Enimerotiko.gr
Οδηγίες

7 λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα και “καταστρέφουν” την προσπάθειά μας για καθαρό σπίτι

Καθαρισμός του σπιτιού: είναι ένα από αυτά τα κουραστικά πράγματα που πρέπει να γίνουν, αλλά κανείς δεν θέλει πραγματικά να το κάνει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τη σπουδαία αίσθηση κατορθώματος όταν όλα γίνονται καθαρά και τακτοποιημένα – και θέλετε να σταματήσετε όποιον περάσει στην μπροστινή πόρτα φορώντας παπούτσια!

Αλλά ξέρατε ότι υπάρχει σωστός και λανθασμένος τρόπος για να καθαρίσετε ορισμένα δωμάτια ή αντικείμενα στο σπίτι σας; Αυτά τα κοινά λάθη καθαρισμού μπορούν να καταστρέψουν ακόμη και τις καλύτερες προσπάθειές σας σε ένα καθαρό σπίτι και ίσως να επιδεινώσετε τα πράγματα.

1. Καθαρίστε πρώτα το δάπεδο.

Πόσες φορές έχετε σκουπίσει ή σφουγγαρίσει το πάτωμα και στη συνέχεια άρχισε ο καθαρισμός των πάγκων ή το ξεσκόνισμα των επίπλων; Ξαφνικά το έδαφος που καθαρίσατε τόσο σκληρά για να καθαρίσετε είναι γεμάτο με σκόνη, ψίχουλα και ποιος ξέρει ακόμα τι άλλο; Πάντα να καθαρίζετε από την κορυφή προς τα κάτω για να αποφύγετε την αντιπαραγωγικότητα.

2. Ψεκάζετε απευθείας στις επιφάνειες.

Από τους πάγκους στα τζάμια, αν ψεκάζετε ένα διάλυμα καθαρισμού ακριβώς πάνω τους, πιθανότατα θα προκαλέσει συσσώρευση βρωμιάς, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε έπιπλα με λίγδα ή σε τζάμια με γραμμές. Αυτό μπορεί να προσελκύσει βρωμιά και σκόνη, προκαλώντας τα να κολλήσει σε αυτά πιο εύκολα. Για να το αποφύγετε, ψεκάστε το καθαριστικό απευθείας σε μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και έπειτα καθαρίστε την επιφάνεια.

3. Βάζετε τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων.

Επίσης, δεν υποτίθεται πως όλα πηγαίνουν εκεί, όπως πρέσα σκόρδου, τρίφτης τυριού, ή άλλα αντικείμενα που έχουν μικρές τρύπες που μπορεί να κολλήσει το φαγητό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα, που μπορεί να πάει στα πιάτα σας την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε! Υπάρχει μια τέχνη για τη φόρτωση του πλυντηρίου πιάτων. Μην τοποθετείτε ποτέ όλα τα σκεύη σας προς την ίδια κατεύθυνση, για παράδειγμα τα κουτάλια (που μπορούν να κολλήσουν μαζί). Έτσι δεν θα υπερφορτωθεί το πλυντήριο πιάτων, ένας άλλος ένοχος των βρώμικων πιάτων μετά τον κύκλο πλυσίματος.

4. Δεν αλλάζετε το σφουγγάρι σας.

Τα σφουγγάρια είναι αρκετά μολυσμένα μετά από περίπου ένα μήνα, οπότε φροντίστε να τα αντικαταστήσετε ανάλογα. Μπορείτε επίσης να απολυμάνετε το σφουγγάρι σας, βρέχοντάς το σε νερό και στη συνέχεια να το θερμαίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό.

5. Αποθήκευση μιας βρεγμένης βούρτσας τουαλέτας.

Είναι σημαντικό να αφήσετε τη βούρτσα τουαλέτας να στεγνώσει πριν την βάλετε πίσω στη θήκη της. Η υγρασία αναπαράγει βακτηρίδια, επομένως διακινδυνεύετε να είναι αρκετά ακατάλληλη την επόμενη φορά που θέλετε να καθαρίσετε την τουαλέτα.

6. Χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί.

Ίσως έχετε ένα συρτάρι γεμάτο με πανάκια, αλλά χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο. Ήρθε ο καιρός να σταματήσετε να το κάνετε. Όταν χρησιμοποιείτε υπερβολικά το πανί καθαρισμού, δεν στεγνώνει καλά όπως ένα καθαρό. Γι ‘αυτό μπορεί να παρατηρήσετε ραβδώσεις σε τζάμια και επιφάνειες. Αυτό επίσης εξαπλώνεται παντού μικρόβια.

7. Παραμελείτε τον κάδο απορριμμάτων σας.

Δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα σκουπίδια σας μπορούν να συγκεντρώσουν όλα τα βρώμικα πράγματα στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει ότι είναι πραγματικά ένα από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα στο σπίτι σας. Είναι σημαντικό να το σκουπίζετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση με καθαριστικό που περιέχει χλωρίνη. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί η βρωμιά κατά πολύ. Για να διευκολύνετε τα πράγματα, σκουπίστε το κάθε φορά που βγάζετε τα σκουπίδια έξω.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News