Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Έξυπνα τρικ που θα κάνουν το καθάρισμα του σπιτιού εύκολο σαν παιχνίδι και θα σας γλιτώσουν χρόνο και χρήμα

Το καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να γίνει μια εύκολη υπόθεση. Ακόμα και αν έχετε δύσκολες δουλειές ή βαρετές. Δεν χρειάζεται να αναβάλλεται το καθάρισμα ούτε να απευθυνθείτε σε ειδικούς. Παρακάτω συγκεντρώσαμε έξυπνα κόλπα που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Είμαστε σίγουροι ότι τα περισσότερα θα σας εντυπωσιάσουν.

1. Ταμπόν

Τα σκουπιδάκια, η σκόνη και διάφορα μικροπράγματα βρομίζουν τις ράγες των παραθύρων και είναι δύσκολο να καθαριστούν με σφουγγάρι η πανί ξεσκονίσματος. Για να αποφύγετε όλη την ταλαιπωρία αρκεί να δοκιμάσετε να καθαρίσετε αυτά τα δύσκολα σημεία με ένα ταμπόν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για να καθαρίσετε και άλλες δυσπρόσιτες περιοχές.

2. Ται ραπς-πλαστικά κλιπς

Ο νεροχύτης μας μπορεί να βουλώσει από διαφορετικές αίτιες κάθε φορά, αν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στις σωληνώσεις τότε δοκιμάστε ένα ται ραπ και θα τραβήξετε έξω εύκολα και γρήγορα όλη την βρωμιά που έχει μαζέψει μέσα το σιφόνι.

3. Φακός

Τις περισσότερες φόρες όταν προσπαθούμε να μαζέψουμε τα σπασμένα γυαλιά από το πάτωμα τα πολύ μικρά γυαλάκια μας ξεφεύγουν, δοκιμάστε να κρατήσετε ένα φακό σε γωνία προς το πάτωμα, το γυαλί θα αντικατοπτρίσει το φως, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να το εντοπίσετε ακόμα και τα πολυ μικρότερα κομμάτια αμέσως.

4. Λαδόκολλα

Η λαδόκολλα έχει πολλές χρήσεις μέσα σε μια κουζίνα συχνά αντικαθιστούμε την πλαστική μεμβράνη και το αλουμινόχαρτο για να τυλίξουμε με αυτή διάφορα τρόφιμα. Όμως η λαδόκολλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό της βρύσης ώστε να μείνει η γυαλάδα της για περισσότερο διάστημα.

Το καθάρισμα του σπιτιού γίνεται εύκολη υπόθεση

5. Οδοντόκρεμα

Οι λευκές σόλες στα παπούτσια είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθούν μετά από λίγο καιρό, αρχίζουν να κιτρινίζουν και κάνουν τα παπούτσια μας να φαίνονται παλιό. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα για να αφαιρέσετε την κιτρινίλα από την επιφάνεια της σόλας, κάνοντας τα παπούτσια σας να φαίνονται τόσο καθαρά όσο ήταν καινούρια.

6. Μπαλάκι του τένις

Οι μαύρες σόλες παπουτσιών είναι επίσης ένα άλλο πρόβλημα γιατί μπορούν να αφήσουν μαύρα σημάδια στο πάτωμα. Ευτυχώς όμως που είναι τόσο εύκολο να αφαιρεθούν με ένα μπαλάκι του τένις και λίγο τρίψιμο.

7. Χτένισμα στην σκούπα χειρός

Μπορούμε να κρατήσουμε την σκούπα μας περισσότερο καιρό σε καλή κατάσταση κάνοντας δυο πολύ άπλα πραγματάκια. Αφού τελειώσουμε το σκούπισμα, φροντίζουμε να την αποθηκεύουμε χωρίς οι τρίχες της να ακουμπάνε στο πάτωμα, επίσης μπορούμε να προσαρμόσουμε στο φαράσι μια παλιά χτένα με αραιά δόντια και να να «χτενίζουμε» την σκούπα ώστε να απομακρύνουμε τρίχες χνούδια και οποία άλλη βρωμιά έχει κολλήσει πάνω της.

8. Σίδερο

Εάν κάποιο κερί καταλήξει στο χαλί ή την κουρτίνα σας, μπορείτε να σιδερώσετε το πρόβλημα. Τοποθετήστε αρκετά φύλλα χαρτιού κουζίνας πάνω από το κερί και σιδερώστε αλλάξτε χαρτί αρκετές φόρες μέχρι να απομακρύνετε τον λεκέ. Μπορείτε να καθαρίσετε τυχόν εναπομείναντα ίχνη κεριών χρησιμοποιώντας λευκό οινόπνευμα και μια βούρτσα για χάλια.

9. Baking Powder

Μπορείτε να καθαρίσετε τις αρμούς από τα πλακάκια με βρεγμένη οδοντόβουρτσα και Baking Powder.

10. Κρεμάστρες ρούχων

Τα αξεσουάρ της ηλεκτρικής σκούπας είναι είναι δύσκολο να αποθηκευτούν. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να πάρουμε μια λεπτή σιδερένια κρεμάστρα ρούχων και να τη λυγίσουμε στο κέντρο της έτσι την τοποθετούμε μέσα στο αξεσουάρ και τώρα μπορούμε να το κρεμάσουμε στο ντουλάπι μας.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News