Enimerotiko.gr

7 συμβουλές για να χάσεις τα περιττά κιλά μια για πάντα και να μην τα ξαναπάρεις ποτέ πίσω

Tags:

Χάσιμο βάρους: Πολλοί σκέφτονται πως θα πετύχουν απώλεια βάρους, η οποία θα έχει αντίκρισμα. Δηλαδή, να καταφέρουν αρχικά να χάσουν τα περιττά κιλά και στη συνέχεια να καταφέρουν να μην τα πάρουν πίσω. Σε περίπτωση που είστε ένα από αυτά, τα άτομα, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις ακόλουθες οδηγίες. Αναλυτικότερα:

Χάσιμο βάρους: Ακολουθούν επτά κόλπα για να μην βάλετε ξανά τα κιλά που θα χάσετε

Χάσιμο βάρους: Το πλάνο της διατροφής σας δεν θα πρέπει να σας φέρνει άσχημα και αρνητικά συναισθήματα

Δεν θα πρέπει να αισθάνεστε άσχημα με την απώλεια βάρους. Η διατροφή σας θα πρέπει να είναι χωρίς ενοχές. Δηλαδή, αν κάθε φαγητό που τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας δημιουργεί μια ισχυρή αίσθηση ενοχής ή σας κάνει να θέλετε να τιμωρήσετε τον εαυτό σας που καταναλώσατε κάτι γλυκό, δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σύντομα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε τέτοιες ακραίες δίαιτες. Απαλλαγείτε από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, επικεντρωθείτε στα θετικά πράγματα και σκεφτείτε τι έχετε ήδη καταφέρει. Συνεχίστε την καλή δουλειά και να θυμάστε ότι είναι εντάξει να αποκλίνετε από τη διατροφή σας μερικές φορές.

Χάσιμο βάρους: Επιλέξτε δίαιτες που ελέγχουν τι καταναλώνετε αλλά δεν είναι απαγορευτικές

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια ισχυρή δίαιτα ή ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής που σας κάνει να υποφέρετε σωματικά, ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε και τα αποτελέσματα. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι προβλήματα υγείας, άγχος, στρες, απώλεια μαλλιών, θλίψη, νευρικότητα, απώλεια συγκέντρωσης και ο κίνδυνος να αποκτήσετε διατροφικές διαταραχές. Η καλύτερη ιδέα θα ήταν να συμβουλευτείτε το διατροφολόγο σας εκ των προτέρων. Αφήστε τον επαγγελματία να καταλήξει σε ένα κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις δυνατότητες του σώματός σας.

Χάσιμο βάρους: Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η γρήγορα απώλεια κιλών και η εμφάνιση του μοντέλου που θέλουμε να πετύχουμε σε μια εβδομάδα, δεν είναι ρεαλιστικός ή εφικτός στόχος. Να θυμάστε πως είναι κακό για την υγεία το να κάνετε μια ξαφνική αλλαγή στην διατροφική σας συμπεριφορά. Είναι καλύτερα να κάνετε μικρές αλλαγές με υγιή βήματα σε καθημερινή βάση με αργή και σταθερή πρόοδο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να έχετε ένα υγιές και όμορφο σώμα.

«Σε αγαπάω ως την αιωνιότητα»: Η δημόσια εξομολόγηση αγάπης του Αποστόλη Τότσικα στη σύζυγό του Ρούλα Ρέβη

Χάσιμο βάρους: Εμπιστευτείτε την δύναμη του μυαλού σας

Το μυαλό σας παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην επίτευξη κάθε στόχου που έχετε ορίσει: πραγματικά σας βοηθά να ξεπεράσετε το φόβο της αποτυχίας. Κάθε φορά που αισθάνεστε σαν να παρακάμπτετε το γυμναστήριο ή καταναλώνετε κάτι που «απαγορεύεται», επικεντρωθείτε στους στόχους σας και προσπαθήστε να κρατήσετε το μυαλό σας ενεργό και απασχολημένο. Διασκεδάστε γιατί αν βαρεθείτε θα αισθάνεστε πεινασμένοι.

Χάσιμο βάρους: Μην ξεχνάτε έναν απλό κανόνα: «Το λιγότερο είναι περισσότερο»

Αν και μπορεί να ακούγεται τρελό, το να καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα όλη την ημέρα είναι το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους. Αυτό σας αποτρέπει από το αίσθημα της πείνας και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας.

Χάσιμο βάρους: Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας

Θα πρέπει να ζυγίζεστε καθημερινά και να καταχωρήσετε όλες τις αλλαγές. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε σε καλό δρόμο και να αξιολογείτε την πρόοδο σας, ακόμα κι αν είναι ελάχιστη. Λάβετε υπόψη ότι η αργή και σταθερή πρόοδος είναι ο ιδανικός τρόπος για να χάσετε και να διατηρήσετε το βάρος ώστε να βελτιώσετε τις συνήθειές σας χωρίς να υποφέρετε.

Χάσιμο βάρους: Γυμναστείτε

Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αλλά δεν κερδίζετε μυϊκή μάζα ούτε το σώμα τονώνεται χωρίς άσκηση. Δεν χρειάζεται να περάσετε όλη τη ζωή σας σε ένα γυμναστήριο. Κάντε μικρά βήματα και επιλέξτε κάτι που σας αρέσει πραγματικά. Η σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει αν χάσετε ευκολότερα το βάρος. Επίσης, θα νιώθετε καλύτερα: έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος πολλών ασθενειών και βελτιώνεται η λειτουργία του εγκεφάλου.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News