Enimerotiko.gr
Οδηγίες

12 ξεκάθαρες αποδείξεις ότι δεν θα γίνεις ποτέ πλούσιος όσο σκληρά κι αν δουλεύεις και κάνεις οικονομία

Η αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος εξαρτάται κάποιες φορές από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά τις περισσότερες από τον ίδιο του τον εαυτό και τις λανθασμένες επιλογές που κάνει.

Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί από τους άλλους και υπάρχουν αρκετά προφανή σημάδια που μπορούν να βοηθήσουν για το αν ένα άτομο δεν βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να κάνει μια περιουσία.

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Αγοράζουν πράγματα που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά

«Εάν δεν μπορείτε να το αγοράσετε δύο φορές, δεν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά» είναι ένα ρητό που αποδίδεται στον μουσικό και τον δισεκατομμυριούχο, Jay-Z. Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλες τις αγορές εκτός από ακίνητα. Εάν το κινητό τηλέφωνο που σκέφτεστε να αγοράσετε, κοστίζει όσο μηνιαίος μισθός σας και ξαφνικά σπάσει, δεν θα μπορείτε να αγοράσετε το ίδιο την επόμενη μέρα.

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Έχουν ακούσει για μαξιλάρι ασφαλείας, αλλά δεν το έχουν κάνει ποτέ

Έχοντας κάποια χρήματα που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε για μερικούς μήνες σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ένα από τα σημάδια ενός ατόμου που έχει μια καλή σχέση με τα χρήματα. Αλλά ένα άτομο που αναγκάζεται να χρεωθεί σε οποιαδήποτε απροσδόκητη κατάσταση δεν είναι έτοιμο να γίνει πλούσιο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές του Warren Buffett για να εξοικονομήσετε χρήματα, “Μην αποταμιεύετε ό, τι απομένει μετά τα έξοδά σας, αλλά ξοδέψτε όσα απομένουν μετά την αποταμίευση.”

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Αγοράζουν διακοπές με πίστωση

Οι διακοπές τις οποίες πληρώσατε με πιστωτική κάρτα είναι ένα σαφές σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα οικονομικά σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα άτομο πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα και να χαλαρώσει, αλλά το χρέος για αυτό είναι κακή ιδέα. Θα πρέπει να εξοφλήσετε το χρέος σας για αυτές τις διακοπές αντί να εξοικονομήσετε χρήματα για την επόμενη. Ένας από τους ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τόμας Τζέφερσον, συμβούλεψε ότι κανείς δεν πρέπει να ξοδέψει τα χρήματά του πριν τα αποκτήσει. Αν και στην εποχή του, δεν υπήρχαν πιστωτικές κάρτες, αλλά υπήρχαν ακόμα περισσότερες από ευκαιρίες για να χρεωθεί κάποιος.

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Πετάνε συχνά τρόφιμα

Εάν ένα άτομο ρίχνει τακτικά χαλασμένα τρόφιμα στα σκουπίδια, αυτό σημαίνει ότι έχει πρόβλημα, ακόμη και όταν πρόκειται να σχεδιάσει το μενού του αρκετές ημέρες νωρίτερα. Τα προϊόντα αποτελούν σημαντική δαπάνη καθώς στην πραγματικότητα, πετάτε τα χρήματά σας στα σκουπίδια.

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Φοβούνται να πάρουν ρίσκα

“Πόσοι εκατομμυριούχοι ξέρετε που έχουν γίνει πλούσιοι επενδύοντας σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου;” ρώτησε ο επιχειρηματίας Robert Allen. Εάν συνεχίσετε να κάνετε αυτό που ήδη κάνετε, θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε το μισό του μισθού σας σε λαχεία και ότι το υπόλοιπο θα πρέπει να επενδύεται σε αμφίβολες μετοχές. Αλλά η αποφυγή τυχόν ρίσκων και η ελπίδα να περάσετε όλη σας τη ζωή σε μια ζώνη άνεσης είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην γίνετε πλούσιοι.

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Δεν μαθαίνουν νέα πράγματα

Ο κόσμος αλλάζει με απίστευτο ρυθμό και πρέπει να τρέξετε για να παραμείνετε στη θέση σας. Εάν δεν ξοδεύετε τακτικά χρόνο και χρήμα για την απόκτηση και τη βελτίωση των επαγγελματικών σας δεξιοτήτων, στην καλύτερη περίπτωση, θα είστε σε θέση να διατηρήσετε το τρέχον επίπεδο εισοδήματός σας, αλλά θα πρέπει να ξεχάσετε τον πλούτο. Όταν ρωτήθηκε ο Elon Musk πώς έμαθε να κατασκευάζει πυραύλους, είπε, «διάβασα βιβλία».

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Χαλαρώνουν με λάθος τρόπο

Ο συγγραφέας και πωλητής, Zig Ziglar, κάποτε είπε, «Οι πλούσιοι έχουν μικρές τηλεοράσεις και μεγάλες βιβλιοθήκες, και οι φτωχοί έχουν μικρές βιβλιοθήκες και μεγάλες τηλεοράσεις». Υπάρχουν δραστηριότητες που θεωρούνται ψυχαγωγικές, αλλά, στην πραγματικότητα, απλώς σπαταλάτε το χρόνο σας, όπως παιχνίδια στον υπολογιστή, σειρές στην τηλεόραση, χάζεμα στα κοινωνικά δίκτυα και εξόδους σε μπαρ. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν σας ενδιαφέρει η ζωή σας.

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους σε οικιακές δουλειές

Η καθαριότητα και το μαγείρεμα είναι δραστηριότητες που είναι δύσκολο να αποφευχθούν, αλλά είναι λάθος να ξοδεύετε πολύ χρόνο σε αυτές. Υπάρχουν μόνο 24 ώρες την ημέρα και μετά τον ύπνο και τη δουλειά, έχετε μόνο 5-6 ώρες ελεύθερο χρόνο στην καλύτερη περίπτωση. Αν τα ξοδέψετε σε οικιακές δουλειές δεν θα μείνει χρόνος να βελτιώσετε τη ζωή σας. Και όταν ο χρόνος μας αξίζει περισσότερο από τις υπηρεσίες των επαγγελματιών, είναι πιο επικερδές να τους αναθέτουμε οικιακές δουλειές.

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Δεν προσπαθούν να κερδίσουν περισσότερα

Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να αλλάξουν εντελώς την εργασίας τους και να αρχίσουν να κερδίζουν περισσότερα ταυτόχρονα, αλλά ακόμη και άτομα στο ίδιο επάγγελμα μπορούν να έχουν μισθούς που είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Και αν ο μισθός σας δεν είναι από τους υψηλότερους στον επαγγελματικό σας τομέα, μπορεί να κάνετε κάτι λάθος. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγάλων εταιρειών διαβεβαιώνουν ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των υπαλλήλων τους εάν έχουν αρκετά επιχειρήματα.

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Δεν ελέγχουν τα χρήματά τους

Ο σύμβουλος επιχειρήσεων, Jaime Tardy, πιστεύει ότι «η κύρια διαφορά με τους πλούσιους ανθρώπους είναι ότι έχουν τον έλεγχο των χρημάτων τους και δεν αφήνουν τα χρήματα να τους ελέγχουν». Εάν δεν σας ενδιαφέρει πόσα χρήματα θα παραμείνουν στο πορτοφόλι σας αφού πάτε για ψώνια, εσείς και ο πλούτος μπορεί να μην ταιριάζετε. Για να γίνετε πλούσιοι, πρέπει να γνωρίζετε τα έσοδα και τα έξοδά σας ανά πάσα στιγμή. Αυτό θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε τον προϋπολογισμό σας, να προετοιμαστείτε για δυσάρεστες εκπλήξεις και, παράδοξα, θα σας φανεί εύκολο.

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος: Μοιράζονται τα σχέδιά τους με όλους

Το να πείτε τους τρόπους που σκοπεύετε να γίνετε πλουσιότεροι έχει νόημα μόνο για άτομα που θα σας στηρίξουν, αλλά υπάρχουν πολύ λίγοι από αυτούς. Και οι περισσότεροι άνθρωποι θα «λένε καλά» προσπαθώντας να σας φέρουν πίσω στη γη και να σας εξηγήσουν γιατί θα αποτύχετε. Υπάρχει ακόμη και μια άποψη που ονομάζεται νοοτροπία καβουριού που περιγράφει αυτήν τη συμπεριφορά.

Αποτυχία να γίνει κάποιος πλούσιος:Ξέρουν τα όριά τους

Ένα άτομο δεν θα γίνει πλούσιο, αν δεν γνωρίζει τα όρια του που θα το αποτρέψουν από τρόφιμα που είναι «πολύ ακριβά», ψυχαγωγία και πολυτελή αγαθά εξοικονομώντας περισσότερα. Για παράδειγμα, υπάρχουν άτομα που δεν παρατηρούν ούτε την ποικιλία ούτε τις τιμές περπατώντας στα ράφια με θαλασσινά. Αλλά η υψηλή τιμή είναι απλώς ένας λόγος να αναρωτηθείτε, «Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να έχω αρκετά χρήματα;»

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News