Enimerotiko.gr
Οδηγίες

15 μυστικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ και κάνουν το μαγείρεμα “παιχνιδάκι”

Master chef έχουν τη λύση εκτός από το καλό φαγητό και για όλα εκείνα που γίνονται στην κουζίνα και μας δυσκολεύουν το μαγείρεμα. Αποκαλύπτουν όλα εκείνα τα μυστικά που μας κρατούν περισσότερο χρόνο στην κουζίνα και όχι στην απόλαυση του φαγητού που έχουμε μαγειρέψει.

Σύμφωνα με τους Master chef μπορείτε όμως να μειώσετε σημαντικά τον χρόνο αυτό εάν ξέρετε μερικά κόλπα:

1) Βάλτε μία ξύλινη κουτάλα πάνω από την κατσαρόλα για να μην χυθεί το νερό αφού αφρίσει.

2) Μην αφήνετε τα βότανά σας να χαλάνε. Μπορείτε να τα διατηρήσετε βάζοντάς τα σε μία παγοθήκη με ελαιόλαδο ή νερό. Καταψύξτε τα και βγάλτε τα όταν θέλετε να τα μαγειρέψετε.

3) Ξεφλουδίστε πιο εύκολα τα φρούτα σας βάζοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Η φλούδα θα βγει πολύ πιο εύκολα.

4) Βάλτε λαδόκολλα για να ψήσετε μάφιν εάν δεν έχετε ειδικό σκεύος.

Τα μυστικά των Master chef για την κουζίνα σας

5) Βάλτε το σελοφάν στο ψυγείο για να μην κολλάει στον εαυτό του όταν το ξεδιπλώνετε. Επίσης, θα τεντώνει πιο εύκολα και ομοιόμορφα.

6) Βάλτε ένα κεράσι πάνω από ένα άδειο μπουκάλι μπύρας και με ένα ξυλάκι βγάλτε το κουκούτσι.

7) Κόψτε ένα λεμόνι στην μέση και περάστε την κομμένη πλευρά πάνω από χοντρό αλάτι. Τρίψτε με αυτό το λεμόνι το ξύλο κοπής για να καθαριστεί σε βάθος.

8) Ο φούρνος μικροκυμάτων ξηραίνει το φαγητό. Βάλτε ένα ποτήρι με νερό δίπλα από το φαγητό σας για να το αποτρέψετε αυτό.

9) Απομακρύνετε την σκουριά από τα τηγάνια με αλάτι. Τρίψτε τα με αλάτι αντί για απορρυπαντικό πιάτων.

10) Χρησιμοποιήστε μία κουτάλα για παγωτό για να βγάλετε εύκολα τα σπόρια από τα λαχανικά σας.

11) Ανακατέψτε ξύδι και νερό για να κάνετε τα σκεύη σας από ανοξείδωτο ατσάλι να λάμψουν ξανά.

12) Η καστανή ζάχαρη κάνει σβόλους όταν δεν αποθηκεύεται σωστά. Εάν σκληρύνει θα είναι άχρηστη. Βάλτε μία φλούδα από πορτοκάλι ή μήλο μέσα στην συσκευασία και αποθηκεύστε την αεροστεγώς κλεισμένη.

13) Σπάστε τα αυγά σας σε ένα τηγάνι και ρίξτε λίγο νερό. Τα αυγά σας θα βγουν τέλεια.

14) Βάλτε τα αυγά σας στον ατμό πάνω από βραστό νερό για 15 με 16 λεπτά. Τα τσόφλια θα βγουν πολύ πιο εύκολα.

15) Μην βάζετε τα χέρια σας στα αυγά για να βγάλετε τα τσόφλια. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι από τσόφλι. Θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης.

Οι παραπάνω συμβουλές των Master chef είναι ιδανικές για να περνάτε λιγότερο χρόνο στην κουζίνα.

Διαβάστε επίσης

Ψυχολογικό τεστ: Διάλεξε το ευτυχισμένο ζευγάρι και μάθε την αλήθεια για τη σχέση σου

Γυναίκες άνω των 40: Το κόλπο με το ρουζ για να δείχνετε νεότερες και φρέσκιες

Αργός μεταβολισμός: Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και να κάψετε λίπος