Enimerotiko.gr
Οδηγίες

8 λάθη που κάνουμε όταν ανακαινίζουμε το σπίτι με φθηνά υλικά με αποτέλεσμα να πληρώνουμε περισσότερα χρήματα

Η ανακαίνιση του σπιτιού είναι μία δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία, όταν γίνεται με το σωστό τρόπο και χωρίς βιασύνες και τσιγκουνιές.

Μπορεί να θέλουμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν καλύτερα και φθηνότερα, ψάχνοντας υλικά σε καλή τιμή, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τσιγκουνευτούμε, διότι τα φθηνά υλικά για τα πιο βασικά, θα έχουν σας αποτέλεσμα να πληρώσετε διπλάσια για να διορθώσετε τα λάθη σας.

Εκτός από το οικονομικό, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η υγεία. Γνωρίζατε ότι παράθυρα χαμηλής ποιότητας κατασκευασμένα από PVC μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αλλεργιών και άσθματος; Επειδή θέλουμε να σας εμποδίσουμε να κάνετε αυτά τα λάθη, γι’ αυτό θα σας δείξουμε ποια τμήματα για ανακαίνιση στο σπίτι αξίζουν πραγματικά τα χρήματα.

Ανακαίνιση του σπιτιού: Επίστρωση δαπέδου

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιλέξετε ένα υψηλής ποιότητας δάπεδο είναι ότι η αντικατάσταση φθηνότερων επιλογών θα είναι πολύ δύσκολη. Θα πρέπει να γνωρίζετε τι ακριβώς χρειάζεται η κάθε επιφάνεια. Στην κουζίνα ή στο μπάνιο, είναι καλύτερο να αγοράσετε πλακάκια. Όσο για άλλα δωμάτια, ένα δάπεδο Laminate η ένα υψηλής ποιότητας πλαστικό δάπεδο αποτελεί τη βέλτιστη λύση για όλους τους χώρους.

Ανακαίνιση του σπιτιού: Ταπετσαρία ή χρώματα

Οι σχεδιαστές προτείνουν την αγορά υψηλής ποιότητας ταπετσαρίας ή χρωμάτων. Το καλό χρώμα είναι πιο εύκολο να περαστεί στον τοίχο και θα χρειαστείτε λιγότερο από αυτό, σε σύγκριση με φθηνότερες επιλογές. Και οι ακριβές ταπετσαρίες είναι πιο δύσκολο να πάθουν ζημιά. Επίσης, το καλό χρώμα είναι πιο ανθεκτικό. Δεν ξεθωριάζει εύκολα από τον ήλιο και έτσι οι τοίχοι θα παραμείνουν φωτεινοί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενώ δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Ανακαίνιση του σπιτιού: Σώματα καλοριφέρ

Εάν κάνετε μια ανακαίνιση το χειμώνα, είναι πολύ πιο εύκολο: μπορείτε να ελέγξετε εάν τα υπάρχοντα σώματα κάνουν τη σωστή δουλειά. Εάν η ανακαίνιση γίνει το καλοκαίρι, είναι καλύτερο να αγοράσετε καλά καλοριφέρ επειδή η αλλαγή τους αργότερα θα απαιτήσει νέους σωλήνες, των οποίων η εγκατάσταση είναι ένα τεράστιο χάος. Τα καλά θερμαντικά σώματα έχουν ρυθμιστή για να ρυθμίσετε τη σωστή θερμοκρασία ώστε να σας αισθάνεστε άνετα.

Ανακαίνιση του σπιτιού: Τουαλέτα

Σε φθηνές τουαλέτες, το χρώμα του κουμπιού από το καζανάκι ξεθωριάζει σε λίγα χρόνια, θα αρχίσει να μην λειτουργεί και τα φτηνά εσωτερικά εξαρτήματα στο καζανάκι μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν. Αν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε το καζανάκι μέσα στον τοίχο, σιγουρευτείτε ότι αγοράζετε πολύ καλό εξοπλισμό για να μην χρειαστεί να το αλλάξετε μερικά χρόνια αργότερα. Με την ευκαιρία, σε πιο ακριβά μοντέλα, οι τουαλέτες καλύπτονται με ειδικά αντιβακτηριακά στρώματα.

Ανακαίνιση του σπιτιού: Στεγανοποίηση και εξαερισμός

Ο κίνδυνος κακοτεχνιών σε σωλήνες και παρόμοιο εξοπλισμό είναι ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε αμέσως ότι κάτι είναι λάθος. Αγοράστε υλικά υψηλής ποιότητας και προσλάβετε τους πιο καταρτισμένους επαγγελματίες. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε τις πιθανότητες να πλημμυρίσετε το διαμέρισμα του γείτονά σας ή να καταστρέψετε το δικό σας. Δυστυχώς, η στεγανοποίηση είναι κάτι που πρέπει να κάνετε πολύ καλά και να είστε προσεκτικοί, επειδή τα σύγχρονα διαμερίσματα δεν έχουν κανένα από αυτά τα συστήματα ενσωματωμένα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό σύστημα εξαερισμού στο μπάνιο για να αποτρέψετε τη δημιουργία μούχλας σε μια τέτοια υγρή ατμόσφαιρα.

Ανακαίνιση του σπιτιού: Ξύλινες κατασκευές

Εκτός από το γεγονός ότι χαμηλής ποιότητας ξύλινες κατασκευές (όπως πόρτες ή έπιπλα) ραγίζουν πολύ γρήγορα, μπορούν επίσης να είναι αρκετά επικίνδυνες για την υγεία σας εξαιτίας της φορμαλδεΰδης που περιέχουν. Είναι καλύτερα να επιλέξετε έπιπλα από πεύκο: έχει απαλή υφή και μια περιορισμένη ποικιλία χρωμάτων, αλλά είναι πιο ηχομονωτικό και όχι τόσο ακριβό όσο φαίνεται.

Ανακαίνιση του σπιτιού: Εξαρτήματα

Αν θέλετε τα συρτάρια σας να κινούνται ομαλά ή αν δεν σας αρέσουν οι πόρτες του ντουλαπιού σας να τρίζουν, επιλέξτε εξαρτήματα υψηλής ποιότητας. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να βρείτε έναν καλό κατασκευαστή. Θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον εξαρτήματα σε περίπτωση που κάτι σπάσει αρκετά χρόνια αργότερα. Τότε μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε χωρίς να τα αλλάξετε όλα.

Ανακαίνιση του σπιτιού: Πρίζες

Δεν πρόκειται για την ποιότητα των πριζών (προφανώς, θα πρέπει να είναι πολύ υψηλή για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι πυρκαγιάς), αλλά για τον αριθμό. Είναι καλύτερα να έχετε περισσότερες παρά λιγότερες για τις ανάγκες σας. Διαφορετικά, θα υπάρχουν χιλιόμετρα καλωδίων στο σπίτι σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε προσλάβει τους καλύτερους επαγγελματίες για την εγκατάστασή τους.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News