Enimerotiko.gr

11 καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την ομορφιά και την υγεία μας και πως να τις αλλάξουμε

Tags:

Οι συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση και γίνονται συνήθως μηχανικά και ασυναίσθητα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να φαίνονται αθώες, έχουν, όμως, ως αποτέλεσμα να συσσωρεύουν τις αρνητικές επιπτώσεις.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Αγγίζετε το πρόσωπό όταν κάθεστε στον υπολογιστή

Σίγουρα κοιτάζετε την οθόνη αυτή τη στιγμή και κάθεστε σε αυτήν ακριβώς την θέση. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο μπροστά από τους υπολογιστές μας όλη την ημέρα και συχνά αγγίζουμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μας χωρίς να το σκεφτόμαστε.

Υποστηρίζοντας το πηγούνι σας με το χέρι σας μετατοπίζετε σταδιακά το υοειδές οστό και διαταράσσει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσετε ένα διπλοσάγονο και το δέρμα σας να γερνάει γρηγορότερα.

Αν αγγίξετε το πρόσωπό σας με βρώμικα χέρια μπορεί να προκληθούν προβλήματα του δέρματος, ειδικά εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε ακμή και ερεθισμό. Τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται επίσης στο πρόσωπό σας για κάποιο λόγο και μπορεί έτσι να εμφανίσετε έρπητα με πιθανότητες 80%, που περισσότερες φορές έτσι και γίνεται.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Σταυρώνετε τα πόδια σας

Αυτή η στάση μπορεί να είναι αρκετά καταστροφική για όσους πάσχουν από κιρσούς ή έχουν παρόμοια προβλήματα. Η ροή του αίματος διακόπτεται και τα προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν πολύ γρήγορα.

Τα “καθυστερημένα” προβλήματα περιλαμβάνουν πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, ακόμη και στα γεννητικά όργανα. Ο πόνος προκαλείται από την λανθασμένη τοποθέτηση της σπονδυλικής στήλης, η οποία προκαλεί πίεση στην μέση.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας μετά το ντους

Το βούρτσισμα των μαλλιών μετά το ντους είναι μία από τις πιο κοινές και σχεδόν ενστικτώδεις ενέργειες. Αλλά είναι πολύ βλαβερό για τα μαλλιά σας. Ο λόγος είναι ότι τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο ευάλωτα από τα στεγνά μαλλιά και το χτένισμα τα βλάπτει. Έτσι τα μαλλιά σας θα γίνουν αναπόφευκτα πιο εύθραυστα.

Για να διατηρήσετε την ομορφιά της τρίχας, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να την αφήσετε απαλά να στεγνώσει τα μαλλιά σας, αντί να τα τρίψετε με αυτήν. Αφού στραγγίσουν εντελώς τα μαλλιά σας, αρχίστε να χτενίζετε από το κάτω μέρος, ανεξάρτητα από το μήκος.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Παρακολουθείτε τηλεόραση για πολλές ώρες

Οι επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό μιλάνε για τον κίνδυνο του «μπλε φωτός», που προέρχεται από τις οθόνες τηλεόρασης και τις κινητές συσκευές. Διαπερνά τα βαθιά στρώματα του δέρματος και ενεργοποιεί τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αναγκάζουν τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο.

Οι συνέπειες αυτού είναι η πρώιμη γήρανση του δέρματος και η υπερδιέγερση. Οι δερματολόγοι αναφέρουν συχνά την κακή κατάσταση του δέρματος των “λατρών των τηλεοπτικών σειρών” και συμβουλεύουν ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα με φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας εάν θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο κοιτάζοντας τις οθόνες σας. Άλλοι υποστηρίζουν ότι το μπλε φως είναι από ένα εντελώς διαφορετικό φάσμα και οι κρέμες δεν θα βοηθήσουν.

Η μόνη λύση είναι να ελαχιστοποιήσετε την επαφή με τις ηλεκτρονικές συσκευές όσο μπορείτε.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Χρησιμοποιείτε κινητό πριν πάτε για ύπνο

Το ίδιο μπλε φως καταστέλλει επίσης την παραγωγή μελατονίνης, που μπορεί να διαταράξει το εσωτερικό σας πρόγραμμα ύπνου. Μπορεί να μην παρατηρήσουμε τη στέρηση του ύπνου, αλλά το σώμα μας το κάνει – πιστέψτε μας! Επιπλέον, εκτός από τα “δευτερεύοντα” καλλυντικά προβλήματα, το ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό σύστημα μπορεί επίσης να επηρεαστεί σοβαρά.

"Ο φίλος μου με απάτησε με την αδερφή μου. Πήγαν να μου εξηγήσουν, αλλά τους έδιωξα. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει έκτοτε"

Ας παραμερίσουμε τα κινητά μας τουλάχιστον μια ώρα πριν από τον ύπνο.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Τοποθετείτε αντηλιακό μόνο στο πρόσωπό σας

Πρέπει να εφαρμόσετε την κρέμα όχι μόνο στο πρόσωπό σας, αλλά και στο λαιμό, το στήθος και τα χέρια σας. Όσο μεγαλύτεροι γινόμαστε, τόσο πιο επιρρεπείς είμαστε στις βλάβες του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο.

Και, φυσικά, πρέπει να θυμόμαστε να φροντίζουμε το στήθος και το λαιμό μας ακριβώς όπως φροντίζουμε το πρόσωπό μας, όσον αφορά την υγρασία και τη διατροφή.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Διόρθωση φρυδιών και άμεση εφαρμογή μακιγιάζ

Κάθε κίνηση με το τσιμπιδάκι είναι ένα μικρό τραύμα και ένας τρόπος για να εισέλθει η μόλυνση. Αξίζει να το θυμηθούμε αυτό και να μην εφαρμόζουμε το μακιγιάζ αμέσως μετά τη διόρθωση των φρυδιών μας.

Θα ήταν καλύτερο να σκουπίσετε το δέρμα με ένα ελαφρύ απολυμαντικό. Είναι καλή ιδέα να καθαρίσετε και να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ περίπου κάθε δύο εβδομάδες. Ο κίνδυνος μόλυνσης προέρχεται επίσης από βρώμικα τσιμπιδάκια. Ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να απολυμαίνονται σε τακτική βάση.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Καλύπτετε το λιπαρό δέρμα με πούδρα

Μην το κάνετε αυτό, εκτός αν θέλετε τους πόρους σας να φράξουν και τα σπυράκια σας να εμφανίζονται πιο συχνά.

Πρώτον, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τυχαία πλεονάζουσα λιπαρότητα με ειδικό χαρτί και μόνο τότε μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε την πούδρα. Εάν δεν καθαρίσετε το πρόσωπό σας πριν εφαρμόσετε πούδρα, όλη η βρωμιά και το λάδι θα παραμείνουν κάτω από το νέο στρώμα μακιγιάζ. Αυτό δεν κάνει στο δέρμα σας καλό και μπορεί να προκαλέσει φραγμένους πόρους, σπυράκια και ερεθισμούς.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Χρησιμοποιείτε scrub απολέπισης

Η κατάχρηση των μέσων απολέπισης οδηγεί στην αύξηση της παραγωγής λιπαρότητας, ενώ προκαλεί την αφυδάτωση του δέρματος. Μια καλή λύση θα ήταν να αντικατασταθούν με πίλινγκ με βάση το γαλακτικό ή το γλυκολικό οξύ.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Μασάτε τσίχλα

Το συνεχές μάσημα μπορεί να προκαλέσει το σαγόνι σας να πάρει διαφορετικές μορφές. Αυτό μπορεί αργά ή γρήγορα να οδηγήσει σε αλλαγές, όπως οι ρυτίδες γύρω από τις γωνίες του στόματος σας, οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να διορθωθούν.

Ο γνωστός δερματολόγος, Τζόελ Σλέσινγκερ, προτείνει την αντικατάσταση της αγαπημένης σας τσίχλας με ένα διαφορετικό προϊόν, όπως οι ταινίες αναπνοής, οι καραμέλες ή το στοματικό διάλυμα.

Συνήθειες που επηρεάζουν την εμφάνιση: Ντους σε καυτό νερό

Ένα πολύ καυτό μπάνιο ή ντους μπορεί να είναι το καλύτερο μέσο χαλάρωσης για κάποιον. Ωστόσο, αυτά τα τακτικά “λουτρά” δεν φέρουν τίποτα καλό για το δέρμα σας. Το αποτέλεσμα που έχουν στο δέρμα είναι παρόμοιο με το ηλιακό έγκαυμα, η φυσική ισορροπία διαταράσσεται. Εξ ου και ο ερεθισμός, η ξηρότητα, η λοίμωξη και η φαγούρα.

Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν τη μείωση της θερμοκρασίας του νερού, μειώνοντας το χρόνο που αφιερώνεται στο νερό, θυμίζοντας να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική κρέμα μετά το ντους και επιλέγοντας τα “πιο μαλακά” προϊόντα ντους χωρίς αρώματα, parabens ή επιθετικά σωματίδια.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News