Enimerotiko.gr
Οδηγίες

12 λάθη που κάνουμε στην προσωπική υγιεινή και βλάπτουμε την υγεία και την εμφάνισή μας χωρίς να το θέλουμε

προσωπική υγιεινή

Προσωπική υγιεινή – Χρήσιμες πληροφορίες: Πολλοί άνθρωποι δεν προσέχουν την υγιεινή τους. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να προσβάλλεται, η υγεία τους. Όμως, αυτό συνήθως συμβαίνει από κάτι, που έχει διάρκεια. Δηλαδή, από κάτι που γίνεται σε καθημερινή βάση. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με δώδεκα λάθη προσωπικής υγιεινής.

Προσωπική υγιεινή – Χρήσιμες πληροφορίες: Ακολουθούν δώδεκα λάθη, που πραγματοποιούν, οι άνθρωποι, στην καθημερινότητά τους

Δαγκώνετε τα νύχια σας ως τρόπο αντιμετώπισης του στρες: Μερικές φορές το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να προκληθεί από συναισθηματικό ή ψυχικό στρες. Χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος για να ξεπεραστούν αυτά τα συναισθήματα. Μπορεί επίσης να τρώτε τα νύχια σας χωρίς να το σκεφτείτε. Δυστυχώς, αυτό δεν λειτουργεί καλά για την εμφάνιση και την υγεία σας. Αυτή η συνήθεια δεν είναι λόγος να είμαστε περήφανοι, αλλά λόγος να την εγκαταλείψετε.

Μπατονέτες ως τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά σας: Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι οι μπατονέτες μας βοηθούν να καθαρίσουμε τα αυτιά μας. Ωστόσο, αυτό που κάνουν οι άνθρωποι όταν τις χρησιμοποιούν είναι το ακριβώς αντίθετο. Το κερί πιέζεται μέσα, κάτι το οποίο προκαλεί περισσότερη βλάβη παρά καλό. Ως αποτέλεσμα, οι μπατονέτες μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος για την καταστροφή του τύμπανου, της απώλειας ακοής και ούτω καθεξής. Ιατρικοί εμπειρογνώμονες σας συμβουλεύουν να δείτε έναν γιατρό σε περίπτωση που έχετε πραγματικά ένα πρόβλημα.

Δεν πλένετε τα χέρια σας μετά τη χρήση της τουαλέτας: Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι άνθρωποι τείνουν να μην πλένουν τα χέρια τους μετά τη χρήση της τουαλέτας. Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων πιστεύει ότι δεν είναι σημαντικό και είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Ωστόσο, το πλύσιμο των χεριών είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να αποφύγετε να αρρωστήσετε.

Προσωπική υγιεινή – Χρήσιμες πληροφορίες: Κι άλλα λάθη, που πραγματοποιούν, οι άνθρωποι, στην καθημερινότητά τους

Δεν αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα: Οι υγρές οδοντόβουρτσες μπορούν να συλλέξουν πολλά βακτήρια σε μόλις ένα μήνα, πράγμα που μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Οι οδοντίατροι συνιστούν να αλλάζουμε την οδοντόβουρτσα μας κάθε 2-3 μήνες, επειδή η χρήση της ίδιας για περισσότερο από τρεις μήνες μπορεί να προκαλέσει κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν, μεταξύ άλλων, σε καρδιακές παθήσεις.

Ο τρόπος που βουρτσίζετε τα δόντια σας: Εάν βουρτσίζετε μόνο τα δόντια σας, η πέτρα θα παραμείνει στο στόμα σας. Τα προβλήματα με την καρδιά σας μπορεί να ξεκινήσουν από την αύξηση της ροής αίματος στο στόμα σας. Οδοντίατροι συνιστούν το βούρτσισμα των δοντιών για 2 λεπτά. Να είστε βέβαιοι ότι δεν τεμπελιάζετε όταν εκτελείτε μια εξαιρετική τεχνική βουρτσίσματος!

Δεν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα: Δεν έχει σημασία πόσο καλά βουρτσίζετε τα δόντια σας για να κρατήσετε τα μικρόβια μακριά. Χωρίς νήμα, δεν μπορείτε να κρατήσετε τα ούλα σας σε καλή κατάσταση. Το νήμα μειώνει τον κίνδυνο βακτηρίων στο στόμα σας και αποτρέπει την ουλίτιδα.

Προσωπική υγιεινή – Χρήσιμες πληροφορίες: Επιπλέον, λάθη, που πραγματοποιούν, οι άνθρωποι, στην καθημερινότητά τους

Κάνετε καθημερινή απολέπιση του προσώπου σας: Η υπερβολική απολέπιση προκαλεί ακμή και ρυτίδες και μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι. Οι δερματολόγοι σας συμβουλεύουν να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας δύο φορές την εβδομάδα. Διαφορετικά μπορεί να είναι περισσότερο επιβλαβές παρά καλό.

Δεν καθαρίζετε τα πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά: Πόσο συχνά σκέφτεστε τα αντικείμενα που αγγίζετε πολύ, αλλά δεν δίνετε σημασία; Στην πραγματικότητα, τα πόμολα, τα πληκτρολόγια, οι διακόπτες και τα smartphones (μεταξύ πολλών άλλων) είναι τα μέρη όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα βακτήρια.

Έχετε μια οδοντόκρεμα γεμάτη με φθόριο στο σπίτι σας: Αυτό το είδος οδοντόπαστας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά, καθώς οδηγεί σε λάθος ανάπτυξη των δοντιών και λευκές κηλίδες στα δόντια τους. Μια οδοντόκρεμα με φθόριο μπορεί να προκαλέσει θρυμματισμό των δοντιών και μπορεί ακόμη και να αυξήσει το επίπεδο απορρόφησης του αλουμινίου στον εγκέφαλό μας, γεγονός που συμβάλλει στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Προσωπική υγιεινή – Χρήσιμες πληροφορίες: Τα υπόλοιπα λάθη, που πραγματοποιούν, οι άνθρωποι, στην καθημερινότητά τους

Χρησιμοποιείτε βαμβακερές μαξιλαροθήκες: Αυτό το ύφασμα σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι προσθέτοντας ρυτίδες στο πρόσωπό σας, στεγνώνοντας το δέρμα σας και βλάπτοντας τα μαλλιά σας. Η καλύτερη επιλογή για το υλικό μαξιλαροθήκης είναι το μετάξι. Θα σας επιστρέψει να επανακτήσετε ό, τι σας στέρησε η μαξιλαροθήκη από βαμβάκι.

Πολύ συχνό σκούπισμα: Εάν σκουπίζετε κάθε μέρα, μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Και αν δεν καθαρίσετε το μηχάνημα, το χαλί σας και το δάπεδο μπορεί να υποστεί ζημιά από τα σωματίδια σκόνης. Εάν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα, συνιστάται να αλλάζετε το φίλτρο σας μία φορά στους 4 μήνες.

Κόβετε πολύ βαθιά τα νύχια σας: Αν κόψετε τα νύχια σας πολύ κοντά, φοράτε κάλτσες και περπατάτε θα είναι το πρώτο πρόβλημα για σας. Οι περισσότεροι από εμάς θα σκεφτόμασταν τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα μετά το περπάτημα. Η πίεση που ασκείται θα έχει ως αποτέλεσμα να αναπτυχθεί το νύχι μέσα στο δέρμα, δυσκολεύοντας σας πολύ κατά το περπάτημα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News