Enimerotiko.gr

12 σημάδια που προδίδουν ότι περνάς κρίση μέσης ηλικίας και τι να κάνεις για να την ξεπεράσεις

Tags:

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Χρήσιμες πληροφορίες: Οι γυναίκες περνούν μία δύσκολη φάση μεταξύ 40 και 50 ετών. Αυτό συμβαίνει, διότι αντιμετωπίζουν κρίση ηλικίας. Ωστόσο, η Δρ Robi Ludwig έχει τη λύση, καθώς φανερώνει τα σημεία της κρίσης.

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Χρήσιμες πληροφορίες: Δώδεκα σημάδια, τα οποία δείχνουν ότι βιώνεις κρίση

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Bαθιά και διερευνητικά ερωτήματα

«Ένα από τα πράγματα που μπορεί να μαρτυρήσει ότι… σου συμβαίνει είηναι να αισθανθείς ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή που ζεις. Με άλλα λόγια, αν νιώθεις την ανάγκη να δώσεις στον εαυτό σου απαντήσεις σχετικά με το πού ήθελες να βρίσκεσαι στη ζωή σου σε σχέση με πού είσαι στην πραγματικότητα. Μην ξεχνάς όμως ότι μια τέτοια περίοδος αυτοστοχασμού μπορεί να είναι θετική επειδή μπορεί να σε κάνει να εξαλείψεις εκείνα τα πράγματα που δεν είναι πλέον συγχρονισμένα σε σχέση με το ποια είσαι σήμερα».

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Παίρνεις βιαστικές αποφάσεις

«Ο κίνδυνος είναι ότι όταν κάποιος παίρνει μια παρορμητική απόφαση που βασίζεται σε αυτά τα συναισθήματα, δεν είναι απαραίτητο να έχει θετικά αποτελέσματα».

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Αισθάνεσαι ότι χάνεις το μυαλό σου

«Οι γυναίκες θα έρθουν στο γραφείο μου και θα μου πούν “αισθάνομαι σαν να τρελαίνομαι, δεν θυμάμαι πού έχω αφήσει τα πράγματα μου».

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ

Τα μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορούν να κάνουν μια γυναίκα πιο ευαίσθητη σε περιβαλλοντικούς και άλλους παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να διαταράξουν περαιτέρω τον ύπνο και να οδηγήσουν σε αϋπνία.

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Οι σκέψεις για το μέλλον σου είναι δυσοίωνες

«Ένα από τα υπέροχα πράγματα για τη νεολαία είναι ότι πραγματικά πιστεύουν ότι έχουν όλον τον χρόνο μπροστά τους για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Αυτό μετατοπίζεται στην μέση ηλικία, οπότε το μέλλον δεν είναι απαραιτήτως εκεί όπου συμβαίνουν όλα αυτά τα θετικά πράγματα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ένας τρομακτικός χρόνος.

Εκείνοι που βρίσκονται στη νεότητα τους βλέπουν το μέλλον με πιο αισιόδοξο τρόπο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε και στο μέσον της ζωής μας, επειδή έχουμε εκπαιδευτεί πολιτισμικά να πιστεύουμε στο «μοντέλο του ελλείμματος».

«Πήρε μια καρδιά λιονταρίσια, θέλω να την αγκαλιάσω όπως το παιδί μου»: Τα λόγια της μάνας της Έμμας στη 40χρονη

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Βαριέσαι συνεχώς

«Η πλήξη – αίσθηση της απώλειας του πάθους – μπορεί να είναι σημάδι κρίσης μέσης ηλικίας. Η αλήθεια είναι ότι οι πιέσεις της ενήλικης ζωής μπορούν να επιβαρύνουν τους ανθρώπους, καθώς η ευκαιρία να υπάρξει η διασκέδαση και η ανεμελιά μπορεί να έχουν χαθεί».

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Νοιώθεις την αίσθηση της απώλειας

«Δεν ξέρω αν θα το αποκαλούσα κλινική κατάθλιψη, αλλά υπάρχει ένας βαθμός αίσθησης της απώλειας. Σε αυτό το σημείο της ζωής, είμαστε σοφότεροι και γνωρίζουμε τους εαυτούς μας καλύτερα», λέει. «Έτσι, είτε έχουμε ή είτε δεν έχουμε επιτύχει τους στόχους μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους στόχους».

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Σε νοιάζει υπερβολικά η εμφάνιση σου

«Αυτή η συμπεριφορά βασίζεται στο φόβο να μην σε προσέξουν έξω, αλλά αυτό είναι πολιτισμική πλύση εγκεφάλου. Είναι μια απάντηση στις φυσικές αλλαγές που δείχνει ότι υπάρχει μια αναπόφευκτη αλλαγή, αλλά αυτή δεν χρειάζεται να είναι χειρότερη».

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Δεν σε νοιάζει καθόλου η εμφάνιση σου

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουν τον εαυτό τους, αλλά εάν το κάνουν, πιθανότατα έχουν μια μεγαλύτερη ροπή να βιώσουν μια κρίση στη μέση ηλικία».

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Δεν έχεις διάθεση για σεξ

«Το σεξ μπορεί πραγματικά να περάσει δύσκολες στιγμές όταν οι γυναίκες περνούν από περιεμμηνόπαυση ή εμμηνόπαυση λόγω κολπικής ξηρότητας και χαμηλής λίμπιντο. Δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι γιατί υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σήμερα. Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες, τόσο ορμονικές όσο και μη ορμονικές, για να αντιμετωπίσουμε όλα τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον σεξουαλικό πόνο».

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Θεωρείς τον εαυτό σου ως «ηλικιωμένο»

«Αν κάποιος στη μέση ηλικία του αισθάνεται ηλικιωμένος, αμφιβάλλω αν οι υπόλοιποι τον αντιμετωπίζουν σαν να είναι ηλικιωμένος».

Σημάδια κρίσης μέσης ηλικίας – Δρ. Ludwig: Πιστεύεις ότι έχεις αφήσει πίσω σου τα καλύτερα σου χρόνια

«Το ωραίο πράγμα είναι ότι πολλοί άνθρωποι περνάνε τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους καθώς γερνούν. Γιατί η απόλαυσή σου για τη ζωή έχει λιγότερη σχέση με την ηλικία και περισσότερο με το πόσο ικανοποιημένη είσαι και πόσο καλά αισθάνεσαι με τον εαυτό σου».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News