10-megala-lathi-poy-kanoyme-otan-agorazoyme-aytokinito-kai-ta-plironoyme-otan-einai-pleon-arga-65162
18:20

10 μεγάλα λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο και τα πληρώνουμε όταν είναι πλέον αργά

18:20
Νίκη Μουλά

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι οδηγοί αλλάζουν το αυτοκίνητό τους κάθε 6 χρόνια, γεγονός που είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εμείς θεωρούμε το αυτοκίνητο μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκεντρώσαμε 10 λάθη που νομίζουμε ότι είναι καλύτερα να αποφεύγουμε όταν αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο.

Advertisement

10. Δεν σκέφτεστε την αξία μεταπώλησης.

Μια μέρα ίσως αποφασίσετε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, η μάρκα αυτοκινήτου έχει σημασία: υπάρχουν μάρκες που είναι περισσότερο ή λιγότερο δημοφιλείς μεταξύ των οδηγών. Δεύτερον, πρέπει να σκεφτείτε τις προδιαγραφές του οχήματος και τον κινητήρα. Τρίτον, μην ξεχνάτε το χρώμα του. Είναι πιο εύκολο να πουλήσετε αυτοκίνητα λευκού, μαύρου ή ασημί χρώματος σε σχέση με άλλα χρώματα.

Advertisement

9. Η συντήρηση του αυτοκινήτου μπορεί να είναι δαπανηρή.

40% του οικογενειακού εισοδήματος, 15% του οικογενειακού εισοδήματος

Πολλοί άνθρωποι λαμβάνουν υπόψη μόνο την τιμή. Δεν σκέφτονται για περαιτέρω τεχνική συντήρηση, ασφάλιση ή άλλα έξοδα. Κάθε χρόνο, αυτά τα έξοδα θα αυξάνονται και ενδέχεται να μην συμβαδίζουν με το μισθό σας. Γι ‘αυτό πρέπει να σκεφτείτε τα πάντα λεπτομερώς, ώστε το αυτοκίνητό σας να μην γίνει πρόβλημα της οικογένειάς σας.

Advertisement

8. Πληρώνετε για προαιρετικά αντικείμενα.

τασάκι, επιπλέον αερόσακοι

Πριν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, θα πρέπει να σκεφτείτε τι χρειάζεστε πραγματικά επειδή τα περισσότερα από τα πρόσθετα αντικείμενα είναι πολύ ακριβά και δεν καταλήγουμε να τα χρησιμοποιούμε.

Για παράδειγμα, ορισμένοι οδηγοί δεν καπνίζουν μέσα στα αυτοκίνητά τους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται ένα τασάκι. Όμως όλες οι συσκευές ασφαλείας είναι πολύ σημαντικές, γι ‘αυτό επιλέξτε αυτές προσεκτικά.

7. Αγοράζετε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο.

Κυκλοφόρησε το 2017, κυκλοφόρησε το 2014

Προσπαθήστε να μην αγοράσετε ένα αυτοκίνητο που μόλις κυκλοφόρησε. Για τα πρώτα τρία χρόνια μια εταιρεία συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με όλα τα θέματα, τα ελαττώματα και βελτιώσεις για τα μελλοντικά αυτοκίνητα για να τα καταστήσει πιο αξιόπιστα. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα μοντέλο αυτοκινήτου που δεν είναι πάνω από 3 χρονών και είναι ήδη γνωστό.

Advertisement

6. Αγοράζετε ένα αυτοκίνητο που είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό

Για μεγάλη οικογένεια, για γυναίκα

Όταν θέλετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, μην σκεφτείτε μόνο τις προσωπικές προτιμήσεις σας, αλλά προσπαθήστε να προβλέψετε πόσες φορές πρόκειται να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, πόσοι επιβάτες θα είναι εκεί και ούτω καθεξής.

Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε μόνο ένα όχημα για να οδηγείτε στην πόλη, σκεφτείτε ένα sedan που δεν καταναλώνει πολλά καύσιμα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια και ταξιδεύετε πολύ, επιλέξτε ένα ευρύχωρο minivan ή ένα hatchback. Τα SUV είναι χρήσιμα για άτομα που συνήθως οδηγούν εκτός δρόμου.

5. Δεν μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κύρος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Τονίζει το κύρος σας, χαμηλή κατανάλωση καυσίμων

Αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, καλύτερα να αγοράσετε ένα premium class αυτοκίνητο. Σε άλλες περιπτώσεις, καλύτερα να επικεντρωθείτε στα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή και την αξιοπιστία του.

4. Δεν εξετάζετε το αυτοκίνητο.

Εξέταση, test drive

Όταν επιλέγετε ένα αυτοκίνητο, μην εμπιστεύεστε μόνο όσα λέει ο πωλητής σας. Ακόμα κι αν είναι επαγγελματίες, ενδιαφέρονται να πουλήσουν αυτοκίνητα για να αυξήσουν την κατώτατη γραμμή τους και να πάρουν προμήθεια. Συγκεντρώστε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε έναν ανεξάρτητο ειδικό και δοκιμάστε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό της επιλογής σας. Εξετάστε τα πάντα για να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Advertisement

3. Χάνετε επωφελείς προσφορές και εκπτώσεις.

Αγοράστηκε τον Ιούλιο, Αγοράστηκε τον Δεκέμβριο-Μάρτιο

Ο καλύτερος χρόνος για να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο ξεκινάει τον Δεκέμβριο και φτάνει στο αποκορύφωμά του τον Μάρτιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπάρχουν πολλές εκπτώσεις και προσφορές σε αντιπροσώπους αυτοκινήτων. Επιπλέον, υπάρχει ένα μπόνους στο τέλος του έτους: οι αντιπρόσωποι προσπαθούν να απαλλαγούν από τα μοντέλα του περασμένου έτους, ώστε να είναι ευκολότερο να διαπραγματευτείτε χαμηλότερη τιμή.

2. Δεν προσπαθείτε να μειώσετε την τιμή.

Προσπαθήστε να καλέσετε ή να στείλετε email σε διαφορετικές αντιπροσωπείες λέγοντας ότι έχετε μια καλύτερη προσφορά και ρωτήστε αν μπορούν να αντιπροτείνουν την προσφορά. Ο ανταγωνισμός μεταξύ εμπόρων είναι πολύ υψηλός και ορισμένοι οδηγοί λένε ότι αυτή η μέθοδος τους βοήθησε να εξοικονομήσουν χρήματα.

1. Βιάζεστε.

Στην αρχή του μήνα, Στο τέλος του μήνα

Μην είστε σε πολλή βιασύνη για να αγοράσετε ένα όχημα. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να μετανιώσετε μια πρόωρη απόφαση μακροπρόθεσμα. Περάστε αρκετό χρόνο να συλλέξετε πληροφορίες, συμβουλευτείτε ειδικούς και ζυγίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Αν θέλετε να εξοικειωθείτε με ένα συγκεκριμένο μοντέλο καλύτερα χωρίς τους επίμονους πωλητές, επισκεφθείτε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο τέλος της εργάσιμης ημέρας. Όλες αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση.