Advertisement
PLUS

Η επαγγελματίας σεφ που δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα της για έξι χρόνια λόγω σπάνιας πάθησης

18:03
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Loretta Harmes: Μία επαγγελματίας σεφ, δεν έχει φάει τίποτα εδώ και 6 χρόνια. Από το 2015, η 23χρονη ζει μόνο με υγροποιημένα γεύματα. Σπάνια καθόταν για φαγητό στο τραπέζι με την οικογένεια της. Πλέον όμως, δεν μπορεί να καταπιεί τίποτα.

Loretta Harmes: Έπασχε από νευρική ανορεξία

Όπως δηλώνει η ίδια, κάθε μπουκιά που δοκιμάζει να φάει έχει αρνητικές συνέπειες, όπως πόνο. Επιπλέον, δεν μπορεί να πάει στην τουαλέτα για εβδομάδες, έως και μήνες. Η ίδια μαγειρεύει από την ηλικία των 11 και όπως φαίνεται πάσχει από ανορεξία. Για χρόνια δεν ήξερα το τι της συνέβαινε, στα 15 όμως έλαβε την διάγνωση. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της, όμως τώρα απέκτησε προβλήματα στο πεπτικό της σύστημα.

Advertisement

 

Advertisement

Loretta Harmes: Η κατάστασή της επιδεινώθηκε

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε στα 19 της, όταν άρχισε να χάνει απότομα βάρος και κανείς δεν ήξερε το γιατί. Υπέθεσαν πως ευθυνόταν κάποια ψυχολογική διαταραχή ή ψυχιατρική νόσος. Μάλιστα, η Λορέτα αποπειράθηκε αρκετές φορές να αυτοκτονήσει, εξαιτίας του χρόνιου πόνου στο στομάχι και της απόγνωσής της.

Advertisement

Μετά από χρόνια, ανακάλυψαν πως η κοπέλα πάσχει από το σύνδρομο Ehlers-Danlos (hEDS). Πρόκειται για μια γενετική διαταραχή που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Στην Λορέτα προκάλεσε μερική παράλυση στο στομάχι της, κάνωντας την να μην μπορεί να χωνέψει τις τροφές. Παράλληλα, υποφέρει από ημικρανίες, κόπωση και ταχυκαρδία.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι πολύ σπάνιο και οι σχετικές έρευνες είναι λίγες. Χρειάζεται περίπου 10-14 χρόνια για να διαγνωστεί. Πλέον τρέφεται με ολική παρεντερική διατροφή. Είναι συνδεδεμένη με ένα σακουλάκι με υγρά τρόφιμα για 18 ώρες την ημέρα, ώστε να παρακάμπτεται το πεπτικό σύστημα.

 

TAGS:
Advertisement