Advertisement
PLUS

Μην πετάτε το νερό που βράσατε τα μακαρόνια – Θα εκπλαγείτε σε τι χρησιμεύει

08:32
Δημήτρης Δημόπουλος

Είναι λάθος σας εάν πετάτε το νερό που βράσατε ζυμαρικά, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλα αυτά παρακάτω

Ο καθένας αγαπά τα ζυμαρικά, είτε πρόκειται για μακαρόνια, για ριγκατόνι ή ταλιατέλες. Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο, στο οποίο συνήθως δεν μπορούμε να αντισταθούμε και έτσι παραδιδόμαστε σε μία γαστρονομική πανδαισία.

Advertisement

Για να τα προετοιμάσετε, θα πρέπει να τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, στραγγίζετε και συνήθως πετάτε το νερό τους, επειδή νομίζετε ότι είναι άχρηστο.

Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο λάθος. Στην πραγματικότητα, το υγρό που προκύπτει είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μερικούς εξαιρετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαγειρεμένο νερό των ζυμαρικών σας.

Advertisement

Για σάλτσες ζυμαρικών όπως η πέστο

Αυτό το υγρό είναι το ιδανικό συμπλήρωμα που συνδυάζει άψογα όλα τα συστατικά.

Advertisement