Enimerotiko.gr
PLUS

Ένας Έλληνας και 14 ακόμα άτομα με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και οι δουλειές που κάνουν σήμερα

Για να θεωρηθεί κάποιος μεγαλοφυία, χρειάζετε νά έχει βαθμολογία IQ τουλάχιστον 140. Όμως πολλοί από εμάς δεν έχουν τόσο υψηλή βαθμολογία. Αυτές οι ιδιοφυΐες κάνουν συνηθισμένες δουλειές όπως οι υπόλοιποι από εμάς, για παράδειγμα εργάζονται ως αρθρογράφοι περιοδικών, κτηνοτρόφοι ή ψυχολόγοι. Φυσικά, πολλοί από αυτούς κάνουν πρωτοποριακές έρευνες και άλλοι έχουν επιλέξει να ζήσουν μια απλή ζωή.

Ρίχνουμε μια ματιά στις μυστικές ζωές των μεγαλοφυΐων σήμερα, που όλοι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ιδιοφυΐας.

1. Jacob Barnett – IQ 170

Επάγγελμα: Θεωρητικός φυσικός

Ηλιακία: Περίπου 21

Αυτό το πρώην παιδικό θαύμα έχει IQ 170 και δημοσίευσε το έργο του στη φυσική πριν γίνει 20 ετών. Όταν ήταν 15 έγινε ο νεότερος μαθητής που έγινε ποτέ δεκτός στο Perimeter Institute. Τώρα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Περιμετρικό Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής, και εργάζεται για το διδακτορικό του.

2. Judit Polgár – IQ 170

Επάγγελμα: Διεθνής Grandmaster (σκάκι)

Ηλικία: 44

Αυτή η παίκτρια σκακιού από την Ουγγαρία είναι γνωστή ως η καλύτερη γυναίκα παίκτης όλων των εποχών. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, έγινε η νεότερη Διεθνής Grandmaster, το 1991. Έχει νικήσει 11 παγκόσμια πρωταθλήματα και είναι η μόνη γυναίκα που κέρδισε ενάντια σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή της από το σκάκι το 2014 και έκτοτε έλαβε τιμιτική διάκριση από την Ουγγαρία.

3. Rick Rosner – IQ 192

Επάγγελμα: Τηλεοπτική προσωπικότητα

Ηλικία: 60

Ο Rick έχει IQ 192 σύμφωνα με τον World Genius Directory και έχει κάνει πάνω από 30 τεστ και έχει το υψηλότερο σκορ που καταγράφηκε ποτέ σε 20 από αυτά. Είναι γνωστός για την τηλεοπτική του δουλειά, αλλά εκτός από αυτό του αρέσει να ασχολείται με τα  μαθηματικά και την φυσική στον ελεύθερο χρόνο του.

4. Ευάγγελος Κατσιόλης – IQ 198

Επάγγελμα: Ψυχίατρος

Ηλικία: 45

Με το εντυπωσιακό σκορ IQ, αυτός ο Έλληνας εργάζεται τώρα ως ψυχίατρος αφού πήρε πτυχία στη φιλοσοφία και στην τεχνολογία ιατρικής έρευνας. Ίδρυσε επίσης την ομάδα AAAA.GR, η οποία βοηθά στην υποστήριξη εξαιρετικά χαρισματικών παιδιών στην Ελλάδα.

5. Chris Langan – IQ 195-210

Επάγγελμα: ιδιοκτήτης ράντζου

Ηλικία: 68

Έχοντας IQ κάπου μεταξύ 195 και 210, είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του, έχει αναπτύξει ένα γνωστικό-θεωρητικό μοντέλο του σύμπαντος και έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία για αυτό. Έχει επίσης εργαστεί σε πολλές πλευρικές δουλειές, όπως εργάζεται ως πορτιέρης σε κλαμ για να πληρώσει τους λογαριασμούς.

6. Michael Grost – IQ 200

Επάγγελμα: Αρχιτέκτονας συστημάτων υπολογιστών

Ηλικία: Περίπου 66 ετών

Έχει εκπληκτικό IQ 200 και ήταν μόλις 10 ετών όταν άρχισε να σπουδάζει στο Michigan State University. Παρακολούθησε τόσο το Πανεπιστήμιο του Γέιλ όσο και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και πήρε διδακτορικό στα μαθηματικά στην ηλικία των 23 ετών. Προσπάθησε να κρατήσει τη ζωή του ιδιωτική, αλλά φαίνεται ότι εργάζεται για μια εταιρεία υπολογιστών ως αρχιτέκτονας συστημάτων στις ΗΠΑ.

7. Sho Yano – IQ 200

Επάγγελμα: Ιατρός

Ηλικία: Περίπου 30

Αυτό το πρώην παιδί θαύμα διάβαζε όταν ήταν 2 ετών και έγραφε όταν ήταν μόλις 3. Από την ηλικία των 5 ετών, συνθέτει μουσική και ξεκίνησε το πανεπιστήμιο σε ηλικία 9 ετών. Έγινε μέλος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο στο Pritzker στην ηλικία των 12 ετών, και έγινε ο νεότερος μαθητής που πήρε MD από το πανεπιστήμιο, σε ηλικία μόλις 21 ετών.

8. Edith Stern – IQ 200-205

Επάγγελμα: Εφευρέτης και μαθηματικός

Ηλικία: Περίπου 68 ετών

Όταν έκανεε ένα τεστ IQ στην ηλικία των 5 ετών, είχε βαθμολογία 205. Όταν ήταν 12 ετών πήγε στο κολέγιο και έγινε το νεότερο άτομο που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Florida Atlantic το 1967. Διδάσκει μαθηματικά στο Michigan State University πριν  ακόμη κλείσει τα 20 της χρόνια και αργότερα εργάστηκε για την IBM. Έχει πάρει τα εύσημα για τη δημιουργία άμεσης κλήσης και επιστροφής τελευταίας κλήσης και έχει πάνω από 100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ.

9. Kim Ung-Yong – IQ 210

Επάγγελμα: Καθηγητής Φυσικής

Ηλικία: 58

Αυτό το πρώην παιδί της Νότιας Κορέας έχει υποτιθέμενο IQ 210. Έχει ταλέντο στις γλώσσες και  μιλά Κορεάτικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιαπωνικά από παιδική ηλικία. Ο Κιμ φέρεται να εργάστηκε για τη NASA πριν εγκαταλείψει την δουλειά και επιστρέψει στο σπίτι. Στη συνέχεια εργάστηκε στο τμήμα επιχειρηματικού σχεδιασμού της Chungbuk Development Corporation και επί του παρόντος είναι καθηγητής φιλελεύθερων τεχνών στο Πανεπιστήμιο Shinhan.

10. Michael Kearney – IQ 200-325

Επάγγελμα: Άγνωστο

Ηλικία: 37

Είναι γνωστός για την κατάκτηση παγκόσμιων ρεκόρ για το ότι αποφοίτησε στην νεότερη ηλικία και διδάσκει στο κολέγιο ως έφηβος, με IQ μεταξύ 200 και 325. Πήρε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αλαμπάμα στην ηλικία των 10 και στην ηλικία των 14 πήρε το μεταπτυχιακό του στη χημεία στο Middle Tennessee State University και ένα άλλο στην ηλικία των 18 ετών στην επιστήμη υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt.

11. Terence Tao – IQ 220-230

Επάγγελμα: Μαθηματικός

Ηλικία: 45

Αυτός ο Αυστραλός-Αμερικανός είναι μαθηματική ιδιοφυΐα και έχει IQ μεταξύ 220 και 230. Στη νεαρή ηλικία των 9 ετών, παρακολουθούσε ήδη μαθηματικά σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Tώρα διδάσκει μαθηματικά στο UCLA αφού πήρε το διδακτορικό του από τον Πρίνστον σε ηλικία 21 ετών και ήταν καθηγητής μέχρι την ηλικία των 24 ετών. Είναι ο νεότερος τακτικός καθηγητής στην ιστορία του UCLA.

12. Christopher Hirata – IQ 225

Επάγγελμα: Αστροφυσικός

Ηλικία: 38

Ο Christopher έχει το απίστευτο IQ 225, και όταν ήταν 13 είχε γίνει ο νεότερος νικητής της Διεθνούς Ολυμπιάδας Φυσικής το 1996. Σε ηλικία 16 ετών, είχε ήδη εργαστεί για τη NASA και πήρε το διδακτορικό του από το Princeton στα 22 του χρόνια. Είναι τώρα Αστροφυσικός και Κοσμολόγος στο Κέντρο Κοσμολογίας και Φυσικής Αστροσωματιδίων του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

13. Marilyn Vos Savant – IQ 186-228

Επάγγελμα: Αρθρογράφος περιοδικών

Ηλικία: 74

Το επίπεδο IQ της είναι ένα από τα υψηλότερα που έχει καταγραφεί ποτέ και ήταν μόλις 10 ετών όταν έκανε το τεστ και κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το υψηλότερο IQ από το 1985-89. Η Μέριλιν φημίζεται για τη στήλη της «Ρωτήστε τη Μέριλιν». Πιο πρόσφατα, έχει επίσης δημοσιεύσει πολλά βιβλία και έχει γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομικής Εκπαίδευσης.

14. Ainan Cawley – IQ 250

Επάγγελμα: Συνθέτης

Ηλικία: 21

Μόλις στα 21 του έχει βαθμολογία IQ 250  και έδωσε την πρώτη του διάλεξη σε ηλικία μόλις 6 ετών. Έχει εργαστεί στη βιομηχανία του κινηματογράφου από την ηλικία των 12 ως συνθέτης και έκτοτε έχει γράψει, σκηνοθετήσει και επιμεληθεί τη δική του ταινία “The Sempiternal” το 2013.

15. Marnen Laibow-Koser – IQ 268

Επάγγελμα: Συνθέτης και προγραμματιστής ιστοσελίδων

Ηλικία: Άγνωστη

Είναι ίσως λιγότερο γνωστός, αλλά ο Marnen ήταν παιδί θαύμα. Σε τεστ που έκανε σε παιδική ηλικίας πήρε το υψηλό σκορ IQ 268. Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, μιλά Αγγλικά, Γερμανικά, Ιαπωνικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Εσπεράντο και Κλίνγκον. Απολαμβάνει το χρόνο του με χόμπι όπως οικοσίματα, μεσαιωνική αναπαράσταση και παραδοσιακούς χορούς. Έχει εργαστεί ως προγραμματιστής, συνθέτης και μουσικός.

Μπόνους: Άλλοι επιστήμονες που είχαν υψηλότερα IQ από τον Αϊνστάιν.

James Maxwell – IQ 190-205

Επάγγελμα: Φυσικός

Έζησε: 1831 – 1879

Αυτός ο Σκωτσέζος μαθηματικός- φυσικός είχε IQ 190 έως 205. Είναι γνωστός για τη θεωρία του για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και ο Αϊνστάιν τον πιστώνει ακόμη και για το έργο του, λέγοντας ότι βασίζεται στους ώμους του Maxwell.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News