Enimerotiko.gr
PLUS Οδηγίες

Μακιγιάζ άνω των 40: Ο αποτελεσματικός τρόπος για να δείξεις 10 χρόνια νεότερη μέσα σε 10 λεπτά

Μετά τα 50 το πρόσωπο φαίνεται πιο αδύνατο και οι γωνίες πιο έντονες, το δέρμα δεν βοηθάει ιδιαίτερα αφού έχει χάσει την σφριγηλότητά του. Οι τεχνικές που ακολουθούσατε σε νεότερη ηλικία δεν ισχύουν πια, μιας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν είναι ίδια.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν διδαχθεί να αλλάζουν τις τεχνικές μακιγιάζ που έμαθαν στο σχολείο με κάποιες που ταιριάζουν περισσότερο στην τωρινή τους ηλικία

Κανένας δεν ασχολείται με την εφαρμογή make-up σε ένα πρόσωπο που δεν είναι φυσικά γεμάτο πια, ή δεν είναι σφιχτό ή έχει γραμμές έκφρασης. Είναι ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα στην σύγχρονη κοινωνία που έχει εμμονή με την νιότη, παραγκωνίζοντας την ίδια στιγμή γυναίκες συγκεκριμένης ηλικίας.

Τα πιο συχνά λάθη

Η εφαρμογή ρουζ στα μήλα του προσώπου

Δουλέψτε αντίθετα στην φορά της βαρύτητας εφαρμόζοντας το ρουζ στην άνω γωνία των ζυγωματικών σας με μία τάση προς τα έξω του προσώπου. Και ο τόνος του δέρματος μας αλλάζει με τον χρόνο, οπότε πρέπει να ξέρουμε ποιοι τόνοι, ζεστοί ή ψυχροί, ταιριάζουν στο πρόσωπό μας.

Ξεχνάτε το make-up στα φρύδια

Τα καλά νέα είναι πως όσο μεγαλώνουμε, δεν χρειάζεται να σχεδιάζουμε τα φρύδια μας τόσο πολύ, αλλά πρέπει να γεμίζουμε τα κενά μεταξύ των φρυδιών και ειδικά στο τελείωμά τους.

Το κλασικό μακιγιάζ στα βλέφαρα

Τα βλέφαρά μας αλλάζουν, αλλά μπορούμε να φωτίσουμε τα μάτια μας χρησιμοποιώντας πιο ανοιχτή nude σκιά στο βλέφαρο και κάτω από την γραμμή των φρυδιών. Αυτό θα ανυψώσει την περιοχή των ματιών. Βάλτε μεσαίο έως σκούρο τόνο ψηλά στο βλέφαρο ώστε αν φαίνονται οι αντιθέσεις από μακριά. Βοηθάει επίσης αν κάνετε σκιάσεις και στην εξωτερική γωνία του ματιού. Και αντί να έχετε την κλασική κίνηση για εφαρμογή της σκιάς σας, προτιμήστε κυκλικές κινήσεις ώστε όλο το δέρμα στην περιοχή των βλεφάρων να καλυφθεί με σκιά.

Η επιλογή κραγιόν με φόρμουλα που στεγνώνει και γίνεται ματ

Σίγουρα όλοι έχουμε επηρεαστεί μέχρι κάποιο σημείο από τις διαφημίσεις και τις τάσεις. Η μη επιλογή ανοιχτών αποχρώσεων και ενυδατικών κραγιόν μπορεί να είναι μεγάλο λάθος γιατί το χρώμα και η λάμψη κολακεύει τα χείλη σας και τα κρατά ενυδατωμένα. Τα ματ και nude κραγιόν θα σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη.

Μην εγκαταλείπετε το eyeliner

Πολλές από εμάς εγκαταλείπουμε το eyeliner γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο στην εφαρμογή τώρα που δεν μπορούμε να δούμε τόσο καλά όσο βλέπαμε. Αλλά το eyeliner δίνει υπέροχη ένταση στα μάτια. Χρησιμοποιήστε ένα eyeliner που έχει ειδικό εργαλείο για να μην έχετε τόσο έντονη απόδοση, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να σβήσετε εύκολα τυχόν ατέλειες. Μια άλλη επιλογή είναι να περάσετε πάνω από το eyeliner ένα ειδικό καμπυλωτό πινέλο και με αυτό να φτιάξετε την γραμμή. Το πινέλο κάνει την εφαρμογή ευκολότερη με το αποτέλεσμα να είναι υπέροχο και πολύ φυσικό. Συνήθως προτείνω ένα πιο σκούρο καφέ ακριβώς στην γραμμή των βλεφαρίδων και μία πιο ανοιχτή απόχρωση στο εξωτερικό μέρος στις κάτω βλεφαρίδες.

Οι προτεινόμενες τεχνικές μακιγιάζ

Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο απαλό πινέλο για την εφαρμογή του foundation.
Η διαδικασία της εφαρμογής του foundation είναι όσο σημαντική όσο η ποιότητα των προϊόντων. Η εφαρμογή του κραγιόν μπορεί επίσης να είναι δύσκολη εξαιτίας μικρών γραμμών γύρω από τα χείλη. Πριν εφαρμόσετε το κραγιόν σας, προτείνω να χρησιμοποιήσετε foundation ή concealer, με τα χείλη τεντωμένα ευρέως κατά την εφαρμογή, γύρω από το στόμα για να λειτουργήσει ως φραγμός. Η χρήση ενός μολυβιού για τα χείλη και η εφαρμογή ελάχιστης πούδρας μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Εφαρμόστε την σκιά σας με μικρές, κυκλικές κινήσεις

Η τοποθέτηση σκιάς στην απόχρωση της βανίλιας στο εσωτερικό του ματιού, πιο ανοιχτής απόχρωσης στο μέσον και πιο σκούρας στο πάνω άκρο του βλεφάρου, φωτίζει τα μάτια και κάνει τεράστια διαφορά. Κάντε μικρές, κυκλικές κινήσεις με το πινέλο για τις σκιές ώστε να απλωθεί η σκιά πιο ομοιόμορφα.

Επενδύστε σε κρεμώδη και υγρά προϊόντα μακιγιάζ για το πρόσωπό σας

Επιλέξτε foundation με κρεμώδη ή υγρή υφή και ρουζ σε υφή κρέμας. Η πούδρα μπορεί να εγκατασταθεί στις λεπτές γραμμές, δίνοντάς τους έμφαση, βαραίνοντας την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Μπορεί να την κάνει να μοιάζει ανομοιογενή και με πτυχές. Για τις περισσότερες γυναίκες, η επιδερμίδα τους τείνει να γίνεται πιο ξηρή όσο μεγαλώνουν, οπότε η χρήση τέτοιων ενισχυμένων ενυδατικών προϊόντων αποτελεί σίγουρα ένα πλεονέκτημα. Είναι επίσης πιο εύκολα στην διόρθωση τυχόν λαθών στο μακιγιάζ. Είναι πολύ σημαντικό και εύκολο να ξεκινήσετε με ένα βασικό μακιγιάζ και μία παλέτα χρωμάτων, για να εξελιχθείτε σε πιο κολακευτικά χρώματα.

Το 80% των γυναικών που δείχνουν 10 χρόνια νεότερες στο πρόσωπο είναι η νοοτροπία και το 20% είναι η εφαρμογή του μακιγιάζ

Κάθε πρωί δώστε στον εαυτό σας το «δώρο του» λέει μεταξύ άλλων η YouTuber fabulous50s.

«Θεραπεύστε τον εαυτό σας μόνες σας. Οι αντιγηραντικές συμβουλές δεν αρκούν. Χρειάζεται ανοιχτό μυαλό, σωστή διατροφή, γυμναστήριο και φυσικά δυνατές εμπειρίες ζωής. Όσο πιο χορτασμένη είσαι τόσο πιο νέα θα δείχνεις» καταλήγει.

Το πρωινό μακιγιάζ που προτείνει η YouTuber fabulous50s

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News