Enimerotiko.gr

10 περίεργοι αλλά αποτελεσματικοί τρόποι χρήσης του αλατιού που δε γνωρίζατε και θα διευκολύνουν τη ζωή σας

Tags:

Κόλπα με αλάτι: Το περασμένο χρονικό διάστημα βγήκε το συμπέρασμα πως το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού καταναλώνει περισσότερο από το επιτρεπόμενο αλάτι. Δηλαδή, από εκείνου που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργήσει σωστά. Άρα, αν πρέπει να μειώσουμε την πρόσληψη από το αλάτι, το καλύτερο θα είναι να βρούμε διαφορετικές χρήσεις γι’ αυτό. Δηλαδή, εκείνες που δεν έχουν σχέση με τα τρόφιμα. Αναλυτικότερα όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Κόλπα με αλάτι: Ακολουθούν δέκα τρόποι, οι οποίοι θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή σας

– Παγώστε γρήγορα αναψυκτικά: Μια πολύ απλή λύση για να παγώσετε τα αγαπημένα σας αναψυκτικά είναι η χρήση νερού, πάγου και αλατιού. Βάλτε τα σε ένα δοχείο, προσθέστε αυτά που θέλετε να κρυώσετε, ανακατέψτε τα λίγο και αφήστε. Σε 5 λεπτά θα μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό, δροσιστικό αναψυκτικό.

Κόλπα με αλάτι: Κι άλλοι τρόποι, οι οποίοι θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή σας

– Αποτρέψτε το χιόνι να μετατραπεί σε πάγο: Εάν ζείτε σε ένα μέρος όπου το χιόνι είναι σύνηθες, ρίξτε χούφτες αλάτι στο χιόνι που έχει συσσωρευτεί ώστε να αποτρέψει το σχηματισμό πάγου. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι μειώνει το σημείο πήξης του νερού. Σε κανονικές συνθήκες, αυτό το σημείο είναι 4 ° C, αλλά με αυτό το τέχνασμα μπορεί να φτάσει στους -10 ° C, -15° C ή ακόμα και στους -20° C, ανάλογα με την ποσότητα του αλατιού που χρησιμοποιείτε και την ποσότητα του χιονιού που έχει πέσει.

– Ξεσκονίστε τα ψεύτικα λουλούδια σας: Χρειάζεστε μόνο 2 πράγματα: μια πλαστική σακούλα και χοντρό αλάτι. Βάλτε τα λουλούδια μέσα στην σακούλα, προσθέστε μια καλή ποσότητα αλατιού και ανακινήστε (προσεκτικά). Πολλή σκόνη που προσκολλάται στα λουλούδια θα πιαστεί από το αλάτι, αφήνοντας τα πολύ πιο καθαρά.

– Αποτρέψτε το σχηματισμό στάχτης στην καμινάδα: Όταν ανάψετε την επόμενη φωτιά στο τζάκι σας, προσθέστε μια χούφτα αλάτι στο ξύλο που καίγεται. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των οσμών και στη μείωση της συσσωρευμένης στάχτης. Αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν επαγγελματικό καθαρισμό.

Κόλπα με αλάτι: Επιπλέον, τρόποι, οι οποίοι θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή σας

– Φτιάξτε σπιτική πλαστελίνη: Χρειάζεστε αλεύρι, αλάτι, λάδι και νερό. Οι ποσότητες έχουν ως εξής: 3 φλιτζάνια αλεύρι, ένα φλιτζάνι λεπτό αλάτι, ένα φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου, 2 με 5 κουταλιές λάδι, και αν θέλετε χρώμα, χρωστική τροφίμων. Η διαδικασία είναι απλή: βάλτε τα πάντα μαζί (εκτός από την χρωστική) σε ένα μπολ και ζυμώστε. Αν δείτε ότι η ζύμη που προκύπτει είναι πολύ σκληρή, προσθέστε μπορείτε να προσθέσετε νερό μέχρι να έχετε την ιδανική συνοχή. Εάν είναι πολύ υγρό, απλά πρέπει να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι.

Μόλις ετοιμάσετε τη ζύμη, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χρωστική τροφίμων και ζυμώστε μέχρι να έχει ομοιόμορφο χρώμα. Τώρα έχετε ένα μη τοξικό προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διασκεδάσουν τα παιδιά σας. Θα πρέπει να το αποθηκεύσετε σε ένα ερμητικά κλειστό σακουλάκι με φερμουάρ ή πλαστικό δοχείο, ώστε να μην στεγνώσει. Μπορείτε επίσης να το φυλάξετε στο ψυγείο. Μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες ή ένα μήνα εάν αποθηκευτεί σωστά!

Καίτη Γαρμπή: "Κάναμε φωνητικά με την αδερφή μου στον Γιάννη Φλωρινιώτη. Πολύ μπροστά για την εποχή του"

– Καθαρίστε το πλυντήριο σας: Ρίξτε λίγο αλάτι και λίγο ξύδι στο πλυντήριο σας. Στη συνέχεια, πάρτε μια βούρτσα και τρίψτε ολόκληρο τον κάδο Το τρίψιμο με αυτά τα συστατικά θα δημιουργήσει ένα είδος πάστας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε λίγο νερό για να αφαιρέσετε την υπόλοιπη πάστα. Όταν τελειώσετε, στεγνώστε και θα δείτε ότι όλα είναι λαμπερά. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία όσο θέλετε ή χρειάζεστε, έως ότου το μηχάνημά σας να φαίνεται ολοκαίνουργιο.

– Καθαρίστε τους λεκέδες σε ξύλο: Ο χρόνος και οι κοινωνικές συγκεντρώσεις στο σπίτι αφήνουν τα δικά τους σημάδια στα έπιπλα σας και μερικές φορές είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Βάλτε λίγο αλάτι και λάδι πάνω του, και με τη βοήθεια ενός υφάσματος, τρίψτε το για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε ξανά την επιφάνεια με ένα υγρό πανί, στεγνώστε και τα ξύλινα έπιπλα θα φαίνονται σαν καινούργια. .

Κόλπα με αλάτι: Οι υπόλοιποι τρόποι, οι οποίοι θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή σας

– Αφαιρέστε τους λεκέδες ιδρώτα: Με μια κουταλιά αλάτι και τα συνήθη προϊόντα πλύσης που έχετε στο σπίτι, μπορείτε να ανανεώσετε τα ρούχα σας. Η διαδικασία έχει ως εξής: βρέξτε το ύφασμα και ρίξτε το αλάτι σε ολόκληρο το λεκέ. Μουλιάστε το ρούχο και αφήστε το για 12 ώρες. Μετά από αυτό, τρίψτε το ύφασμα έτσι ώστε το αλάτι να διεισδύσει καλύτερα. Στη συνέχεια, απλώς πλύνετε και ξεπλύνετε κανονικά.

– Αποτρέψτε τις κράμπες: Αυτό το κόλπο χρησιμοποιείται από τον επαγγελματία παίκτη τένις, Rafael Nadal. Όταν παθαίνει κράμπες, πίνει λίγο νερό με διαλυμένο αλάτι και αυτό τον βοηθά να ανακάμψει από τον πόνο. Αυτό δεν είναι μια μόνιμη λύση, αλλά μπορεί να βοηθήσει εάν οι κράμπες οφείλονται σε μια πρόσφατη αλλαγή στη διατροφή σας ή επειδή ιδρώνετε πάρα πολύ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σώμα σας δεν διαθέτει την απαραίτητη ποσότητα αλατιού για να λειτουργήσει σωστά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξαφνικά εμφανίζονται κράμπες.

– Κάντε τις σκούπες σας να διαρκούν περισσότερο: Η σκούπα σας είναι ήδη παλιά και πρέπει να την αλλάξετε; Λοιπόν, όταν αγοράσετε μια καινούργια, κάντε το ακόλουθο τέχνασμα πριν την χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Ετοιμάστε ένα διάλυμα αλατισμένου νερού σε έναν κουβά και βουτήξτε τις τρίχες για λίγα λεπτά. Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής μιας από τις πιο σημαντικές συσκευές καθαρισμού στο σπίτι σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτό λειτουργεί κυρίως για παλιομοδίτικες σκούπες από άχυρο.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News