agnosta-systatika-apo-10-dimofili-proionta-poy-den-gnorizame-pos-moiazoyn-stin-archiki-toys-morfi-83961
14:32

Άγνωστα συστατικά από 10 δημοφιλή προϊόντα που δεν γνωρίζαμε πως μοιάζουν στην αρχική τους μορφή

14:32
Newsroom

Η Coca-Cola πωλεί πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια πωλήσεις κάθε μέρα σε 200 διαφορετικές χώρες, αλλά πριν μπει στην παραγωγή, δεν μοιάζει καθόλου με το ποτό που αγοράζουμε στο κατάστημα. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά προϊόντα κατασκευασμένα από συστατικά τα οποία ίσως δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ. Για παράδειγμα, το βερνίκι νυχιών είναι απλώς ένα κομμάτι βαμβακερής ουσίας πριν από την επεξεργασία ή υπάρχει πραγματικό κερί σε ένα φωτιστικό λάβας.

Λατρεύουμε να ερευνούμε και να βρούμε την αλήθεια πίσω από τις πιο συχνές ερωτήσεις και αυτή τη φορά αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τι ανακαλύψαμε για ορισμένα προϊόντα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο σπίτι.

Advertisement

Advertisement

1. Βερνίκι νυχιών

Advertisement

Ενώ πολλά είδη καλλυντικών έχουν μακρά ιστορία και χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν, δεν ισχύει το ίδιο για το βερνίκι νυχιών. Είναι στην πραγματικότητα μια σύγχρονη εφεύρεση από τον 20ο αιώνα. Στην αρχαία Αίγυπτο, χρησιμοποιούσαν χέννα για να βάφουν τα νύχια τους και αυτό σίγουρα δεν ήταν το ίδιο με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους συστατικών και χημικών ουσιών για να παράξουν το βερνίκι νυχιών. Ένα από αυτά τα συστατικά χρησιμοποιείται για όλες: η νιτροκυτταρίνη. Αυτό το συστατικό είναι στην πραγματικότητα υγρό, αλλά αναμιγνύεται με σχεδόν μικροσκοπικά κομμάτια βαμβακιού.

Advertisement

2. Τσίχλες

Σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου οι άνθρωποι συνήθιζαν να μασούν διαφορετικούς τύπους αρωματικών ουσιών ως ένα είδος αποσμητικού για το στόμα ή για να αντιμετωπίσουν τη δίψα τους. Μερικά από αυτά ήταν το κερί μέλισσας, τα αρωματικά κλαδιά και η ρητίνη δέντρων.

Σήμερα, η σύγχρονη τσίχλα είναι φτιαγμένη από φυσικό τύπου-λατέξ που εξάγεται από τα δέντρα. Μερικά από αυτά που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία τσίχλας είναι το jelutong, το κολοφώνιο πεύκου ή το gutta-percha. Η πρωραρχική μορφή τους είναι υγρής μορφής και μοιάζει με γάλα.

Advertisement

3. Σκούπες

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγοράζουν περίπου 1 εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια ανά λεπτό και αυτός είναι ένας πολύ ανησυχητικός αριθμός δεδομένου ότι είναι πολύ κακό για τον πλανήτη. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να βρείτε έναν χρήσιμο και πρακτικό τρόπο επαναχρησιμοποίησης του πλαστικού μετά τη χρήση.

Τώρα, ενώ υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σκουπών, υπάρχει ένας που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Στην πραγματικότητα, είναι ένας δημιουργικός τρόπος για την επαναχρησιμοποίηση του πλαστικού και τη διάσωση του περιβάλλοντος.

4. Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο είναι ένα πολύ γευστικό μπαχαρικό που χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές κουζίνες. Μερικά πιάτα είναι ακόμη και αγνώριστα χωρίς αυτό. Ακόμα και ένα απλό πιάτο όπως τα ζυμαρικά μπορεί να φαίνεται διαφορετικό χωρίς αυτό. Ωστόσο, το μοσχοκάρυδο που συνήθως αγοράζουμε φαίνεται πολύ διαφορετικό πριν φτάσει στα καταστήματα.

Αυτό το καρύδι προέρχεται από τα νησιά Spice και τις Ανατολικές Ινδίες. Αναπτύσσεται σε δέντρα, ο σπόρος σφραγίζεται σε ένα κέλυφος, και ο ίδιος ο σπόρος σε ένα κόκκινο επίσπερμα. Μόλις ωριμάσει, το εξωτερικό κέλυφος σπάει και πέφτει στο έδαφος ή ανοίγει αδιάβροχο και το επίσπερμα επίσης κόβεται.

5. Πατατάκια

Τα πατατάκια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ. Το καλύτερο είναι ότι έρχονται σε πολλές διαφορετικές γεύσεις. Ωστόσο, παρόλο που μοιάζουν με φέτες πατάτας, δεν είναι. Για να φτιάξουν πατατάκια, οι περισσότερες εταιρείες κάνουν ένα μείγμα από νερό,νιφάδες πατάτας και άμυλο καλαμποκιού.

Στη συνέχεια, το μείγμα συμπιέζεται σε μια ζύμη και κόβονται με ένα καλούπι που τους δίνει σχήμα. Η επόμενη διαδικασία είναι να τηγανιστούν, διαρκεί περίπου 11 δευτερόλεπτα. Αφού στραγγίσει το υπερβολικό λάδι, καρυκεύονται με μπαχαρικά, συσκευάζονται και παραδίδονται στα καταστήματα.

6. Φωτιστικό λάβας

Από την εφεύρεσή τους (αρχές της δεκαετίας του 1960), πωλήθηκαν εκατομμύρια φωτιστικά λάβας. Είναι διακοσμητικά αντικείμενα και πολλοί από εμάς τα έχουμε στο σπίτι.

Η μαγεία που συμβαίνει στο φωτιστικό λάβας οφείλεται στον σωστό τύπο και στη ποσότητα συστατικών που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του. Ενώ η ακριβής αναλογία και τα συστατικά παραμένουν μυστικά, υπάρχουν 2 που γνωρίζουμε, το κερί παραφίνης και το λάδι. Το λάδι βοηθά το κερί να ζεσταθεί και μόλις θερμανθεί, ανεβαίνει αργά, τότε αρχίζει να κρυώνει και πάει πάλι κάτω , για αυτό και η κίνηση του κεριού.

7. Καθρέφτης

Οι καθρέφτες υπάρχουν εδώ και 8.000 χρόνια και σήμερα φαίνεται ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς. Αν και δεν είχαν τα καλά οπτικά που έχουμε σήμερα, ήταν αρκετά καλό για εκείνη την εποχή.

Σήμερα η μέθοδος δημιουργίας καθρέφτη είναι πολύ απλή. Η βάση που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους είναι ένα κανονικό φύλλο γυαλιού. Στη συνέχεια, εφαρμόζονται διαφορετικοί τύποι ανακλαστικών . Αυτό συμβαίνει επειδή ένα κάποια στρώση δεν μπορεί να κολλήσει απευθείας στο γυαλί αλλά χρειάζεται ενίσχυση από τις υπόλοιπες.

8. Μπουκάλι γαλονιού νερού

Τα πλαστικά μπουκάλια είναι πολύ πιο εύκολο στο χειρισμό και ασφαλέστερα από τα γυάλινα. Είναι επίσης πιο ανθεκτικά στο σπάσιμο. Γι ‘αυτό τα περισσότερα υγρά, όπως οι σόδες και το νερό, πωλούνται σε πλαστικά μπουκάλια.

Υπάρχουν μερικοί τύποι πλαστικών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για την κατασκευή μπουκαλιών. Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς κατασκευασμένα στο μέγεθος που αγοράζουμε στο κατάστημα. Ακόμη και τα μπουκάλια γαλονιού ξεκινούν ως μικροί σωλήνες που αργότερα διογκώνονται με την χρήση θερμότητας και σχηματίζονται στις κανάτες που χρησιμοποιούμε.

9. Coca-Cola

Η Coca-Cola είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στον κόσμο και αυτό οφείλεται πιθανώς στη χαρακτηριστική της γεύση. Στην πραγματικότητα, η αρχική συνταγή που της δίνει την χαρακτηριστική γεύση της είναι γνωστή μόνο σε 2 άτομα που δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν μαζί και η ίδια η συνταγή φυλάσσεται σε ασφαλή θησαυροφυλάκιο.

Γνωρίζουμε ένα συστατικό – αυτό που δίνει στο ποτό καφεΐνη – το καρύδι κόλα. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα συστατικά που προσδίδει και το όνομα του συγκεκριμένου ποτού. Αυτό το καρύδι προέρχεται από τη Δυτική Αφρική και καλλιεργείται από πολλούς πολιτισμούς. Στην Ευρώπη, κυκλοφόρησε περίπου το 1.500 και μέχρι τον 19ο αιώνα, πολλά προϊόντα άρχισαν να χρησιμοποιούν το καρύδι κόλα.

10. Κάσιους

Χαμηλά σε ζάχαρη και πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη, τα κάσιους μπορούν εύκολα να προστεθούν σε πολλούς τύπους δίαιτας. Ταυτόχρονα, είναι νόστιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα πιάτα, τόσο αλμυρά όσο και γλυκά.

Ωστόσο, είναι ένα από τα πιο ακριβά καρύδια και υπάρχει λόγος για αυτό. Η όλη επεξεργασία που πρέπει να υποστεί το καρύδι πριν φτάσει σε μας είναι μεγάλη και απαιτεί πολλή εργασία. Το κέλυφος που περιβάλλει το κάσιους είναι τοξικό, σαν είδος δηλητηριώδη κισσού και πρέπει να περάσει από διαφορετικά στάδια για να γίνει βρώσιμο.