Enimerotiko.gr
Οδηγίες

10 αδιαμφισβήτητα σημάδια ότι έχεις την καλύτερη πεθερά στον κόσμο

Καλύτερη πεθερά του κόσμου – Χρήσιμες πληροφορίες: Θέλετε να εξετάσετε την περίπτωση ότι έχετε την καλύτερη πεθερά; Σε περίπτωση, που έχετε αμφιβολίες, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την παρακάτω λίστα. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται, οι αποδείξεις για το ποια είναι. Λέτε να είναι η δική σας;

Καλύτερη πεθερά του κόσμου – Χρήσιμες πληροφορίες: Οκτώ αποδείξεις πως η δική σας πεθερά είναι η καλύτερη

– Δεν κρίνει κάθε τι που λέτε ή κάνετε: Οι αγορομαμάδες δεν έχουν σκοπό να δώσουν τον γιο τους σ’ όποια κι όποια. Γι’ αυτό μπορούν να γίνουν εξαιρετικά υπερπροστατευτικές και πολύ επικριτικές με τη νύφη τους. Δηλαδή, να κρίνουν οτιδήποτε λέει και κάνει εκείνη. Αν η πεθερά σας δεν ψάχνει διαρκώς αφορμές να σας περάσει από εξετάσεις και δεν αρπάζεται από λεπτομέρειες για να σας βρει κουσούρια, τότε, σίγουρα, θα χαίρεστε να τη βλέπετε.

– Δεν σας δίνει συμβουλές χωρίς να το ζητήσετε: Οι μεγαλύτερες γυναίκες έχουν την τάση να εντοπίζουν τα λάθη πριν καν τα κάνουμε. Έτσι, μας συμβουλεύουν χωρίς να το ζητήσουμε για να προλάβουν το «κακό». Αν η δική σας πεθερά δεν έχει διαρκώς το νου της σε ό,τι κάνετε κι αν δεν σπεύδει να σας φέρει στον ίσιο δρόμο όποτε υποψιαστεί πως κάνετε του κεφαλιού σας, αξίζει ίσως ν’ ανοίξετε μια σαμπάνια να το γιορτάσετε.

Καλύτερη πεθερά του κόσμου – Χρήσιμες πληροφορίες: Κι άλλες αποδείξεις πως η δική σας πεθερά είναι η καλύτερη

– Δεν αγνοεί τις επιθυμίες σας όταν κρατάει τα παιδιά: Ποιος είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος όταν αφήνουμε τα παιδιά με τους παππούδες; Να γράψουν τι οδηγίες μας στα παλιά τους τα παπούτσια. Δηλαδή, να γκρεμίσουν σε ένα απόγευμα όσα μας πήρε μήνες να χτίσουμε. Και στη μαμά σου μπορείς να γκρινιάξεις μετά. Στην πεθερά σου, όμως, πως να πάρεις το θάρρος; Αν η πεθερά σας έχει αποδειχθεί πιο υπάκουη κι απ’ τη μαμά σας όταν της εμπιστεύεστε τα παιδιά, τότε ζείτε ένα όνειρο και δεν πρέπει να ξυπνήσετε.

– Δεν παίρνει αυτομάτως το μέρος του γιου της: Ένας γάμος έχει και δύσκολες στιγμές. Έχει διαφωνίες, ακόμη και τσακωμούς. Ο ρόλος των τρίτων μπορεί να είναι καταλυτικός. Μια πεθερά π.χ. Που παίρνει το μέρος του γιου της, απλώς και μόνο για να σας κατακεραυνώσει. Δηλαδή, μόνο κακό μπορεί να κάνει. Η δική σας έχει την ψυχραιμία και τη σύνεση να μένει μακριά απ’ τους καυγάδες σας; Παίρνει ακόμη και το μέρος σας όταν χρειαστεί; Τότε, δεν έχετε πεθερά, αλλά σκέτο μάλαμα!

Καλύτερη πεθερά του κόσμου – Χρήσιμες πληροφορίες: Επιπλέον, αποδείξεις πως η δική σας πεθερά είναι η καλύτερη

– Σας βοηθά με τις δουλειές του σπιτιού χωρίς να κάνει τα δικά της: Έρχονται στιγμές στη ζωή μιας νύφης που χρειάζεται τη βοήθεια της πεθεράς της. Δηλαδή, στις δουλειές του σπιτιού και πρέπει να είναι έτοιμη να αποδεχτεί το γεγονός ότι θα τα κάνει όπως θέλει. Φυσικά, επειδή «ξέρει καλύτερα». Δεν είναι δα και κάτι τρομερό. Όμως, μπορεί να αποτελέσει σημείο τριβής. Ακόμη και με τον σύντροφό της. Αν η πεθερά σας είναι πρόθυμη να σας βοηθήσει χωρίς να σας επιβάλλει τον τρόπο της, απολαύστε το γιατί είναι μια αρετή που σπανίζει.

– Δεν εστιάζει στα ελαττώματα, αλλά στα προτερήματά σας: Στην πρώτη γνωριμία συμβαίνει συχνά μια πεθερά να ψειρίζει όλα τα αρνητικά της νύφης. Ανησυχεί, μήπως έχουν διαφύγει του γιου της. Είναι πεθερές, όμως, που όσο δεν βρίσκουν κάτι μεμπτό τόσο περισσότερο ψάχνουν φουσκώνοντας τα ελαττώματα της νύφης τους. Αυτό, για να δικαιολογήσουν τις υποψίες τους. Αν η πεθερά σας βλέπει τα προσόντα σας και παραβλέπει τα ελαττώματά σας, τότε έχετε την εύνοιά της και μπορείτε να κοιμάστε ήσυχη.

Καλύτερη πεθερά του κόσμου – Χρήσιμες πληροφορίες: Οι υπόλοιπες αποδείξεις πως η δική σας πεθερά είναι η καλύτερη

– Είναι διακριτική και δεν παρεμβαίνει στη ζωή σας: Ένα από τα άλυτα προβλήματα του έγγαμου βίου είναι η ριζική αντιμετώπιση μιας παρεμβατικής και αδιάκριτης πεθεράς, που μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή του ζευγαριού και να δημιουργήσει προβλήματα απ’ το πουθενά. Αν η μητέρα του συντρόφου σας κρατά την απόσταση που οφείλει από όσα συμβαίνουν στο σπιτικό σας και οι σποραδικές παρεμβάσεις της είναι πάντα για καλό, τότε ο γάμος σας έχει έναν εξαιρετικό σύμμαχο.

– Σας φέρεται σαν να είστε παιδί της: Η σχέση μιας πεθεράς με τη νύφη της διαθέτει τα χαρακτηριστικά μιας σχέσης ανταγωνιστικής και γι’ αυτό δεν είναι εύκολο να ξεπεράσει ένα βασικό επίπεδο οικειότητας. Κοινώς, για την πεθερά σας θα είστε πάντα η νύφη της, δηλαδή εκείνη που τύλιξε τον γιόκα της. Αν η δική σας πεθερά έχει ξεπεράσει αυτό το γεγονός και κάθε φορά που μιλάτε νιώθετε πως σας βλέπει αληθινά σαν παιδί της, τότε ίσως έχετε την καλύτερη πεθερά του κόσμου.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News