Enimerotiko.gr
PLUS Οδηγίες

Λεπτά μαλλιά: 10 tips για περισσότερο όγκο που θα σε κάνουν να φαίνεσαι σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο

Τα πολύ λεπτά μαλλιά δεν ισοδυναμούν με αραιά ή λίγα μαλλιά. Το πρόβλημα μπορεί να αφορά το πάχος κάθε τρίχας. Τα πολύ λεπτά μαλλιά είναι περίπου 2 χιλιοστά της ίντσας λεπτότερα από τα κανονικά ή τα δυνατά μαλλιά.

Τα λεπτά μαλλιά είναι ιδιαίτερα εύθραυστα

Τα λεπτά μαλλιά υποφέρουν όταν ο φλοιός της τρίχας είναι κατεστραμμένος εκθέτοντας τον εσωτερικό κορμό σε περισσότερη ζημιά. Το αποτέλεσμα είναι πώς η τρίχα χάνει τη ζωντάνια της, την ελαστικότητα της και τον όγκο της. Η υγεία των μαλλιών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες από διατροφή, τρόπο λουσίματος, τρόπο βουρτίσματος, από τα προϊόντα καθημερινής φροντίδας και styling.

Τα λεπτά μαλλιά φαίνονται αραιά

Ακόμα κι αν ο αριθμός των τριχών είναι κανονικός, τα μαλλιά σας μπορεί να φαίνονται αραιά. Ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών, μπορεί να έχετε πολλά μαλλιά ανεξάρτητα από το αν φαίνονται αραιά. Κατά μέσο όρο, οι ξανθιές έχουν περίπου 150.000 τρίχες ενώ οι περισσότερες γυναίκες με σκούρα μαλλιά έχουν περίπου μόνο 100.000. Αν τα μαλλιά σας φαίνονται αραιά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ανώδυνες μεθόδους ενίσχυσης της υφής τους και να προσέχετε ιδιαίτερα όταν τα στεγνώνετε με το πιστολάκι.

Δημιουργήσαμε μια λίστα με τις καλύτερες συμβουλές για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να φαίνονται απίθανα κάθε μέρα

Παίξτε με το μήκος των μαλλιών σας

Πολλοί στυλίστες συμφωνούν πως το καλύτερο μήκος για τα λεπτά μαλλιά δεν είναι χαμηλότερο από τους ώμους. Τα κοντά κουρέματα δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερου όγκου. Επίσης, τα μαλλιά αυτού του μήκους μπορούν να φροντιστούν ευκολότερα. Ο όγκος με βάση αυτά τα μήκη είναι πολύ καλή επιλογή.

Κάντε πολυεπίπεδα κουρέματα

Επιπλέον χτενίσματα που μπορούν να προσθέσουν όγκο είναι εκείνα με τα πολλά επίπεδα, με ανομοιόμορφη ή ακατάστατη φράντζα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα αυτού του είδους κουρέματος είναι πως ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τύπο προσώπου και μαλλιών.

Προσθέστε λίγο χρώμα

Μπορείτε να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά χρησιμοποιώντας εκτός από ψαλίδι, και χρώμα. Ίσως είναι ιδανικές οι ανταύγειες ή η μέθοδος shatush, όπου χρησιμοποιούνται πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Λούστε τα μαλλιά σας με τον σωστό τρόπο

Ακόμη και κάτι τόσο απλό, όπως το να λούσετε διαφορετικά τα μαλλιά σας μπορεί να βοηθήσει να τους δώσετε όγκο. Όλα όσα πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε αυτές τις βασικές οδηγίες:

1.Απλώστε το σαμπουάν μόνο στις ρίζες και έπειτα τη σαπουνάδα κατά μήκος των μαλλιών. Οι άκρες είναι πάντα ξηρότερες και πιο εύθραυστες οπότε καλύτερα να μην τις τρίψετε.

2.Απλώστε conditioner ή μάσκα μόνο κατά μήκος των μαλλιών. Όταν τα ενυδατικά σαμπουάν εφαρμόζονται στις ρίζες, κάνουν τα μαλλιά πιο βαριά και ίσια.

3.Λουστείτε σε τακτική βάση. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα.

4.Προσπαθήστε να μην λούζεστε καθημερινά. Αυτό μπορεί να απομακρύνει το προστατευτικό στρώμα των μαλλιών σας, να τα κάνει πιο αδύναμα και να μην έχουν όγκο. Επίσης είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν.

Σηκώστε τις ρίζες σας

Σήμερα, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να δώσετε όγκο στις ρίζες σας. Ξεκινώντας, διατίθενται ειδικά σπρέι και τσιμπιδάκια μαλλιών όπως επίσης και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες και οι μητέρες μας. Αν δεν έχετε εύκαιρο κανένα από αυτά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα συνηθισμένα τσιμπιδάκια. Απλά τοποθετήστε τα στα βρεγμένα μαλλιά και αφήστε τα να στεγνώσουν πριν τα αφαιρέσετε. Οι ρίζες θα έχουν ανυψωθεί ελαφρώς χωρίς να υπάρχει αφύσικος όγκος.

Αποφύγετε την υπερβολική χρήση αφρού φορμαρίσματος

Η υπερβολική ποσότητα αφρού μπορεί να κολλήσει μαζί τα μαλλιά σας και να τα κάνει βαρύτερα. Έτσι θα δυσκολευτείτε να πετύχετε τον επιπλέον όγκο που θέλετε. Χρησιμοποιήστε αυτό τον κανόνα: για να φορμάρετε τα κοντά μαλλιά χρειάζεστε ποσότητα αφρού ίση με το μέγεθος ενός καρυδιού. Για μαλλιά μεσαίου μήκους χρειάζεστε αφρό όσο το μέγεθος του αβγού της κότας και για τα μακριά μαλλιά το μέγεθος μιας μπάλας του τένις.

Εφαρμόστε την αρχή: «δημιουργικό χάος»

Τα ομαλά, προσεκτικά χτενισμένα μαλλιά φαίνονται επίπεδα. Ένα μικρό κομμάτι χάους από την άλλη πλευρά, μπορεί να σας βοηθήσει αν επιθυμείτε επιπλέον όγκο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με το φορμάρισμα των μαλλιών σε μορφή ελαφριάς μπούκλας, κρατώντας τα χαλαρά με αξεσουάρ μαλλιών ή χρησιμοποιώντας αφρό φορμαρίσματος.

Χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν

Το ξηρό σαμπουάν μπορεί να είναι σωτήριο για τους ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να λουστούν καθημερινά ή περνούν ώρες φροντίζοντας τα μαλλιά τους. Απομακρύνει τη βρωμιά από τις ρίζες και τα βοηθά να σηκωθούν ενώ τους δίνει όγκο και καθαρότητα. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν χρησιμοποιήσετε λακ.

Στεγνώστε τα μαλλιά σας από κάτω

Ένα συνηθισμένο πιστολάκι μαλλιών μπορεί να σας προσφέρει επιπλέον όγκο. Απλά χαμηλώστε το κεφάλι με τα μαλλιά να κρέμονται μπροστά από το πρόσωπό σας και κατευθύνετε τον ζεστό αέρα από τις ρίζες στις άκρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να σηκώσετε το πάνω μέρος από τα μαλλιά σας και να τα στεγνώσετε σε κάθετη θέση.

Ρυθμίστε τη χωρίστρα των μαλλιών σας

Αντί να κάνετε τη συνηθισμένη χωρίστρα στο κέντρο δοκιμάστε κάτι διαφορετικό. Έχετε πολλές επιλογές: να κάνετε ζιγκ-ζαγκ, μια χωρίστρα στο πλάι, πλαϊνά και πιο χαμηλά ή ακόμη και καμία χωρίστρα. Αυτό το απλό τέχνασμα μπορεί να προσθέσει όγκος τις ρίζες σας.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News