Enimerotiko.gr
Καιρός

10 περιττές σπατάλες στο σπίτι που πρέπει να κόψετε άμεσα, αν θέλετε να μαζέψετε χρήματα

Η εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι μπορεί να επιτευχθεί εάν κόψουμε κάποιες σπατάλες, οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Ειδικότερα, υπάρχουν κάποια έξοδα που κάνουμε για το σπίτι, τα οποία χωρίς να το καταλάβουμε, καταναλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας, χωρίς να υπάρχει λόγος.

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι: Ψώνια με λίστα

Οι καιροί που πηγαίναμε στο super market και ψωνίζαμε ανεξέλεγκτα, έχουν περάσει. Κρατήστε μια λίστα για τα ψώνια σας και τηρήστε την με σεβασμό και ευλάβεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως η τσέπη σας θα ξεκινήσει να χαίρεται μερικά χρήματα παραπάνω!

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι: Online παραγγελίες

Τα pizzaboy θα συνεχίσουν να έρχονται ακόμη. Ο τρόπος παραγγελιών, όμως, έχει αλλάξει και αυτό θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας. Ο παραδοσιακός τρόπος για την παραγγελία από το σπίτι περιελάμβανε τηλεφώνημα, το οποίο και χρεωνόσασταν και η συνομιλία πολλές φορές ήταν και κουραστική, αμφότερα. Πραγματοποιείστε τις παραγγελίες σας για φαγητό ηλεκτρονικά και εκμεταλλευτείτε τις αμέτρητες προσφορές που παρέχουν τα περισσότερα καταστήματα σίτισης, έξυπνα και οικονομικά μέσω μιας συσκευής που συνδέεται με το διαδίκτυο.

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι: Αγοραπωλησίες ειδών second hand

Τα περισσότερα είδη που αγοράζουμε χάνουν την αξία τους από την ώρα που τα κατακτούμε. Αντίθετα, σε αγορές προϊόντων second hand έχετε τη δυνατότητα να βρείτε βίντατζ κομμάτια που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους ακόμη κι αν η τιμή τους έχει πέσει στα τάρταρα. Συν τοις άλλοις υπάρχουν και ανταλλακτικές υπηρεσίες σε καταστήματα ή ακόμη και μεταξύ ιδιωτών. Επίσης, πολλά από τα υπάρχοντά σας μπορείτε να τα πουλήσετε κιόλας!

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι: Αγορές με το τεμάχιο

Στα μεγάλα υπερκαταστήματα μπορεί πολλές φορές να πετυχαίνουμε χαμηλές τιμές στα προϊόντα, ειδικά όταν πρόκειται για είδη μαναβικής, τα οποία όμως πωλούνται σε συσκευασίες. Η αγορά αυτή σε χαμηλές τιμές μπορεί να μας εξυπηρετεί αρχικά. Όταν, όμως, καταλήγουμε να πετάμε τις μεγαλύτερες ποσότητες γιατί δεν προλάβαμε να της καταναλώσουμε δεν μας αρέσει καθόλου. Αντ’ αυτού ξεκινήστε να αγοράζετε μόνο όσα χρειάζεστε για τις καθημερινές σας ανάγκες. Δείτε τον Οδηγό που έχουμε ετοιμάσει για να μη χρειάζεται να πετάτε καθόλου φαγητό, αλλά ούτε και τα χρήματά σας από το παράθυρο!

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι: Κρατήστε πάνω σας όσα μετρητά χρειάζεστε

Οι πειρασμοί γύρω μας είναι πάντα μεγάλοι και πολλοί. Για το λόγο αυτό κρατήστε πάνω σας μόνο όσα μετρητά χρειάζεστε για την τρέχουσα μέρα και ίσως ένα επιπλέον μικρό ποσό. Η κάρτα αυτόματης ανάληψης έτσι κι αλλιώς θα είναι πάντα στο πορτοφόλι σας. Αυτό, όμως, θα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας μπροστά σε μια αγορά, καθώς θα σας καθυστερήσει μέχρι να γίνει η ανάληψη και τελικά η αγορά.

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι: Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία

Η χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ρεύματος νέας τεχνολογίας μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση και στην τσέπη σας, αφού είναι σχεδιασμένοι για να καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες ενέργειας απ’ ότι οι λάμπες πυρακτώσεως.

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι: Κρατήστε λίστα μηνιαίων εξόδων

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο μήνας είναι στη μέση και ο λογαριασμός στην τράπεζα δείχνει να μειώνεται κατακόρυφα με το μηνιάτικο σχεδόν να εξανεμίζεται. Κρατήστε μια λίστα με τις οικονομικές υποχρεώσεις του μήνα και σβήνετε από αυτή το ποσό που της αντιστοιχεί έτσι ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο των εξόδων σας.

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι: Σταματήστε να αγοράζετε πράγματα που ήδη έχετε

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπροστά στην ανασφάλειά μας μήπως μας λείπει κάτι από το σπίτι, το αγοράζουμε χωρίς να είμαστε σίγουροι πως μας λείπει. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι αγορές στο super market που αναφέρθηκε παραπάνω. Για να σταματήσετε, όμως, να αγοράζετε εις διπλούν πράγματα, ξεκινήστε με το να κάνετε μια απογραφή στα υπάρχοντά σας. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο αλλά η ανταμοιβή σας θα είναι η εξοικονόμηση των χρημάτων σας.

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι: Κάντε έξυπνες αγορές

Τουλάχιστον για τα αναλώσιμα και τα τρόφιμα μπορείτε να παρακολουθείτε τις προσφορές που βγαίνουν από τα μεγάλα καταστήματα και σύμφωνα με τις ανάγκες και τη λίστα που αναφέρθηκε πρώτη πρώτη να πραγματοποιείτε τις αγορές σας από το σωστό κατάστημα τη σωστή στιγμή. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα υπόλοιπα είδη που θέλετε να αποκτήσετε.

Εξοικονόμηση χρημάτων στο σπίτι: Πάρτε τον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών

Οι συσκευές παλαιάς τεχνολογίας δυστυχώς καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Καλό θα ήταν να τις αντικαταστήσετε με νέας τεχνολογίας κάτι όμως το οποίο μπορεί και να μην είναι εφικτό τη δεδομένη στιγμή. Μπορείτε, όμως, να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών σας, όπως με το να μην αφήνετε σε κατάσταση αναμονής καμία συσκευή τηλεόρασης, ραδιοφώνου, υπολογιστή κλπ. Ακόμη και αυτή η μικρή κίνηση μπορεί να σας απαλλάξει από την καταβολή χρημάτων άνευ λόγου.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News