεθάνετε σύντομα ή ότι θα έχετε ένα σοβαρό ατύχημα, ακόμα κι αν το δουν.

Ένα μέντιουμ θα ήταν καλύτερα να σας πει σε ποιο μέρος της ζωής σας πρέπει να δώσετε προσοχή. Για παράδειγμα, μπορούν να σας πουν να φροντίσετε για μια ασθένεια στο στομάχι ή να μην χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο για μια εβδομάδα.

9. Μάγοι και κόλπα

Υπάρχει πάντα ένα μυστήριο πίσω από το έργο ενός μάγου. Η νευροεπιστήμονας Susana Martinez-Conde επιβεβαιώνει ότι οι μάγοι έχουν μελετήσει την τέχνη της ψευδαίσθησης για εκατοντάδες χρόνια, ενώ οι επιστήμονες έχουν μελετήσει μόνο για μερικές δεκαετίες.

Υπάρχουν τρεις βασικές τεχνικές: οπτική, μηχανική και ψυχολογική. Τα τεχνάσματα μπορούν να βασίζονται σε αντίθεση με την εμφάνιση και εξαφάνιση αντικειμένων. Επίσης, ο εγκέφαλός σας είναι σε θέση να δώσει προσοχή σε ένα πράγμα ενώ αποκλείει άλλες πληροφορίες όπως στην παραπάνω εικόνα.

Για παράδειγμα, οι μάγοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν κωμικά στοιχεία για να μην παρατηρήσετε κάτι. Έτσι κάθε φορά που λαμβάνει χώρα ένα αστείο, αυτό πιθανότατα συμβαίνει όταν λαμβάνει χώρα πραγματική “μαγεία”.