Enimerotiko.gr
PLUS Οδηγίες

9 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες και πρέπει να τις αλλάξετε μια για πάντα

Σε αυτή την κοινωνία ταχυτήτων που ζούμε πια είναι ευδιάκριτη η εμμονή του κόσμου με την τελειότητα και με την προσπάθεια του να αποβάλει όλες τις «κακές» συνήθειες που ενίοτε τους διακατέχουν. Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας κάνουμε πράγματα ασυναίσθητα. Τα πράγματα αυτά γίνονται καθημερινές συνήθειες οι οποίες, άλλες μας ωφελούν και άλλες μας βλάπτουν.

Το εύκολο της υπόθεσης είναι να μην ασχοληθείτε και να συνεχίσετε τις κακές σου συνήθειες. Άλλωστε τον εαυτό σας βλάπτετε κατά κύριο λόγο. Ωστόσο, υπάρχει η μαγική λέξη “μην” στην οποία μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας και να αναλάβετε ξανά τον έλεγχο της συμπεριφοράς σας.

Παρακάτω θα μάθετε μερικές από τις συνήθειες που αν έχετε, θα πρέπει να αφήσετε στο παρελθόν. Να θυμάστε πως οποιαδήποτε κακή συνήθεια μπορεί να αντικατασταθεί με μια πιο υγιεινή.

 Μη βάζετε τα πόδια πάνω στο ταμπλό

Στην πραγματικότητα αυτή η στάση είναι πολύ επικίνδυνη. Εκτός από το ότι είναι μια άσχημη θέση αν γίνει κάποιο τροχαίο ατύχημα, πρέπει να θυμάστε το φρενάρισμα. Κρατώντας τα πόδια σας στο επίπεδο του προσώπου σημαίνει ότι το πρόσωπό σας θα χτυπήσει τα γόνατά σας αν το αυτοκίνητο ξαφνικά φρενάρει ή σταματήσει. Η σύγκρουση της γνάθου και των γόνατων σας μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα των οστών και σε μια εξαιρετικά μακρά και δύσκολη περίοδο αποκατάστασης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να ξεχάσετε αυτή τη συνήθεια και να κάθεστε με την πλάτη σας στο κάθισμα, τα γόνατά σας λυγισμένα μπροστά και τη ζώνη ασφαλείας στο στήθος σας.

 Μην τοποθετείτε τις υγρές πετσέτες σε κρεμάστρες και μην μαζεύετε την κουρτίνα στη μία πλευρά


Είναι σχεδόν μια ακούσια κίνηση το να ανοίξετε την κουρτίνα μετά από ένα ντους, και το να κρεμάσετε την υγρή πετσέτα σας. Δυστυχώς, αυτή είναι μια αρκετά ανθυγιεινή συνήθεια. Τα βακτήρια μπορούν να επεκταθούν εύκολα στις υγρές πτυχές της πετσέτας και η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί στις πτυχές της κουρτίνας.

Αφήσετε τις υγρές πετσέτες να στεγνώσουν ξεδιπλωμένες και  τεντώσετε την κουρτίνα του ντους μέχρι να στεγνώσει.

Μην πίνετε καφέ με άδειο στομάχι


Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους φτιάχνοντας καφέ πριν κάνουν οτιδήποτε άλλο. Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι πίνουν καφέ με άδειο στομάχι.

Όταν είστε πεινασμένοι και σκέφτεστε το φαγητό, το στομάχι αρχίζει να απελευθερώνει γαστρικό οξύ. Όταν πίνετε καφέ, έχει το ίδιο αποτέλεσμα στο στομάχι σας, εκτός από το ότι δεν ακολουθεί στερεό φαγητό. Αυτό οδηγεί στην απελευθέρωση πάρα πολύ γαστρικού οξέος που μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του στομάχου.

Οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε καφέ μόνο μετά το πρωινό ή στη μέση της ημέρας.

Μην τρώτε ποπ κορν

Οι οδοντίατροι λένε ότι το ποπ κορν μπορεί να βλάψει τα δόντια. Τα μικρά σωματίδια του ποπ κορν κολλάνε ανάμεσα στα δόντια και είναι πολύ δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε, ακόμα και με τακτική φροντίδα. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι έχει αρκετές θερμίδες.

 Μην αφήνετε το μπουκάλι του νερού στο αυτοκίνητο


Αν έχετε αυτοκίνητο, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να κρατήσετε ένα μπουκάλι νερό μέσα στο όχημά σας. Για οποιονδήποτε λόγο και αν έχετε νερό μαζί σας, να έχετε κατά νου ότι αυτή είναι μια μάλλον επικίνδυνη συνήθεια, ειδικά το καλοκαίρι.

Το πρόβλημα είναι ότι το νερό στο μπουκάλι λειτουργεί ως φακός και αν το φως του ήλιου φτάσει σε αυτό, (ειδικά αν το μπουκάλι είναι σε σκοτεινή επιφάνεια), μπορεί να ξεκινήσει μια φωτιά.

Αν δεν θέλετε να είστε μια σπάνια περίπτωση πυρκαγιάς που προκλήθηκε από αυτό, βγάλτε το μπουκάλι από το αυτοκίνητο και πάρτε το μαζί σας.

Μην σπάτε τα σπυράκια

Ένα σπυράκι εμφανίζεται όταν ένας πόρος φράσσεται με επιπλέον σμήγμα. Τότε αρχίζει η διαδικασία της φλεγμονής.  Όταν σπάσετε ένα σπυράκι, οι πλευρές του πόρου καταστρέφονται. Ως αποτέλεσμα, γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο στα βακτήρια. Εκτός αυτού, όταν σπάτε τα σπυράκια, κινδυνεύετε να αποκτήσετε μια πληγή που ίσως μολυνθεί αν τα χέρια σας είναι βρώμικα.

 Μην φωτογραφίζετε τα πάντα με το τηλέφωνό σας


Αυτή η συμβουλή μπορεί να ακούγεται πολύ περίεργη τώρα που χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας για σχεδόν όλα όσα κάνουμε, ειδικά όταν πρόκειται για φωτογραφίες. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της μελέτης της Λίντα Χένκελ από το Πανεπιστήμιο Φέρφιλντ, έχουν διαπιστώσει ότι η προσπάθεια να απαθανατίσετε τα πάντα με το κινητό, θα σας κάνει πραγματικά να χάσετε πολλές σημαντικές λεπτομέρειες.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν τραβάτε μια φωτογραφία, η προσοχή εστιάζεται στην ίδια τη φωτογραφία αντί σε αυτό που κάνετε. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε μια αξέχαστη φωτογραφία ή ένα βίντεο, αλλά οι πραγματικές εντυπώσεις θα είναι αρκετά θαμπές.

Δύο ομάδες ατόμων συμμετείχαν στη μελέτη. Η πρώτη ομάδα απλά περπάτησε γύρω από το μουσείο και εξέτασε τα εκθέματα με τα μάτια, ενώ η άλλη ομάδα έβγαλε μόνο φωτογραφίες. Τελικά, τα μέλη της δεύτερης ομάδας ήταν λιγότερο αποτελεσματικά όταν απάντησαν στο ερωτηματολόγιο για την έκθεση.

Μην πάρετε βιταμίνες με βιολογικά δραστικά πρόσθετα


Αν έχετε μια ισορροπημένη διατροφή, είναι άσκοπο να παίρνετε βιταμίνες, αφού ήδη λαμβάνετε την απαραίτητη ποσότητα από το φαγητό σας. Οι επιπρόσθετες βιταμίνες συνιστώνται για άτομα με ανεπάρκεια βιταμινών.

Τα βιολογικά δραστικά πρόσθετα χρησιμοποιούνται ως πηγή δραστικών ουσιών αν το σώμα τα στερείται. Φυσικά, είναι καλό να επαναφέρουμε την ισορροπία των ελλιπών ουσιών, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά δεν είναι φάρμακα. Έτσι, δεν μπορούν να θεραπεύσουν μια ασθένεια αν είστε άρρωστοι.

Μην τοποθετείτε κάτω από το μαξιλάρι ένα κινητό που φορτίζει


Η φόρτιση του τηλεφώνου κάτω από ένα μαξιλάρι μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά καθώς το τηλέφωνο μπορεί να υπερθερμανθεί.  Αν το τηλέφωνο που φορτίζει βρίσκεται κάτω από το μαξιλάρι σας, κινδυνεύετε να τραυματιστείτε γι΄αυτό και σταματήστε άμεσα την εν λόγω συνήθεια.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News