Enimerotiko.gr
Οδηγίες

18 αληθινές “υπερδυνάμεις” που έχουν όλοι οι άνθρωποι

Οι ικανότητες του ανθρώπινου σώματος είναι πολλές και εκπληκτικές. Το σώμα μας είναι μία τέλεια μηχανή, που εκτελεί πολλές λειτουργίες κάθε λεπτό, τις οποίες είναι αδύνατον να γνωρίζουμε, αλλά όταν τις μάθουμε, θα εκπλαγούμε.

Ικανότητες του ανθρώπινου σώματος: Αλλάζουν σε κάθε ηλικία

Τα νεογνά δεν έχουν γόνατα. Υπάρχουν αρχικά ως μαλακός ιστός του χόνδρου που γίνεται σκληρός μόνο μετά την ηλικία των 3 ετών.

Ο κερατοειδής είναι το μόνο μέρος του ανθρώπινου σώματος που παίρνει οξυγόνο όχι από το αίμα, αλλά κατευθείαν από τον αέρα.

Είναι αδύνατο να γελάσετε αν προσπαθήσετε να γαργαλίσετε τον εαυτό σας. Η παρεγκεφαλίδα σας θα στείλει σήματα για να αγνοήσει τον ερεθισμό σε άλλα μέρη του εγκεφάλου σας.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρησιμοποιεί το 20% του οξυγόνου και το 50% της γλυκόζης που εισέρχεται στο σώμα. Ξοδεύει επίσης ένα μερίδιο 20% της συνολικής ποσότητας ενέργειας. Παρεμπιπτόντως, η περίφημη θεωρία που ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μύθος: στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη του εγκεφάλου μας και είναι ενεργά σχεδόν όλο το χρόνο.

Η “φωτοκερατίτιδα” είναι μια κατάσταση όπου ένα άτομο δεν μπορεί να δει λόγω του έντονου φωτός.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων αναπνέει με μόνο ένα ρουθούνι τη φορά. Αλλάζουμε το κύριο ρουθούνι που χρησιμοποιούμε κάθε 4 ώρες.

Παρά τις πολλές απόψεις, είναι δύο φορές πιο δύσκολο να μειωθεί το μέγεθος των μυών από ό, τι να αυξηθεί.

Το 25% όλων των μυών μας βρίσκεται στην περιοχή του αυχένα και του προσώπου. Χάρη σε αυτό, οι εκφράσεις του προσώπου μας είναι πλούσιες και ευέλικτες.

Τα μαλλιά των γυναικών όταν είναι κόκκινα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή υγρομέτρων (συσκευές μέτρησης της υγρασίας του αέρα).

Όταν τα μάτια σας γίνονται στρογγυλά από τον φόβο, υπάρχει ένας πρακτικός λόγος που συμβαίνει αυτό: το οπτικό σας πεδίο διευρύνεται για να σας επιτρέψει να εκτιμήσετε καλύτερα το περιβάλλον σας.

Ο εγκέφαλός μας μπορεί να παρέχει αρκετή ενέργεια για να ανάψει έναν λαμπτήρα.

Παρά την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι η τύφλωση χρώματος είναι μια κατάσταση που σχετίζεται με το φύλο και ότι μόνο οι άντρες υποφέρουν από αυτήν, βρίσκεται επίσης στο 0,4% των γυναικών (έως και 8% των ανδρών έχουν αυτή την κατάσταση). Ωστόσο, το γονίδιο της τύφλωσης των χρωμάτων κληρονομείται μόνο από τις μητέρες.

Για να κάνουμε μόνο ένα βήμα μπροστά, το σώμα μας χρησιμοποιεί περισσότερους από 200 μύες που εργάζονται. Αυτός ο αριθμός μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της προσωπικής ανατομίας.

Το ανθρώπινο δέρμα αναγεννάται κάθε 28 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, “ρίχνουμε” περίπου 40 κιλά δέρματος.

Ένα νεογέννητο μωρό έχει περισσότερα από 270 οστά. Κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης, μερικά από αυτά τα οστά συγχωνεύονται μεταξύ τους. Υπάρχουν περίπου 206 κόκαλα στο σώμα ενός ενήλικα.

Ο κύκλος ζωής μιας ανθρώπινης τρίχας είναι από 2 έως 5 χρόνια. Ωστόσο, μερικές τρίχες μπορούν να ζήσουν έως και 7 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια ενός έτους, η ανθρώπινη καρδιά αντλείται με αρκετό αίμα για να γεμίσει μια ολυμπιακή πισίνα (πάνω από 2,5 εκατομμύρια λίτρα), και κάνει 38,5 εκατομμύρια συστολές.

Το ήπαρ είναι ένα από τα λίγα όργανα στο σώμα μας που είναι σε θέση να αποκαταστήσει το αρχικό του μέγεθος, ακόμα και αφού χάσει το 75% του ιστού του.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα των εκπληκτικών ικανοτήτων του ανθρώπινου σώματος. Σίγουρα ξοδέψατε 2 λεπτά για να διαβάσετε αυτό το άρθρο, οπότε έχετε ανοιγοκλείσει τα μάτια σας περίπου 40 φορές.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News