Enimerotiko.gr
PLUS Οδηγίες

10 φυτά για να απωθήσετε φυσικά τα κουνούπια και να κοιμάστε ήσυχοι όλο το καλοκαίρι

Οι ζεστές συνθήκες και η υγρασία του καλοκαιριού φέρνουν στον κήπο μας, στις αυλές και στα μπαλκόνια μας κουνούπια. Για να αντιμετωπίσουμε λοιπόν τα τσιμπήματα των κουνουπιών με φυσικό και οικολογικό τρόπο, η φύτευση φυτών είναι μια καλή λύση. Υπάρχουν αρκετά φυτά που διώχνουν τα κουνούπια για να επιλέξουμε, κυρίως αρωματικά, και μας βοηθούν να απομακρύνουμε τους ενοχλητικούς αυτούς επισκέπτες.

Η ύπαρξη ενός μεμονωμένου εντομοδιωκτικού φυτού στην αυλή ή στο μπαλκόνι δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα των κουνουπιών

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό είναι να φυτεύουμε μία ομάδα από τα παρακάτω φυτά που θα διαβάσετε προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη κάλυψη του χώρου και μέγιστη προστασία.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά φυτά που ενώ είναι απωθητικά για τα κουνούπια είναι πολύ ευχάριστα στους ανθρώπους, είτε για την ομορφιά τους είτε για το άρωμά τους είτε ακόμα και για τη γεύση τους. Αν πλαισιώσουμε λοιπόν τον κήπο μας με τέτοια φυτά, θα δημιουργήσουμε ένα τείχος προστασίας που θα απομακρύνει τα κουνούπια και θα αφήσει εμάς να ρεμβάζουμε ήσυχοι.

Δυόσμος

Τα περισσότερα έντομα ενοχλούνται από τη μυρωδιά και τη γεύση του δυόσμου, οπότε το φύτεμα γύρω από το σπίτι σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα απωθήσετε. Επιπλέον, αν σας τσιμπήσει κουνούπι, τρίψτε τα φύλλα στο δέρμα για να ανακουφιστείτε από τον κνησμό.

Μελισσόχορτο

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για απωθητικό κουνουπιών. Είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό, αντέχει στην ξηρασία και αναπτύσσεται ακόμη και σε σκιά. Είναι ένα πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενο και μερικές φορές επιθετικό φυτό, οπότε φυτέψτε το σε μια γλάστρα για να μπορείτε να το μετακινείτε όπου θέλετε.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ο βασιλιάς των βοτάνων. Μπορείτε να τον κόψετε και αυτός να αναπτύσσετε ξανά. Όχι μόνο θα έχετε ένα γρήγορο και εύκολο εντομοαπωθητικό, θα έχετε επίσης ένα νόστιμο φρέσκο βότανο στο χέρι για να προσθέσετε σε όλες τις αγαπημένες σας συνταγές! Πώς να εξαφανίσετε τα κουνούπια με το δικό σας φυσικό εντομοαπωθητικό

Μαγιοβότανο

Σε μια μελέτη του 2010, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μαγιοβότανο είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από το DEET, το συστατικό που βρίσκεται συνήθως στα εντομοαπωθητικά. Είναι ένα πολύ εύκολο φυτό και αν έχετε γάτες στο σπίτι, σίγουρα θα χαρούν να το έχουν.

Δενδρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένα όμορφο ανθοφόρο φυτό που χρησιμοποιείται συχνά για να νοστιμίζει τα ψητά αλλά ξέρατε ότι είναι επίσης ένα φυσικό εντομοαπωθητικό; Είναι τέλειο να το προσθέσετε στον κήπο ή στο παρτέρι σας για να απωθήσετε τα κουνούπια.

Λεβάντα

Η λεβάντα έχει ένα χαλαρωτικό άρωμα αλλά λειτουργεί και ως φυσικό εντομοαπωθητικό. Τοποθετήστε την σε εσωτερικούς χώρους κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο ή έξω στον κήπο ή το παρτέρι σας για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά.

Κατηφές

Ένα λαμπερό, ανθεκτικό ετήσιο φυτό, π κατιφές είναι μια εξαιρετική επιλογή για την απώθηση των κουνουπιών. Περιέχει πύρεθρο, ένα συστατικό που βρίσκεται σε πολλά εντομοαπωθητικά, και έχει ένα μοναδικό άρωμα που τα κουνούπια δεν αντέχουν. Δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε περιμετρικά του σπιτιού σας και τα κουνούπια δεν θα σας ενοχλήσουν ξανά!

Γεράνι

Φυτέψτε τα σε κρεμαστές γλάστρες και θα έχετε ένα όμορφο διακοσμητικό καθώς και ένα πολύ χρήσιμο εντομοαπωθητικό!

Αγήρατος

Αυτό το φυτό ευδοκιμει σε πλήρη ή μερική ηλιοφάνεια και δεν απαιτεί πλούσιο έδαφος. Εκπέμπει μια μυρωδιά που απωθεί τα κουνούπια και περιέχει ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στα εμπορικά εντομοαπωθητικά. Τρίψτε τα φύλλα του για να αυξήσετε την εκπεμπόμενη μυρωδιά, αλλά μην το τρίψετε στο δέρμα.

Σιτρονέλα

Η σιτρονέλα είναι πασίγνωστη για τις απωθητικές της ιδιότητες όχι τόσο το ίδιο το φυτό όσο τα σκευάσματα που παράγονται από το έλαιό του. Οι λοσιόν σιτρονέλας και τα κεράκια σιτρονέλας κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Το άρωμά της έχει τόσο έντονη μυρωδιά για τα κουνούπια, με αποτέλεσμα να καλύπτει οποιαδήποτε άλλη μυρωδιά. Το φυτό είναι ποώδες πολυετές και οπωσδήποτε το άρωμα του ζωντανού φυτού είναι πολύ πιο αποτελεσματικό επειδή έχει πιο έντονη μυρωδιά. Η σιτρονέλα είναι κατάλληλη για να φυτευτεί κατ’ ευθεία στον κήπο ή σε μεγάλες γλάστρες στη βεράντα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News