Enimerotiko.gr

Φτιάξ’ τα μην τα πετάς : 14 οικονομικά κόλπα για να δώσετε ζωή στα κατεστραμμένα ρούχα και παπούτσια

Tags:

Ρούχα και παπούτσια : Μερικές φορές ακόμη και για έναν μικρό λεκέ αναγκαζόμαστε να τα πετάξουμε. Όπως στην περίπτωση ενός σημείου σε μια μπλούζα, ένα συρρικνωμένο πουλόβερ ή ένα ξεθωριασμένο πουκάμισο, μπορεί να φαίνεται ότι όλα έχουν πάει στραβά και ότι τίποτα δεν μπορεί να σωθεί.

Ωστόσο, οι έμπειροι diyers γνωρίζουν απλά και προσβάσιμα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε τα χαλασμένα αντικείμενα και να τα επαναφέρετε στην ντουλάπα σας.

1.Αφαιρώντας τη βρωμιά από τα σουέτ παπούτσια

Πρέπει να τρίψετε σκληρά με ένα σύρμα το λεκέ. Ίσως θα πρέπει να κάνετε το ίδιο και με το υπόλοιπο του παπουτσιού για να το διατηρήσετε ακόμη.

Ένα συνηθισμένο σφουγγάρι πιάτων θα βοηθήσει στην απορρόφηση του νερού που έχει απομείνει αν τα παπούτσια σας είναι βρεγμένα.

2. Εμποδίστε το φερμουάρ να κατεβαίνει

Όταν χρησιμοποιείτε φερμουάρ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να χαλαρώσει και να αρχίσει να κατεβαίνει. Για να αποφευχθεί αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο άχρωμο βερνίκι νυχιών ή σπρέι μαλλιών σε αυτό.

3.Απομακρύνετε δυσάρεστες οσμές από τα παπούτσια

Πολλές φορές, η δυσάρεστη μυρωδιά που προέρχεται από τα παπούτσια σας προκαλείται από βακτήρια που αρχίζουν να διαδίδουν μια δυσάρεστη οσμή όταν έρθει σε επαφή με τον ιδρώτα. Για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά, πρέπει να τα τοποθετήσετε κάπου που έχει χαμηλή θερμοκρασία. Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε τα παπούτσια σε μπαλκόνι ή έξω, μπορείτε να τα βάλετε σε πλαστική σακούλα και σε καταψύκτη. Τα παπούτσια πρέπει να παραμείνουν εκεί για 12-24 ώρες.

Μην πετάτε τα ρούχα σας

4. Πώς να απομακρύνετε λευκούς λεκέδες αποσμητικού από μαύρα ρούχα

Όταν χρησιμοποιείτε αποσμητικό συχνά, μπορεί να αφήσει λευκούς λεκέδες σε σκούραρούχα που μπορούν να αφαιρεθούν με κανονικά υγρά μαντηλάκια. Απλά σκουπίστε την περιοχή των ρούχων με τους λεκέδες και θα εξαφανιστούν.

5. Αποκαταστήστε τα χρώματα στα υφάσματα

Τα χρωματιστά ρούχα ενδέχεται να φαίνονται ξεθωριασμένα μετά από αρκετές πλύσεις μέσω του πλυντηρίου. Για να διατηρεί το χρώμα του περισσότερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι ή κανονικό αλάτι. Το ξίδι θα είναι καλό για τα συνθετικά υφάσματα ενώ προσθέτοντας 2-3 κουταλιές αλάτι στη σκόνη πλυσίματος θα αποκαταστήσει τα χρώματα των φυσικών υφασμάτων.

6. Πώς να μη σας ξύνει ένα πουλόβερ και να το διατηρήσετε σαν καινούριο

Ένα πουλόβερ από μαλλί είναι ένα προϊόν που μερικές φορές προκαλεί ταλαιπωρία και απαιτεί λεπτή φροντίδα. Εάν τοποθετήσετε ένα διπλωμένο πουλόβερ σε μια πλαστική σακούλα και σε μια καταψύξη, θα μαδάει λιγότερο. Επιπλέον, χαμηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τις προνύμφες των σκώρων. Μπορείτε να απαλλαγείτε από την κνησμό, βρέχοντας το πουλόβερ και το βάζετε στην κατάψυξη για 10 ώρες. Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να το αποψύξετε σε ζεστό νερό και να το στεγνώσετε.

Ρούχα και παπούτσια σαν καινούργια

7. Επαναφέρετε το απόλυτο λευκό στα εσώρουχα

Το βορικό οξύ μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες στα ρούχα και να επαναφέρετε το λευκό χρώμα που είχαν κάποτε πριν από τις πολλές πλύσεις που τους βάλατε. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε 60 γραμμάρια βορικού οξέος με 4 λίτρα νερού για βαριά λερωμένα αντικείμενα και 20 γραμμάρια οξύ με 10 λίτρα νερού για πιο ήπια πλύση. Βυθίστε το για 2 ώρες. Δεν συνιστάται η χρήση αυτής της μεθόδου πολύ συχνά.

8. Αποφύγετε το στατικό ηλεκτρισμό στα ρούχα

Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να διακοπεί με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου. Θα χρειαστεί να το βγάλετε μέσω μεταλλικής κρεμάστρας πριν τα φορέσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μανταλάκι συνδέοντάς το με το εσωτερικό μέρος του αντικειμένου ρούχων ή τρίβοντας ένα δαχτυλήθρα σε ολόκληρη την περιοχή του αντικειμένου.

"Ο φίλος μου με απάτησε με την αδερφή μου. Πήγαν να μου εξηγήσουν, αλλά τους έδιωξα. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει έκτοτε"

9.Αφαιρέστε λεκέ από μούρα

Αυτό το απλό τέχνασμα δουλεύει μόνο αν ο λεκές του μούρου είναι φρέσκος. Θα χρειαστεί να τεντώσετε το ύφασμα και να ρίξετε βραστό νερό στην βρώμικη επιφάνεια μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Οι έμπειρες νοικοκυρές σημειώνουν ότι η αφαίρεση λεκέδων από μούρα από φυσικά υφάσματα είναι πιο δύσκολη από ό, τι από συνθετικά αντικείμενα.

Λύσεις για όλα τα ρούχα και τα παπούτσια

10. Αφαίρεση λεκέδων από καύσιμα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Convention countdown Day 28: Siberian Fir was introduced at convention last year after saying there is no longer white fir… I love white fir so I was pretty sad. Little did I know this baby is pretty awesome!! Siberian fir is native to Canada and Russia. It is steam distilled from the twigs and needles of the tree. After strenuous activity, massage into skin for soothing comfort. When working through difficult circumstances at home, work, or school, diffuser Siberian Fir to help reduce stress. Apply topically to skin to help soothe minor skin irritations. Inhale deeply and experience the refreshing aroma. Take internally for a cellular support and a gentle cleanse of to help kick start your digestion, kidney’s and metabolism. . #GoGoOilyLife #doterra #doLife #SiberianFir #FirOil #EssentialOils #NaturalSolutions #Countdown #Day28

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Margot- GoGoOilyLife (@gogooilylife) στις

Το λάδι από έλατο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων καυσίμου. Πρέπει να πάρετε 2 κομμάτια βαμβάκι ή σφουγγάρια, τοποθετήστε ένα βαμβάκι κάτω από το λεκέ και τρίψτε το λεκέ με το δεύτερο βαμβάκι εμποτισμένο με λάδι. Αν η κηλίδα δεν εξαφανιστεί με την πρώτη προσπάθεια, δοκιμάστε ξανά. Αφού κάνετε αυτό, θα πρέπει να πλύνετε το αντικείμενο.

11. Αφαίρεση οσμής από μούχλα

Τα πράγματα που βρίσκονται σε μια ντουλάπα για μεγάλο χρονικό διάστημα μυρίζουν άσχημα. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη μυρωδιά μούχλας, θα πρέπει να αραιώσετε οινόπνευμα με νερό σε αναλογία 1: 2 και εφαρμόστε αυτό το διάλυμα στα ρούχα με μπουκάλι ψεκασμού.

Λευκά με σκούρα πλύθηκαν μαζί; Υπάρχει η λύση

12.Τι να κάνετε αν μπουν λευκά με σκούρα ρούχα στο πλύσιμο

Το υπερμαγγανικό κάλιο μπορεί να σας βοηθήσει εάν πλύνετε εσφαλμένα λευκά αντικείμενα με χρωματιστά αντικείμενα. Θα πρέπει να διαλυθούν 3-5 κρύσταλλα υπερμαγγανικού καλίου σε ένα ποτήρι νερό (το διάλυμα θα πρέπει να έχει ανοικτό ροζ χρώμα). Μετά από αυτό, ρίξτε το διάλυμα σε 9 λίτρα ζεστού νερού και προσθέστε το 1/3 τριμμένου σαπουνιού. Βάλτε τα χρωματιστά λευκά ρούχα σε αυτό το διάλυμα για 50 λεπτά και τα πλένετε κανονικά.

13. Πώς να επαναφέρετε ρούχα που έχουν μπει στο πλύσιμο

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί με πλεκτά αντικείμενα. Προσθέστε λίγο παιδικό σαμπουάν ή μαλακτικό μαλλιών σε ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάποιο μαλακτικό υφασμάτων σε αυτό. Βάλτε το ρούχο σε αυτό το διάλυμα για τουλάχιστον 30 λεπτά.

14. Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από κάψιμο με το σίδερο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Coming soon! Spectrum Formula’s Hydrogen Peroxicide. Super Charged Strength H202. 35%. Need a sample? Request one with your next order. #greatlakesgardenwholesale #glgw #hydrogenperoxide #superstrength #35% #h202

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Great Lakes Garden Wholesale (@greatlakesgardenwholesale) στις

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News