Enimerotiko.gr
Οδηγίες

10 πράγματα που αξίζει να επενδύσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας και θα το κάνουν να δείχνει πιο πολυτελές

Επενδύσεις σπιτιού – Συμβουλές για το σπίτι: Έχετε κάνει οικονομίες και θέλετε να προχωρήσετε σε επενδύσεις για το σπίτι σας; Επιθυμείτε να επενδύσετε στοχευμένα για να φτιάξετε το σπίτι σας, όσο το δυνατόν καλύτερα. Παρακάτω ακολουθεί σχετική λίστα, με προτάσεις…

Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν δέκα επενδύσεις σπιτιού

– Τα ντουλάπια κουζίνας αξίζουν σαν επένδυση καθώς αυξάνουν την αξία μεταπώλησης του σπιτιού σας: Τα καλής ποιότητας ντουλάπια μπορούν πάντα να ανακατασκευαστούν. Τα εξαρτήματα μπορεί να αντικατασταθούν για να αλλάξει ολόκληρη την εμφάνιση τους, εάν αποφασίσετε ποτέ να ανανεώσετε την κουζίνα σας. Τα φτηνά ντουλάπια θα φαίνονται πάντα φθηνά. Δεν έχει σημασία πόσο ωραία είναι τα εξαρτήματα ή ο πάγκος.

– Τα πολύστρωμα ξύλινα δάπεδα μπορούν να αντέξουν για χρόνια: Κατασκευάζονται από επιφανειακή στρώση πραγματικού ξύλου. Συνήθως, από πλατύφυλλα είδη, και από ακόμη μία ή περισσότερες συμπληρωματικές στρώσεις που προσθέτουν αντοχή και μεγάλη διαστασιακή σταθερότητα στις κλιματικές αλλαγές. Αυτή, μπορεί να είναι μέχρι και 70% καλύτερη από το συμπαγές ξύλο. Επειδή είναι από πραγματικό ξύλο μπορεί να τριφτεί και να λουστραριστεί αν επιλέξετε να αλλάξετε την εμφάνιση του σπιτιού σας.

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλες επενδύσεις σπιτιού

– Η επένδυση σε “θαρραλέα” κομμάτια (statement pieces) δεν είναι πάντα μια κακή ιδέα: Είτε πρόκειται για εκπληκτικούς πίνακες, ειδικής παραγγελίας πολυέλαιους είτε χειροποίητα χαλιά, ένα τέτοιο κομμάτι θα δημιουργήσει ένα σημείο εστίασης. Θα φανερώσει λίγη από την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη σπιτιού.

– Τα όμορφα έργα τέχνης μπορεί να αξίζουν κάτι μια μέρα: Η τέχνη μπορεί να είναι δαπανηρή. Όμως, σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε λίγα καλά κομμάτια. Τα έργα τέχνης γίνονται συχνά οικογενειακό κειμήλιο τα οποία μπορείτε επίσης να μετακινήσετε οπουδήποτε στο σπίτι σας για να ανανεώσετε αμέσως ένα χώρο.

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλες επενδύσεις σπιτιού

– Ένα κάδρο με ποιοτικό γυαλί θα προστατέψει το έργο σας και θα το κρατήσει όμορφο: Για τα πλέον πολύτιμα έργα τέχνης ή για οικογενειακά κειμήλια ο τύπος γυαλιού μουσείου (Museum Glass) είναι ο ιδανικός καθώς έχει τον χαμηλότερο δείκτη ανάκλασης του φωτός ενώ παράλληλα έχει τον υψηλότερη διαπερατότητα φωτός από κάθε άλλο είδος γυαλιού . Μαζί με τις επιστρώσεις παρεμπόδισης των υπεριωδών ακτινών (UV) δημιουργεί ένα ιδιαίτερα υπερπροστατευτικό – σχεδόν αόρατο- τύπου γυαλιού. Το αποτέλεσμα είναι να το διατηρήσει και να κάνει πιο ελκυστική την παρουσίαση του.

– Μην σκεφτείτε οικονομικά όταν πρόκειται για την αγορά ανθεκτικών καρεκλών κουζίνας.

Συμβουλές για το σπίτι: Επιπλέον, επενδύσεις σπιτιού

– Για άνετα κλινοσκεπάσματα αξίζει επίσης να ξοδέψετε κάτι παραπάνω για να νιώθετε άνετα και να τα έχετε για μια ζωή.

– Εάν αγοράζετε ταπετσαρισμένα έπιπλα, μην φοβηθείτε να ξοδέψετε περισσότερα: Πάντα παίρνετε αυτό που πληρώνετε και εάν θέλετε τα έπιπλα σας να διαρκέσουν περισσότερο από πέντε χρόνια, θα πρέπει να επενδύσετε. Βρείτε καλά έπιπλα με συμπαγή ξύλινα κουφώματα, με μπράτσα που δεν θα χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου, με μαξιλάρια που θα διατηρούν το σχήμα τους και με αλέκιαστα υφάσματα.

Συμβουλές για το σπίτι: Οι υπόλοιπες επενδύσεις σπιτιού

– Τα χαλιά μπορεί να είναι ακριβά, αλλά είναι μια σοφή επένδυση: Η επένδυση σε μεγάλο χαλί είναι πάντα μια καλή ιδέα, εφόσον έχει το σωστό μέγεθος για το χώρο σας. Τα χαλιά θα πρέπει είτε να έχουν δύο πόδια από τα έπιπλα επάνω τους ή όλα τα πόδια. Επίσης, όσο μεγαλύτερο είναι το χαλί, τόσο μεγαλύτερος θα φαίνεται το δωμάτιο σας.

– Επιλέξτε έναν καναπέ που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για τα επόμενα χρόνια: Ακόμα κι αν υπάρχουν φτηνές επιλογές για καθιστικά, ένας καναπές είναι ένα έπιπλο που, αν θέλετε να κρατήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει σίγουρα να ξοδέψετε αρκετά χρήματα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News