14 μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ στο μαγείρεμα και θα σας γλιτώσουν κόπο και χρόνο
28 Φεβρουαρίου 2020
Enimerotiko.gr
Οδηγίες

14 μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ στο μαγείρεμα και θα σας γλιτώσουν κόπο και χρόνο

γαστρονομικά κόλπα

Τα γαστρονομικά κόλπα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ θα ήθελαν όλες οι νοικοκυρές να τα γνωρίζουν, προκειμένου να γλιτώσουν χρόνο από το καθάρισμα της κουζίνας.

Γαστρονομικά κόλπα: Για να μην μετατρέπεται σε κόλαση η κουζίνα

 

Ένα μεγάλο πρόβλημα για εκείνους που μαγειρεύουν συχνά είναι ότι η κουζίνα μετατρέπεται σε μια πραγματική κόλαση, τόσο από τα πιτσιλίσματα λαδιού, όσο και από τα καμμένα κρέατα.

 

Γαστρονομικά κόλπα: Θα σώσουν τον χρόνο και τα νεύρα σας

 

Με σκοπό ν’ αποφευχθεί όλη αυτή η κατάσταση, υπάρχουν 14 χρήσιμα γαστρονομικά κόλπα, που θα σώσουν τον χρόνο και τα νεύρα σας και θα ενισχύσουν τις ικανότητές σας.

 

Εάν πρόκειται να ψήσετε μπιφτέκια για μπέργκερ, κάνετε μια λακούβα στο κέντρο. Αυτό θα μειώσει το χρόνο μαγειρέματος.

 

 

Για να κόψετε ένα τέλειο κομμάτι κέικ, βάλτε το μαχαίρι κάτω από το ζεστό νερό. Αυτό θα εμποδίσει το κέικ να κολλήσει στη λεπίδα.

 

 

Βάλτε έναν ψεκαστήρα μέσα σε ένα λεμόνι για να φτιάξετε ένα σπρέι λεμονιού.

 

 

Καθορίστε το μέγεθος της μερίδας με το χέρι σας.

 

 

Για να αποφύγετε να σας γλιστρήσει το μαχαίρι, τοποθετήστε μερικά λαστιχάκια στη λαβή.

 

 

Όσο πιο λεπτή η φλούδα του λεμονιού, τόσο πιο ξινό είναι.

 

 

Για να ψήσετε ένα λουκάνικο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, κάντε του μικρές χαρακιές.

 

 

Για να ελέγξετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο, δώστε προσοχή στο δαχτυλίδι γύρω από τον κρόκο.

 

 

Μια τούρτα δεν θα πέσει, αν βάλετε φέτες ψωμιού και τις στερεώσετε με οδοντογλυφίδες στα σημεία που την κόψατε.

 

 

Πόση ώρα χρειάζεται για να βράσετε ένα αυγό;

 

 

Είναι καλύτερα να αποθηκεύετε τα χορταρικά τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο – θα παραμείνουν φρέσκα για πολύ περισσότερο.

 

 

Για να μαγειρέψετε το τέλειο μπέικον, το βάζετε πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 204 ° C και ψήνετε για 12 λεπτά.

 

 

Για να ξανά ζεστάνετε την πίτσα σαν να ψήθηκε μόλις, ψεκάστε την με νερό πριν την τοποθετήσετε στο φούρνο.

 

 

Κόψτε την μπριζόλα κατά μήκος των ινών της. Έτσι, δεν θα διαλυθεί και οι φέτες θα έχουν τέλειο σχήμα.

 

 

Μπόνους: Για να βουτήξετε ένα ολόκληρο μπισκότο στο γάλα χωρίς να λερώσετε τα δάχτυλα σας, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι.

 


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα