Enimerotiko.gr
Οδηγίες

8 επικίνδυνες μυρωδιές στο σπίτι που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Επικίνδυνες μυρωδιές: Τα σπίτια είναι γεμάτα οσμές. Από κατοικίδια ζώα και τσιγάρο, μέχρι κάποιο συγκεκριμένο απορρυπαντικό. Κάθε σπίτι και οικογένεια έχει μια χαρακτηριστική μυρωδιά.

Επικίνδυνες μυρωδιές: Κάποιες οσμές χρειάζονται προσοχή

Στην πραγματικότητα, συνηθίζουμε αυτές τις μυρωδιές σε σημείο, που ούτε καν τις καταλαβαίνουμε πολλές φορές. Φυσικά, όταν κάτι μυρίζει ασυνήθιστα, σίγουρα θα το προσέξουμε. Για παράδειγμα, η μυρωδιά των μπισκότων που ψήνονται στο φούρνο, σίγουρα θα μας τραβήξει την προσοχή.

Ίσως το γνωρίζετε, όμως δεν είναι όλες οι οσμές του σπιτιού καλές. Ας πούμε η μυρωδιά από τα σκουπίδια αλλά και τα επίμονα ούρα της γάτας. Ωστόσο, οι μυρωδιές που πρέπει πραγματικά να σας κάνουν να ανησυχήσετε είναι εκείνες, που δείχνουν ότι κάτι πάει στραβά στο σπίτι σας.

Όπως και με κάθε άλλη μυρωδιά, είναι πιθανό να συνηθίσετε μερικές από αυτές τις επικίνδυνες μυρωδιές του σπιτιού, επομένως είναι σημαντικό να είστε πιο προσεκτικοί για να παραμείνετε ασφαλείς.

Επικίνδυνες μυρωδιές: Μούχλα

Αν η μυρωδιά μούχλας προέρχεται από την κουζίνα, το μπάνιο ή το υπόγειο, μπορεί να έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσετε.

Θα πρέπει να ελέγξετε ότι δεν πάσχετε από κάποια διαρροή στα υδραυλικά σας από το νεροχύτη της κουζίνας σας.

Απενεργοποιήστε τη παροχή νερού ενώ φροντίζετε το πρόβλημα.

Αν ανιχνεύσετε μούχλα οπουδήποτε, ιδιαίτερα μαύρη μούχλα, καλέστε έναν επαγγελματία για απομάκρυνση της.

Επικίνδυνες μυρωδιές: Καπνός, μυρωδιά καψίματος

Η μυρωδιά καπνού ή καψίματος μπορεί να είναι υπέροχη όταν έρχεται από το τζάκι σας. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε.

Εάν δεν βλέπετε φωτιά, μπορεί να συμβαίνει στους τοίχους σας ή σε μια συσκευή.

Ελέγξτε τις πρίζες σας για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν σπινθήρες. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποιο σπινθήρα εάν έχει κάτι συνδεδεμένο μέσα ή μπορεί να παρατηρήσετε κάποια σημεία καύσης γύρω από την πρίζα.

Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η καλωδίωση χρειάζεται επισκευή και ότι θα πρέπει να καλέσετε τον ηλεκτρολόγο σας.

Επικίνδυνες μυρωδιές: Επίμονη οσμή μπάνιου

Κανείς δεν θέλει πουθενά το σπίτι του να μυρίζει σαν αποχέτευση. Εάν η οσμή του μπάνιου σας φαίνεται λίγο πολύ έντονη, σκεφτείτε να καλέσετε τον υδραυλικό σας αμέσως.

Η έντονη οσμή μπορεί να υποδηλώνει ένα σοβαρό πρόβλημα στην αποχέτευση σας.

Εκτός από την άσχημη μυρωδιά, μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη λόγω της συσσώρευσης πολύ εύφλεκτου μεθανίου.

Επικίνδυνες μυρωδιές: Μυρωδιά βρωμερού σκυλιού ( ειδικά αν δεν έχετε σκυλί)

Εάν έχετε σκυλί, λογικά έχετε συνηθίσει αυτή την μυρωδιά και έχετε μάθει να αγαπάτε όλες τις μυρωδιές του. Σε περίπτωση που αρχίσετε να παρατηρήσετε ότι η μυρωδιά του σκυλιού είναι ιδιαίτερα κακή και το σκυλί σας είναι καλά λουσμένο, τότε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο.

Αν δεν έχετε σκύλο όμως, η κατάσταση είναι πιο σοβαρή. Η οσμή βρώμικου σκυλιού ή ελαφρώς σαπισμένου κρέατος προέρχεται πιθανώς από τρωκτικά ή άλλα μικρά ζώα που πεθαίνουν στους τοίχους σας.

Επικίνδυνες μυρωδιές: Τσιγάρου

Η μυρωδιά τσιγάρου μπορεί να έχει νόημα αν εσείς ή ο γείτονάς σας είναι καπνιστής.

Σύμφωνα με την κλινική Mayo , μπορεί να οφείλεται στη μυρωδιά του τσιγάρου που μπορεί να έχει παραμείνει για χρόνια.

Τα κατάλοιπα καπνού κολλάνε στις επιφάνειες και στα χαλιά. Μπορεί να ενεργοποιηθούν σε τυχαίες χρονικές στιγμές. Ίσως θελήσετε να καθαρίσετε βαθιά το χαλί σας για να απαλλαγείτε από αυτή τη μυρωδιά και να αποτρέψετε τυχόν επιπτώσεις στην υγεία σας.

Επικίνδυνες μυρωδιές: Μυρωδιά νέων χρωμάτων

Θα είμαι η πρώτη που θα παραδεχτεί ότι η μυρωδιά του νέου χρώματος μπορεί να είναι απροσδόκητα ευχάριστη.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν θα πρέπει να την οσφραίνομαι καθόλου.

Οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) στο χρώμα απελευθερώνονται, καθώς στεγνώνουν και δημιουργούν επικίνδυνα χημικά που μπορεί να αναπνεύσουμε.

Τα περισσότερα χρώματα αυτές τις μέρες περιέχουν ασφαλή επίπεδα ΠΟΕ, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε όταν αγοράζετε ένα χρώμα.

Επικίνδυνες μυρωδιές: Οσμή σάπιου αυγού

Η μυρωδιά του θείου και των σάπιων αυγών είναι τόσο δυσάρεστες που είναι σχεδόν συνώνυμες με την κακή οσμή.

Αυτή η μυρωδιά θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα. Πρώτον, θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι σωλήνες αποχέτευσης είναι φραγμένες και απελευθερώνουν μια σάπια μυρωδιά.

Θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει τη συσσώρευση αερίου στις αποχετεύσεις στο σύστημα υδραυλικών σας εγκαταστάσεων.

Οι άνθρωποι που διαθέτουν αντλίες καύσης στο χώρο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό, επειδή το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι η διαρροή στο δικό σας νερό.

Επικίνδυνες μυρωδιές: Οσμή αερίου

Το αέριο τεχνικά δεν έχει οσμή, τα πρόσθετα που τοποθετούνται σε αυτό έχουν. Αυτό γίνεται για να μπορείτε να το μυρίσετε αν υπάρχει διαρροή.

Εάν μυρίσετε αέριο, βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας δεν έχει διαρροή και εννοείτε πως δεν πρέπει να ανάψετε σπίρτο! Καλέστε αμέσως την εταιρεία αερίου και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκη.

Διαβάστε Επίσης:

“Ένας παρ’ ολίγον ευτυχισμένος γάμος με πολύ άσχημο τέλος”

Στην Εύβοια θα περάσετε τα καλύτερα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού

9 απαγορευμένα μέρη του κόσμου που δεν επιτρέπεται να επισκεφθούμε.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News