Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Διαχωριστικά μπαλκονιού: 7 ανέξοδες λύσεις για να αποφύγεις τους γείτονες και να ομορφύνεις το μπαλκόνι σου

Διαχωριστικά μπαλκονιών: Επιθυμείτε να απεμπλακείτε από το αδιάκριτο βλέμμα των γειτόνων σας; Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Αυτό, διότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές των ειδικών, οι οποίοι θα σας οδηγήσουν στην ικανοποίηση των «θέλω» σας. Αναλυτικότερα:

Διαχωριστικά μπαλκονιών – Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν επτά έξυπνοι τρόποι για να αποφύγετε τους γείτονές σας

– Χρησιμοποιήστε παλιά παντζούρια: Θα βρείτε σε παλαιοπωλεία ή ακόμη και σε μάντρες με υλικά από παλιές οικοδομές. Βάψτε τα σε μια απόχρωση ανάλογη με τη διακόσμηση και τις αποχρώσεις του μπαλκονιού σας. Στη συνέχεια αφού τα ενώσετε μεταξύ τους (σε οριζόντια θέση) με μεντεσέδες για ξύλινες επιφάνειες (θα βρείτε σε καταστήματα κιγκαλερίας). κρεμάστε τα από το ταβάνι.

Κάντε το μπαλκόνι σας μέρος του σπιτιού σας. Κρεμάστε μπροστά από τα παντζούρια μια κουρτίνα. Για το κρέμασμα αυτής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό και οικονομικό κουρτινόξυλο (βρίσκετε εύκολα σε μεγάλα καταστήματα με είδη για το σπίτι). Διαφορετικά, μία μεταλλική ντίζα (θα βρείτε σε καταστήματα με εξοπλισμό για κουρτίνες). Με αυτή την κατασκευή δεν θα σας «παίρνουν μάτι» τα αδιάκριτα βλέμματα. Επιπλέον, θα έχετε και το πιο στιλάτο μπαλκόνι.

Διαχωριστικά μπαλκονιών – Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλοι τρόποι για να αποφύγετε τους γείτονές σας

– Μια σειρά από ρολό καλαμιών με σύρμα μπορεί επίσης να σας χαρίσει την ιδιωτικότητά σας. Σε καταστήματα με είδη για τον κήπο μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία. Ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και έτοιμων διαστάσεων για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Υψώστε τα «τείχη» με τους γείτονες σταθεροποιώντας το ρολό των καλαμιών, σε όρθια θέση. Μπορείτε να το πράξετε, με σύρμα ή τάι ραπ πάνω στο κάγκελο του μπαλκονιού.

– Τελάρα ξύλου: Με το να βάλετε έτοιμα τελάρα ξύλου με οριζόντιες παράλληλες τάβλες πάνω στα κάγκελά σας θα χαίρεστε όχι μόνο την ιδιωτικότητά σας αλλά και μια νέα γωνιά χαλάρωσης. Θα χρειαστεί μονάχα να τα βιδώσετε πάνω στα κάγκελα. Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η σταθερότητά τους. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε εσωτερικά με αντίστοιχα ξύλινα παγκάκια. Δηλαδή, να φτιάξετε έτσι μια τραπεζαρία για το μπαλκόνι σας ακόμη κι αν είναι ιδιαίτερα μικρό (όσα υλικά αναφέρθηκαν θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο).

Διαχωριστικά μπαλκονιών – Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλοι τρόποι για να αποφύγετε τους γείτονές σας

– Ξύλινα καφασωτά αναρρίχησης φυτών Τα ξύλινα καφασωτά αναρρίχησης φυτών με διαγώνιες ενώσεις πωλούνται σε έτοιμες διαστάσεις σε καταστήματα με είδη για τον κήπο και αποτελούν μια σωτήρια λύση για πολλά μπαλκόνια. Τα παίρνετε, τα βάζετε στο μπαλκόνι σας και αν δεν θέλετε να τα βιδώσετε στα κάγκελα απλώς τα σταθεροποιείτε με σύρμα ή τάι ραπ. Τα τελάρα αυτά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και μπορείτε επάνω τους να κρεμάσετε ζαρντινιέρες με διάφορα λουλούδια που αντέχουν τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες και γιατί όχι μερικά φυτά που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά σας.

– Διάτρητα φύλλα αλουμινίου Μια εξίσου καλή επιλογή αλλά περισσότερο ακριβή είναι τα διάτρητα φύλλα αλουμινίου. Μπορείτε να τα βάλετε σε όποιο σημείο του σπιτιού σας θέλετε. Όχι, απαραίτητα μόνο στο μπαλκόνι. Ωστόσο, για το μπαλκόνι είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτό, διότι σας προσφέρουν προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. Επιπλέον, χαρίζουν στο μπαλκόνι σας ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στιλ χωρίς περιττές υπερβολές.

Διαχωριστικά μπαλκονιών – Συμβουλές για το σπίτι: Οι υπόλοιποι τρόποι για να αποφύγετε τους γείτονές σας

– Υφάσματα: Τα κάγκελα του μπαλκονιού σας είτε μόνο της μπροστινής πλευράς είτε περιμετρικά ολόκληρου του μπαλκονιού μπορείτε να τα ντύσετε με υφάσματα ή ακόμη και με ψάθες θαλάσσης που είναι και της εποχής τώρα! Επιλέξτε υφάσματα σε αποχρώσεις που παραπέμπουν στη φύση και τοποθετήστε μπροστά από αυτά λουλούδια με χρωματιστά άνθη. Φυσικά, αν τα έπιπλά σας είναι μπαμπού τότε μπορείτε να κάνετε έναν εκπληκτικό συνδυασμό και να φτιάξετε ένα μπαλκόνι όμοιο με κήπο.

– Φυσικοί τρόποι: Εδώ μάλλον θα πρέπει να κάνουμε λόγο για φυσικούς τρόπους διαχωριστικών. Υπάρχουν διάφορα αναρριχητικά φυτά που μπορούν να σας προσφέρουν προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα και ταυτόχρονα φυσική ομορφιά που όμοιά της δεν υπάρχει. Το μόνο κακό σε αυτή την περίπτωση είναι πως αν τα βάλετε τώρα θα καθυστερήσουν λιγάκι μέχρι να φτάσουν στα ύψη που θέλετε. Υπάρχει όμως ανταλλακτική αλλά δεν είναι φυσική. Οι συνθετικές φυλλωσιές μπορούν να σας προσφέρουν τέλεια κάλυψη σε μηδέν χρόνο. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τις στερεώσετε από το ταβάνι του μπαλκονιού σας και αντίστοιχα του δαπέδου σας, αφήνοντας ελαστικότητα εκατοστών στο προϊόν για να μπορεί να κινείται όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν έτσι ώστε να μην έχετε απώλειες.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News