Enimerotiko.gr
PLUS Οδηγίες

8 πράγματα που φέρνουν θετική ενέργεια στο σπίτι σας, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Το feng shui είναι η θετική ενέργεια στον χώρο, στους ανθρώπους γύρω μας, σε εμάς τους ίδιους, είναι η ισορροπία μεταξύ του yin και του yiang,του θετικού και του αρνητικού. Είναι η τέχνη εναρμόνισης της ενέργειας στον χώρο μας. Η θετική ενέργεια είναι τα πάντα.

Πολλές φορές μας έχει τύχει να μπούμε σε ένα χώρο και απλά να μην αισθανόμαστε όμορφα χωρίς να ξέρουμε γιατί ακριβώς ή να γνωρίζουμε κάποιον που να μην συμπαθούμε ευθύς εξ’αρχής χωρίς να μας έχει κάνει κάτι. Αυτό είναι θετικό & αρνητικό feng shui.

Το feng shui είναι κινέζικη τέχνη 5000 ετών που αγκαλιάζει όμως πολλές αρχαίες ιδέες και φιλοσοφίες όπως την δική μας. Δεν είναι μια είναι μόνο μία παραδοσιακή τέχνη και φιλοσοφική αντίληψη της Άπω Ανατολής, η οποία ήρθε στην Δύση τα τελευταία χρόνια .

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το feng shui για να προσελκύσετε ευημερία και αφθονία

Μπορείτε να διακοσμήσετε το σπίτι και το γραφείο σας με διακοσμητικά της φιλοσοφίας του feng shui που ταιριάζουν στην προσωπικότητα και στην αισθητική σας. Το πιο σημαντικό είναι να τα φροντίζετε ώστε να νιώθετε πως η ενέργεια στον χώρο σας είναι φρέσκια και ζωντανή!

Οι μεγάλοι δάσκαλοι του feng shui, υποστηρίζουν πως είναι αδύνατο να προσελκύσετε ευημερία αν δεν το επιθυμείτε πολύ και πως τα αντικείμενα είναι εκεί για να υποστηρίξουν αυτή την επιθυμία σας.

Το Feng Sui θέλει χρώμα

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το χρώμα για το καλό feng shui. Το χρώμα είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να αλλάξετε την ενέργεια στο σπίτι σας και να φέρετε τα επιθυμητά αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ξέρετε για παράδειγμα αν το μπλε χρώμα είναι καλό feng sui για την κρεβατοκάμαρα ή το κόκκινο για την είσοδο.

Ορίστε ποια αντικείμενα feng shui χρειάζεται το σπίτι σας

Μπορεί να έχετε ήδη κάποια από αυτά ή να χρειάζεστε ένα όμορφο σιντριβάνι (το στοιχείο του νερού είναι καλό feng sui για την καλή ροή της ενέργειας στο σπίτι μας) ή εναλλακτικά ένα ενυδρείο. Ο γνωστός χαμογελαστός βούδας με την χοντρή γεμάτη κοιλιά συμβολίζει την ευτυχία όπου κι αν τοποθετηθεί ή επιλέξτε ένα ελέφαντα που συμβολίζει τη σοφία.

Μερικά από τα σύμβολα καλοτυχίας που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αντικείμενα ή πίνακες μέσα στο χώρο σας είναι τα παρακάτω:

 • Το χρυσάφι, τα αρχαία νομίσματα και το καθαρό νερό με κυματισμό συμβολίζουν τον πλούτο.
 • Τα μπαμπού, τα πεύκα, οι ερωδιοί και τα ροδάκινα συμβολίζουν την μακροζωία και την υγεία.
 • Τα λουλούδια μέσα στα βάζα οπουδήποτε μέσα στον χώρο σας, εάν δεν είναι αληθινά καλό είναι να είναι από μετάξι, χρωματιστά, χαρούμενα και ποτέ μαραμένα και βρώμικα.
 • Οι καθρέφτες είναι θαυμάσιοι όταν βρίσκονται στον χώρο της τραπεζαρίας αλλά κακοί όταν τοποθετηθούν στον χώρο της κρεβατοκάμαρας.
 • Τα κρύσταλλα και τα κρυστάλλινα αντικείμενα τοποθετημένα νοτιοδυτικά, βορειοανατολικά ή στο κέντρο του δωματίου είναι θετικά στοιχεία.
 • Το ψάρι συμβολίζει την επιτυχία για αυτό μπορείτε να το τοποθετείται κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Τα ψάρια επίσης ενισχύουν τον πλούτο, είτε ζωντανά είτε πορσελάνινα.
 • Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι αναδύουν λαμπερό φως είναι ευεργετικοί για τον χώρο σας.
 • Τα άλογα και το κόκκινο χρώμα προσελκύουν τη φήμη και την αναγνώριση στη ζωή σας.
 • Οι ξύλινες κινεζικές πάπιες είναι θετικά στοιχεία για τον γάμο, αλλά μόνο ένα ζευγάρι.

 • Η παιώνια επίσης μας βοηθά να βρούμε έναν πιστό σύντροφο για αυτό τοποθετήστε την αληθινή, τεχνητή ή σε πίνακα.
 • Τα κόκκινα τριαντάφυλλα τοποθετημένα νοτιοδυτικά στον χώρο σας αυξάνουν τις πιθανότητες για να βρείτε τον κατάλληλο σύζυγο.
 • Σε ένα μπολ με νερό μπορείτε να βάλετε κεριά που επιπλέουν και να τα τοποθετήσετε στα βόρεια του χώρου σας για βελτίωση της καριέρας σας.
 • Τοποθετήστε έναν καθρέφτη δίπλα στην ταμειακή σας μηχανή και οι δουλειές σας θα αυξηθούν.
 • Το κόκκινο ντεκόρ στα εστιατόρια φέρνει πολύ τύχη.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News