Advertisement
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

4.000€ επιδότηση, 0 έξοδα για βενζίνη: Έρχεται στην Ελλάδα το νέο ηλεκτρικό Citroen που φορτίζει σε 3 ώρες

20:15
Newsroom

Η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται γρήγορα στην Ελλάδα και αναμένεται από αρχές Μαρτίου να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον η είσοδος του νέου Citroen Ami.

Συγκεκριμένα, το όχημα Citroen Ami θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου, αποτελώντας ιδανική επιλογή για μετακινήσεις στην πόλη. Βασίζεται 100% στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ προσφέρει τεράστια ευελιξία κι εύκολη πρόσβαση στις πόλεις.

Advertisement

Οι εκπομπές CO2 είναι μηδενικές, το ίδιο και τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ εξασφαλίζει τελείως αθόρυβη και ευχάριστη μετακίνηση. Η μπαταρία του, για πλήρη φόρτιση, χρειάζεται μόλις 3 ώρες σε πρίζα του κοινού οικιακού δικτύου!

Advertisement
Citroen Ami: Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πότε αναμένεται ο 2ος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Την ίδια ώρα, αναμένεται να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», προσφέροντας μεγαλύτερη ενίσχυση από την ήδη προβλεπόμενη για τα ΑμεΑ, και 1.000 ευρώ επιπλέον της κανονικής επιδότησης για τους νέους έως 29 ετών, που θέλουν να αγοράσουν ηλεκτρικό μικροαυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, η επιδότηση για αυτού του είδους τα οχήματα ανεβαίνει από 800 σε έως 3.000 ευρώ, ενώ ειδικά για νέους έως 29 ετών φτάνει έως και 4.000 ευρώ.

Advertisement

Ο κύκλος αυτός θα ξεκινήσει τον προσεχή Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.12.2021, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31.12.2023.

Πιο αναλυτικά όμως, οι σημαντικότερες διατάξεις του νέου προγράμματος είναι οι εξής:

Advertisement

Τι ισχύει για τις εταιρείες

Για τις εταιρείες, το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυξάνεται από 20% σε 30% και το μέγιστο ποσό επιδότησης θα ανέλθει σε 8.000 ευρώ ανά όχημα.

Advertisement
TAGS:
Advertisement