Enimerotiko.gr
Οδηγίες

9 λάθη στο χτένισμα των μαλλιών μας που το κάνουν να δείχνει “φθηνό” και πρόχειρο και πως να τα διορθώσουμε

Λάθη στο χτένισμα: Επιθυμείτε να είστε άψογη ως προς την εξωτερική εμφάνισή σας; Θέλετε το χτένισμά σας να κάνει τη διαφορά; Δηλαδή, να είστε πρότυπο ομορφιάς για τις γυναίκες; Τότε, δεν έχετε παρά να πάρετε μία ιδέα από τα λάθη, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν εννέα λάθη στο χτένισμα

– Πλεξούδες: Εάν είστε άνω των 12 ετών, οι πλεξούδες πιθανότατα θα φαίνονται παιδικές. Θέλετε ακόμα να έχετε πλεξούδες; Δοκιμάστε μια εναλλακτική λύση από τις κανονικές πλεξούδες. Για παράδειγμα, μια γαλλική πλεξούδα, ένα πλεκτό ψάρι, ένα κομψό αγκάθι αλογοουρά ή μια πρέζα του καταρράκτη.

– Μια αλογοουρά με λάστιχο για τα μαλλιά: Τα λαστιχάκια των μαλλιών θεωρούνται ένα χαρακτηριστικό των γυναικών με φθηνή εμφάνιση στις ταινίες. Ένα αφελές πρόσωπο, μακριά μαλλιά και ένα πολύχρωμο scrunchie. Δεν σας ακούγεται γνωστό; Η Dina Scherer, ιδιοκτήτρια της Modnitsa Styling, μιας εταιρίας στιλιστικών ειδώλων και ντουλαπών της NYC, συνιστά να είστε προσεκτικοί με αυτά τα αξεσουάρ.

Ο Carrie Bradshaw (Sex And The City) είπε κάποτε ότι «Το μόνο μέρος που οι γυναίκες πρέπει ποτέ να φορούν ένα scrunchie είναι στο μπάνιο. Ίσως…». Τι πρέπει να φορέσετε: ένα λεπτό λαστιχάκι που ταιριάζει στο χρώμα των μαλλιών σας. Εάν είναι πολύ φωτεινό. Είναι σαφώς ορατό, τυλίξτε μια τούφα μαλλιών γύρω από τη βάση της αλογοουρά σας για να αποκρύψετε το ελαστικό.

– Κότσος ντόνατ: Όταν το χτένισμα ντόνατ εμφανίστηκε για πρώτη φορά, γρήγορα έγινε μια καυτή τάση, αλλά έγινε ξεπερασμένη εξίσου γρήγορα. Ένα ντόνατ στην κορυφή του κεφαλιού σας φαίνεται πολύ κομψό και συμμετρικό ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι παχιά και μακριά, αλλά ίσως καταλήξετε να μοιάζετε να έχετε ένα δεύτερο κεφάλι και όχι ένα απλό ντονατ. Δοκιμάστε ένα χαλαρό, φυσικό κότσο.

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλα λάθη στο χτένισμα

– Φορώντας κλιπ μαλλιών: Ένα κλιπ για τα μαλλιά είναι μια μεγάλη βοήθεια όταν πρέπει να συγκεντρώσετε βρώμικα μαλλιά πριν από το ντους ή κατά τον καθαρισμό. Αλλά προσπαθήστε να επιλέξετε κάτι πιο κομψό ακόμα κι αν πρόκειται απλώς να πάτε για ψώνια.

– Σγουρά μαλλιά + κυματιστά: Μπορείτε να κάνετε αυτό το χτένισμα σε χορό, πάρτι εργασίας και οικογενειακές συγκεντρώσεις, αλλά αυτό το hairdo μοιάζει με 2 διαφορετικά hairstyles. Η διαμόρφωση των μαλλιών σας σε κυματιστά θα μπορούσε να γίνει μια καλή εναλλακτική λύση για τα σγουρά μαλλιά, αν θέλετε πραγματικά κύματα.

– Wet-hair look: Αυτή η τάση είναι πραγματικά ξεπερασμένη. Μπορείτε να δώσετε ανάλαφρο στυλ στα μαλλιά σας με μια επίδραση υγρής τρίχας, αλλά να είστε πολύ προσεκτικοί με τα προϊόντα styling. Πολλή προϊόντα ,θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά. Προφανώς, αυτή η κόμμωση είναι απολύτως ακατάλληλη στο γραφείο.

Συμβουλές για το σπίτι: Τα υπόλοιπα λάθη στο χτένισμα

– Αόρατες φουρκέτες: Ο κύριος σκοπός των φουρκέτων είναι να διορθώσουν τα μαλλιά που πετάνε με σχεδόν αόρατο τρόπο. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση φουρκέτας με 2 διαφορετικούς τρόπους: Ταιριάξτε τα με το χρώμα των μαλλιών σας και τα αποκρύψτε στα μαλλιά σας. Επιλέξτε φωτεινά κομψά φουρκέτα και τα χρησιμοποιήστε ως κύριο αξεσουάρ (μην το παρακάνετε με ποσότητα, λιγότερα είναι περισσότερα).

– Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόν styling: Στεγανές, γεμάτες μπούκλες που θα επιβιώσουν σε κάθε καιρό θα κάνουν κάποιον να φανεί φτηνό. Αυτό το χτένισμα δείχνει ότι προσπαθήσατε πραγματικά σκληρά για να στυλιστούν τα μαλλιά σας για να εντυπωσιάσετε τους ανθρώπους, και βασικά πάρα πολλή προσπάθεια. Οι στιλιστές συμβουλεύουν να επιλέγουν πραγματικά φυσικά χτενίσματα – κανείς δεν θα πρέπει να παρατηρήσει τη σκληρή δουλειά σας.

– Έντονο ombré με ορατό άκρο: Η τέχνη των μαλλιών ombré συνεπάγεται μια απαλή αλλαγή από το ένα χρώμα των μαλλιών στο άλλο. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, οι κομμωτές χρησιμοποιούν αρκετές αποχρώσεις των ενδιάμεσων χρωμάτων.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News