Enimerotiko.gr
Οδηγίες

12 λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού που το κάνουν να δείχνει φθηνό και ακατάστατο

Φθηνή διακόσμηση: Αναρωτιέστε, γιατί δεν σας αρέσει το σπίτι σας; Νομίζετε πως το σπίτι σας δείχνει πιο φθηνό και δεν φαίνεται η πραγματική αξία του; Όλα είναι θέματα σωστής διακόσμησης για να μη φαίνεται φθηνό, το σπίτι σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται από τα χαλιά σας μέχρι και τα έπιπλά σας. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα, με πράγματα, τα οποία αδικούν το σπίτι σας. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν δώδεκα πράγματα για φθηνή διακόσμηση:

– Χαλιά και χαλάκια στους διαδρόμους: Τα χαλιά δεν συλλέγουν μόνο πολλή βρωμιά, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολύ καιρό. Πριν από 20-30 χρόνια, τα χαλιά ήταν εξαιρετικά δημοφιλή επειδή ήταν εξαιρετικές και απλές ηχομονωτικές λύσεις. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την αποφυγή ανακαίνισης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά διαφορετικά χαλιά, ακόμη και σε ένα όμορφο μοντέρνο διαμέρισμα, μοιάζουν κακόγουστα και φθηνά.

– Κουρτίνες πόρτας: Στο παρελθόν, πολλοί άνθρωποι κρεμούσαν κουρτίνες με χάντρες και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα στις πόρτες. Δεν έχουν καμία πρακτική εφαρμογή και, τα τελευταία χρόνια, βασικά έχουν γίνει αντι-τάση.

– Φωτογραφίες σε υπερμεγέθη κορνίζες: Επειδή οι πίνακες δεν είναι απολύτως απαραίτητοι, αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα των ανθρώπων και την επιθυμία τους να διακοσμήσουν τα σπίτια τους. Όμως, ενώ οι διάσημοι πίνακες φαίνονται ακριβοί, φθηνές φωτογραφίες σε κορνίζες κάνουν ακόμη και τα καλύτερα σπίτια να φαίνονται φθηνά. Μια καλή εναλλακτική λύση είναι αφίσες που δεν είναι ακριβές, αλλά δεν φαίνονται φθηνές.

Κι άλλα πράγματα φθηνής διακόσμησης:

– Μαξιλάρια που είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με τον καναπέ: Αξεσουάρ που έχουν το ίδιο χρώμα με τα έπιπλα φαίνονται φθηνά και ανιαρά. Επίσης, παραμορφώνουν οπτικά το σχήμα των επίπλων. Μπορείτε να αγοράσετε όμορφα διακοσμητικά μαξιλάρια ή κομψά καλύμματα για τα μαξιλάρια που έχετε ήδη. Είναι σημαντικό να έχουν χρωματική αντίθεση με το υλικό των επίπλων.

– Μεταξωτά σεντόνια: Επειδή το μετάξι είναι αρκετά ακριβό, πολλοί άνθρωποι αγοράζουν φθηνά κλινοσκεπάσματα από πολυεστέρα που φαίνονται φθηνά και είναι πολύ άβολα. Αλλά ακόμη και το μετάξι δεν είναι απαραίτητα δείκτης πλούτου. Ο William Hanson, ειδικός εθιμοτυπίας και κοινωνικός σχολιαστής, ισχυρίζεται ότι μόνο «νεαροί playboys» αγοράζουν μετάξι. Οι πλούσιοι αγοράζουν σεντόνια από βαμβάκι ή λινό.

– Ντεμοντέ έπιπλα: Τα ντεμοντέ έπιπλα με μπαλώματα, τρύπες και βαθουλώματα δείχνουν ότι ο ιδιοκτήτης τους δεν έχει αρκετά χρήματα για νέα έπιπλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να πετάξουν τα έπιπλά τους μόλις έχουν κάποιο ελάττωμα. Θα μπορούσαν απλώς να αλλάξουν τα καλύμματα ή ακόμη και να χρησιμοποιήσουν κάποιες μεθόδους επισκευής για να κάνουν τα έπιπλα σαν καινούργια.

Επιπλέον πράγματα για φθηνή διακόσμηση:

– Ακατάλληλος φωτισμός: Ένας πολυέλαιος με λουλούδια και άλλα διαφορετικά διακοσμητικά στοιχεία μπορεί μερικές φορές να κάνει ένα διαμέρισμα κακόγουστο. Τα απλά φωτιστικά φαίνονται πολύ καλύτερα από εκείνα με πολλά πολύχρωμα στοιχεία. Εάν πρέπει να φωτίσετε ένα δωμάτιο, μια καλύτερη ιδέα είναι να έχετε διαφορετικά είδη φωτιστικών.

– Ψεύτικα άνθη: Τα αληθινά λουλούδια μας κάνουν ευτυχισμένους, τη διάθεσή μας καλύτερη και μειώνουν το άγχος μας. Αντιθέτως τα ψεύτικα λουλούδια εκτός από τη συσσώρευση σκόνης, δείχνουν το χώρο κακόγουστο και φθηνό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψεύτικα λουλούδια, αλλά πρέπει να είναι απίστευτα ρεαλιστικά.

– Ατακτοποίητες συλλογές: Μια σκόρπια συλλογή από vintage πράγματα και σωροί δίσκων κάνουν ένα χώρο να φαίνεται ακατάστατος. Θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένα σημάδι καταναγκαστικής συσσώρευσης. Εάν αυτά τα πράγματα είναι πραγματικά πολύτιμα για εσάς, θα πρέπει να μοιάζουν με μια συλλογή και όχι με χάος.

Τα υπόλοιπα πράγματα φθηνής διακόσμησης

– Πετσέτες με εικόνες ζώων: Όλα τα υφάσματα με χρώμα ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου. Γι’ αυτό ακόμη και καινούργιες πετσέτες μπορεί να φαίνονται παλιές. Εκτός αν προστατεύονται χημικά από το ξεθώριασμα, τα συνθετικά υφάσματα με εκτυπώσεις χάνουν χρώμα ακόμα πιο γρήγορα από τα φυσικά υλικά. Οι βαμβακερές καλές πετσέτες θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο και θα φαίνονται πολύ καλύτερα. Και αν ταιριάζουν με τη διακόσμηση του μπάνιου, ολόκληρο το δωμάτιο θα φαίνεται 10 φορές καλύτερο.

– Παλιά έπιπλα με νέες συσκευές: Οι νέες συσκευές μαζί με τα παλιά έπιπλα δημιουργούν δυσαρμονία και υποδηλώνουν ότι ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Φαίνεται ότι έχει μόνο αρκετά χρήματα για νέα συσκευή ή ότι την αγόρασε με πίστωση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά έπιπλα να φαίνονται καλύτερα και πιο μοντέρνα.

– Φτηνές απομιμήσεις ακριβής διακόσμησης: Τα φθηνά υλικά που υποτίθεται ότι μοιάζουν με ακριβά μιμούνται μόνο μια πλούσια ζωή. Δεν μπορείτε να εξαπατήσετε κανέναν ότι έχετε ακριβά πλακάκια από πέτρα ή τούβλο χρησιμοποιώντας απλώς ταπετσαρία.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News