Enimerotiko.gr
Οδηγίες

15 λάθη που κάνουμε με το πιστολάκι, πως να τα αποφύγουμε και τα μυστικά για τέλεια μαλλιά

Υπάρχει κάτι πιο απλό από το στέγνωμα και το χτένισμα των μαλλιών σας μετά το μπάνιο; Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτή η διαδικασία έχει και τα κόλπα της. Πράγματα όπως η απόσταση μεταξύ του σεσουάρ και των μαλλιών, η θερμοκρασία, ακόμη και η κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Κάναμε μια έρευνα στην επιστήμη του στεγνώματος των μαλλιών και ανακαλύψαμε τα πιο διαδεδομένα λάθη που μπορείτε να σταματήσετε να επαναλαμβάνετε μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου.

1.Στέγνωμα μαλλιών μόνο με ζεστό αέρα

Σχεδόν όλα τα σεσουάρ έχουν λειτουργία ροής κρύου αέρα και δεν αποτελεί λάθος του κατασκευαστή. Αλλάξτε το κουμπί στην κρύα λειτουργία για να διορθώσετε τα αποτελέσματα του στυλ σας. Ο δροσερός αέρας θα επιβραδύνει την εξάτμιση της υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι μπούκλες θα διαρκέσουν περισσότερο. Παρεμπιπτόντως, είναι μια καλή προληπτική μέθοδος για την εμφάνιση ψαλίδας.

2. Επιλογή λανθασμένης κατεύθυνσης ροής αέρα

Στεγνώστε τα μαλλιά σας από τις ρίζες έως τις άκρες, προς την ίδια κατεύθυνση ανάπτυξης της τρίχας. Διαφορετικά, οι κλίμακες που απαρτίζουν την επιδερμίδα θα ανοίξουν, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα το φριζάρισμα των μαλλιών και θα το κάνει πιο εύκολο. Αντίθετα, αν στεγνώσετε τα μαλλιά σας από την ρίζα έως τις άκρες, οι τρίχες, θα ενωθούν και θα προσθέσουν μια φυσική λάμψη στα μαλλιά σας.

3. Κρατάτε λάθος το πιστολάκι

Το να κρατάτε το πιστολάκι με το κυρίαρχο χέρι σας φαίνεται πολύ φυσικό – αυτό κάνουν οι περισσότεροι. Αλλά είναι λάθος επειδή χρειάζεστε τη δύναμη και την επιδεξιότητα αυτού του χεριού για στυλιζάρετε και να χτενίσετε τα μαλλιά σας. Θα σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα τη διαδικασία, να εργαστείτε με τη χτένα πιο αποτελεσματικά και να αφιερώσετε συνολικά λιγότερη προσπάθεια.

4. Τραβάτε τα μαλλιά προς τα κάτω

Το βούρτσισμα και το τράβηγμα των μαλλιών σας προς τα κάτω όταν τα στεγνώνετε με φυσούνα αυξάνει τον όγκο με ανομοιόμορφο τρόπο. Αντ ‘αυτού, τραβήξτε το χέρι σας προς τα πάνω, πιάστε τις άκρες των μαλλιών σας με μια χτένα και κατευθύνετε τη ροή ζεστού αέρα στα μαλλιά. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ένα ογκώδες, «ζωντανό» και ομαλό χτένισμα.

5. Κρατά το πιστολάκι πολύ κοντά στο κεφάλι σας

Εάν κρατάτε το πιστολάκι κοντά στο κεφάλι σας, όχι μόνο θα κάνετε τα μαλλιά σας πιο εύθραυστα, αλλά θα μπορούσατε επίσης να κάψετε το δέρμα στο κεφάλι σας. Η συνιστάμενη απόσταση που πρέπει να διατηρείτε μεταξύ του σεσουάρ και του κεφαλιού σας είναι τα 30 εκατοστά . Πώς μπορείτε να την μετρήσετε; Απλώς κρατήστε το πιστολάκι στην απόσταση του τεντωμένου χεριού σας.

6. Δεν χωρίζετε σε τμήματα τα μαλλιά σας

Συχνά, στεγνώνουμε όλο το μαλλί μετακινώντας το πιστολάκι μπρος-πίσω. Η διαδικασία θα γίνει ταχύτερη και πιο αποτελεσματική εάν διαχωρίσετε τα μαλλιά σε 4-5 ζώνες και διορθώσετε κάθε ένα από αυτά με κλιπ duckbill. Δοκιμάστε να κάνετε 2 χωρίσματα – ένα κατακόρυφο (από το μέτωπο έως το λαιμό) και ένα οριζόντιο (από το ένα αυτί στο άλλο).

7. Κρατάτε τα μαλλιά τυλιγμένα σε πετσέτα για πολύ ώρα

Μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πετσέτα για περισσότερο από 30 λεπτά, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένη από βαμβάκι. Τα σωματίδια αυτού του υφάσματος επιφέρουν ως αποτέλεσμα την τριβή και κάνουν τα μαλλιά πιο ευάλωτα κατά το επόμενο στέγνωμα με πιστολάκι. Επιλέξτε μια πιο μαλακή πετσέτα από μικροΐνες και κρατήστε τα μαλλιά σας τυλιγμένα σε αυτήν όχι περισσότερο από 10 λεπτά. Μια σημαντική λεπτομέρεια: τα πυκνά και παχιά μαλλιά πρέπει να είναι περίπου μισόστεγνα πριν χρησιμοποιήσετε το σεσουάρ, ενώ τα μαλλιά με λεπτό ή μεσαίο πάχος πρέπει να είναι περίπου κατά 80% στεγνά.

8. Ξεχνάτε τη θερμική προστασία

Αυτή η συμβουλή είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε όσους χρησιμοποιούν σεσουάρ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα πιο συχνά. Εφαρμόστε προϊόντα θερμικής προστασία στα μαλλιά σας για να τα προστατεύσετε από πιθανές ζημιές όταν εκτίθενται στον ζεστό αέρα. Αυτό το είδος προϊόντος αποτελεί μέρος της ρουτίνας πλυσίματος ή τα φοράτε μετά το πλύσιμο των μαλλιών σας και παραμένει στα μαλλιά. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει σαμπουάν και μαλακτικά μαλλιών με θερμοπροστατευτικές ιδιότητες, η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει σπρέι, κρέμες και λάδια.

Επιλέξτε θερμική προστασία κατάλληλη για τα μαλλιά σας. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε προϊόντα με βάση το αλκοόλ εάν έχετε στεγνά μαλλιά. Εάν έχετε λιπαρά ή κανονικά μαλλιά, μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση το λάδι.

9. Δεν χρησιμοποιείτε το ακροφύσιο του συμπυκνωτή

Μιλάμε για αυτό το κομμάτι επίπεδου ακροφυσίου που συνοδεύει το πιστολάκι. Αυτό το κομμάτι συμβάλλει στην κατεύθυνση της ροής του αέρα σε ένα συγκεκριμένο τμήμα των μαλλιών. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε λιγότερο μπερδεμένες και σπασμένες άκρες και τα μαλλιά σας επίσης θα προστατεύονται από την υπερθέρμανση. Εάν κατευθύνετε τη ροή προς τις ρίζες, θα δώσει επιπλέον όγκο στα μαλλιά σας.

10. Βγαίνετε έξω πολύ νωρίς

Αφού ολοκληρώσετε το στέγνωμα των μαλλιών σας, προσπαθήστε να μείνετε μέσα για λίγο. Μια δραστική αλλαγή στη θερμοκρασία θα επηρεάσει αρνητικά όχι μόνο τον όγκο των μαλλιών σας, αλλά μπορεί επίσης θα βλάψει το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σας.

11. Αρχίζετε το στέγνωμα με φυσούνα

Αυτό διπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης ψαλίδας και φριζαρισμένων μαλλιών, επειδή τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και οι πιθανότητες να σπάσουν από μια πιο έντονη ταχύτητα στεγνώματος είναι υψηλότερες. Ξεκινήστε με το κανονικό ακροφύσιο σε χαμηλή ταχύτητα και σε μέση θερμοκρασία. Μετά από λίγο, μπορείτε να προσθέσετε την φυσούνα.

12. Δεν δίνετε προσοχή στα ακροφύσια

Τα ακροφύσια των σεσουάρ μπορεί να κατασκευαστούν από μέταλλο, κεραμικό ή πλαστικό. Η πρώτη ομάδα σάς βοηθά με τα πιο ακριβή στυλ, ωστόσο το μέταλλο τείνει να θερμαίνεται πιο γρήγορα και γίνεται ένας επιπλέον παράγοντας που μπορεί να βλάψει τα μαλλιά. Γι ‘αυτό είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ένα μεταλλικό ακροφύσιο για ειδικές περιπτώσεις και να επιλέξετε ένα πλαστικό ή κεραμικό ακροφύσιο για το καθημερινό στέγνωμα των μαλλιών σας . Επιπλέον, είναι ιδανικά για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών και το ομοιόμορφο στέγνωμά τους.

13. Δεν καθαρίζετε το πιστολάκι

Έχετε καθαρίσει ποτέ το δίχτυ του σεσουάρ; Είναι καιρός να το κάνετε αυτό γιατί, όχι μόνο η βρωμιά βλάπτει τη συσκευή, αλλά μπορεί να βλάψει και τα μαλλιά σας. Οι αεραγωγοί γεμίζουν με βρωμιά, σκόνη, κολλώδη προϊόντα μαλλιών, σωματίδια κ.λπ. Όλα αυτά επιβραδύνουν τη ροή του αέρα, με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας στο πιστολάκι. Τελικά, μπορεί να πάρει φωτιά ή απλά να σπάσει.

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το σεσουάρ από τη βρωμιά. Εάν το χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα, καθαρίστε το μία φορά το μήνα. Εάν το χρησιμοποιείτε συχνότερα, καθαρίστε το μία φορά κάθε 2 εβδομάδες.

14. Στέγνωμα των μαλλιών στη μέγιστη θερμοκρασία

Αυτό είναι ένα από τα κύρια λάθη επειδή τα μαλλιά σας ξεραίνουν και γίνονται πιο εύθραυστα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα επιταχύνει λίγο τη διαδικασία και για αυτό πρέπει να ρυθμίσετε αυτήν τη θερμοκρασία μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις – για παράδειγμα, εάν έχετε μπούκλες που είναι δύσκολο να ισιώσετε ή αποφασίσετε να κάνετε ένα περίπλοκο χτένισμα. Επιλέξτε μια μέση θερμοκρασία σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

15. Κρατάτε το πιστολάκι στην ίδια  θέση

Αυτό το λάθος φαίνεται να είναι προφανές, αλλά μερικοί άνθρωποι στεγνώνουν τα μαλλιά τους διατηρώντας το πιστολάκι στην ίδια θέση. Η συσκευή θα πρέπει να κινείται συνεχώς, να αλλάζει γωνίες και να περιστρέφεται γύρω από το κεφάλι. Θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε και να στεγνώσετε τα μαλλιά ή ένα όμορφο στυλ πολύ πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News