Enimerotiko.gr
Οδηγίες

14 λάθη στην ανακαίνιση του σπιτιού που κοστίζουν άσκοπα χρήματα και κάνουν τους ιδιοκτήτες να μετανιώνουν

Λάθη ανακαίνισης: Επιθυμείτε να προχωρήσετε σε ανακίνηση στο σπίτι σας, αλλά δεν γνωρίζετε, τι να διορθώσετε; Θέλετε να αποφύγετε τα λάθη, ώστε να είστε αποτελεσματικοί; Παρακάτω βρίσκεται μία σχετική λίστα, με τα λάθη των ανακαινίσεων, ώστε να τα αποφύγετε. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν δεκατέσσερα λάθη ανακαίνισης

– Μη λήψη φωτογραφίας της καλωδίωσης πριν από την ανακαίνιση: Πριν κρύψετε όλα τα καλώδια στους τοίχους, θα πρέπει να τα μαρκάρετε στο σχέδιο ή τουλάχιστον να τραβήξετε μια φωτογραφία του τοίχου. Αυτό θα σας επιτρέψει να ξέρετε πού βρίσκονται, ώστε να μην τα καταστρέψετε όταν τοποθετήσετε ράφια, τηλεοράσεις και άλλα πράγματα στους τοίχους.

– Τοποθέτηση διακόπτη φωτισμού: Εάν τοποθετήσετε το διακόπτη πολύ ψηλά, τα παιδιά θα πρέπει να πηδήξουν για να τον φτάσουν και αν το βάλετε κοντά στους μεντεσέδες της πόρτας, θα πρέπει να περπατήσετε στο σκοτάδι. Το καλύτερο μέρος είναι στην πλευρά της λαβής της πόρτας στα 75 εκατοστά απόσταση. Στην κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να έχετε 2 διακόπτες. Έναν στην είσοδο και τον άλλο κοντά στο κρεβάτι, ώστε να μην χρειάζεται να περπατάτε όλο το δωμάτιο προς το άλλο πριν πάτε για ύπνο. Το ίδιο ισχύει για μακριούς διαδρόμους. 2 διακόπτες για να μην τον περπατήσετε ολόκληρο.

– Επένδυση δαπέδου με υφή: Όταν επιλέγετε δάπεδο, είναι δύσκολο να αντισταθείτε στην αγορά εύκολων επιλογών, όπως laminate ή ξύλινες σανίδες, πλακάκια με υφή ή linoleum που μοιάζει με ξύλο. Στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε υφή στο πάτωμα θα λερώνεται συνεχώς και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί καθαρό.

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλα λάθη ανακαίνισης

– Δάπεδα που είναι πολύ ανοιχτά ή πολύ σκούρα: Τα λευκά ή τα μαύρα πατώματα θα πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά. Αυτό είναι το τέλειο υπόβαθρο για να φαίνεται όλη η σκόνη και η βρωμιά. Η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε ένα γκριζωπό χρώμα, καθώς είναι δύσκολο να φανεί η σκόνη σε αυτό.

– Ηχομόνωση: Οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης έχουν ένα σοβαρό ελάττωμα: ο ήχος τους αντηχεί πολύ καλά και αποκαλύπτει τα πάντα για το τι κάνουν οι γείτονές σας στο μπάνιο. Γι’ αυτό οι σωλήνες πρέπει να είναι τυλιγμένοι με ηχομονωτικό υλικό.

– Ξύλο στην κουζίνα: Το laminate και το ξύλο είναι τα χειρότερα υλικά για το πάτωμα στην κουζίνα. Μπορεί να χύσετε κατά λάθος κάποιο υγρό και να αφήσει για πάντα ένα σημάδι στο πάτωμα. Έτσι, η καλύτερη επιλογή είναι το linoleum ή το πλακάκι.

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλα λάθη ανακαίνισης

– Οροφές μπάνιου από γυψοσανίδα: Ακόμα και η αδιάβροχη γυψοσανίδα δεν προστατεύει το μπάνιο σας από τους γείτονες στον επάνω όροφο. Μια ελαστική ψευδοροφή είναι η τέλεια προστασία από τις πλημμύρες: το νερό θα παραμείνει πάνω από την οροφή αντί να απλωθεί σε όλο το σπίτι.

– Θέρμανση δαπέδου χωρίς χρονοδιακόπτη: Είναι πολύ ωραίο να έχουμε θερμαινόμενα δάπεδα. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από αυτό; Φυσικά, η θέρμανση δαπέδου με χρονοδιακόπτη! Το πρωί, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι το πάτωμα να ζεσταθεί Και αν έχετε θερμαινόμενο δάπεδο στο μπάνιο, εξαλείφετε τον κίνδυνο να πιάσει μούχλα.

– Μην τοποθετείτε την μπανιέρα στον τοίχο: Στο σημείο όπου η μπανιέρα έρχεται σε επαφή με τον τοίχο, συνήθως οι πλευρές καλύπτονται με πλακάκια. Αλλά αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν το νερό να παραμείνει στις γωνίες. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας στο μπάνιο σας.

Συμβουλές για το σπίτι: Επιπλέον, λάθη ανακαίνισης

– Ξεχνώντας την κλίση της μπανιέρας: Εάν η μπανιέρα σας έχει επίπεδο πάτο, πρέπει να την τοποθετήσετε με κλίση σε σχέση με την αποχέτευση. Η κλίση πρέπει να είναι περίπου 3 ° έως 5 °, δεν χρειάζεστε περισσότερο.

– Αιχμηρές λαβές: Ακόμα κι αν βρήκατε την πιο όμορφη λαβή με αιχμηρά άκρα, μην την αγοράσετε. Είναι εύκολο να τραυματιστείτε ή να καταστρέψετε τα ρούχα σας σε αυτά. Έτσι, όταν επιλέγετε λάβες, η άνεση θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Το σχήμα πρέπει να είναι στρογγυλό και λείο.

– «Ψεύτικα» υλικά: Τα ψεύτικα υλικά που μοιάζουν με πραγματικά, στην πραγματικότητα φαίνονται πολύ φθηνά και ακατάλληλα. Επομένως, αντί να αγοράζετε πλακάκια τύπου «μαρμάρου», αγοράστε κανονικά που έχουν μόνο ένα χρώμα ή ένα απλό σχέδιο.

Συμβουλές για το σπίτι: Τα υπόλοιπα λάθη ανακαίνισης

– Ενώσεις ταπετσαρίας: Εάν οι τοίχοι σας είναι απόλυτα επίπεδοι, μπορείτε να επιλέξετε τη λεπτότερη ταπετσαρία. Προκειμένου να μην δημιουργούν σκιές στις ενώσεις, θα πρέπει να τοποθετούνται στην κατεύθυνση από το παράθυρο προς το εσωτερικό του δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο, το φως θα βρίσκεται στην άκρη του πάνω στρώματος και δεν θα υπάρχει σκιά. Εάν οι τοίχοι δεν είναι τελείως επίπεδοι, θα πρέπει να επιλέξετε ταπετσαρίες με μοτίβο. Θα κρύψει τυχόν ατέλειες.

– Έλλειψη κλειδαριών ασφαλείας στα παράθυρα: Όταν αποφασίσετε να αλλάξετε τα παράθυρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει κλειδαριές ασφαλείας για παιδιά. Μπορεί να μην έχετε παιδιά αυτή τη στιγμή, αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον. Το θέμα είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε αυτό το σύστημα αργότερα, οπότε είναι καλύτερο να το κάνετε αμέσως. Κοστίζει πολύ λίγο, αλλά το παιδί σας θα έχει πάντα καθαρό αέρα και θα είναι ασφαλές.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News