Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Μασάζ στα αυτιά: 7 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν το δοκιμάσετε καθημερινά

Μασάζ στα αυτιά: Πρόκειται για μία θεραπεία, η οποία μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για διάφορα προβλήματα υγείας που ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα, με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας, καθώς και η τεχνική για να την εφαρμόσετε. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές για την υγεία: Έξι πράγματα που θα συμβεί στο σώμα σας, αν κάνετε μασάζ στα αυτιά

– Μείωση μυϊκών πόνων: Η πραγματοποίηση ενός πειράματος για να διαπιστώσει εάν ένα μασάζ αυτιών θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του πόνου σε άτομα με χρόνιο πόνο στην πλάτη κατέδειξε ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος. Τραβώντας απαλά και τρίβοντας διαφορετικές περιοχές των αυτιών σας, ειδικά τους λοβούς σας, διεγείρει πολλές νευρικές απολήξεις που βοηθούν τον εγκέφαλό σας να απελευθερώσει ενδορφίνες. Αυτές οι ορμόνες μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Μας βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου. Επίσης, μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματός σας.

– Μείωση άγχους και στρες: Τα αποτελέσματα μιας έρευνας έδειξαν ότι το μασάζ αυτιών είναι καλό σε αγχωτικές καταστάσεις. Κάντε μασάζ στην «ουράνια πύλη» του αυτιού σας με αργές κυκλικές κινήσεις εάν αισθάνεστε άγχος, πανικό, ανησυχία, κούραση ή ερεθιστικότητα. Αυτό το σημείο βρίσκεται στο άνω μέρος του αυτιού σας, στο τμήμα που μοιάζει με κοίλο σχήμα τριγώνου.

Μασάζ στα Αυτιά – Συμβουλές για την υγεία: Κι άλλα πράγματα που θα συμβεί στο σώμα σας, αν κάνετε μασάζ στα αυτιά

– Ανακούφιση πονοκέφαλων και ημικρανίας: Ενώ τα παυσίπονα μπορεί να έχουν κάποια σοβαρά και δυνητικά καταστροφικά αποτελέσματα στο σώμα σας και στην υγεία σας, το μασάζ του αυτιού σας είναι γενικά αβλαβής. Μπορείτε να το συνδυάσετε με μερικές πιο φυσικές θεραπείες όπως το τσάι μέντας για καλύτερο αποτέλεσμα.

– Θα μπορείτε να χάσετε βάρος πιο γρήγορα: Εκτός από την τακτική άσκηση και τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής, μπορείτε επίσης να αρχίσετε να τρίβετε διαφορετικά σημεία στα αυτιά σας καθημερινά. Αποδεικνύεται ότι το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη απώλεια βάρους. Αφού επιτύχετε τον στόχο σας, συνεχίστε το για να διατηρήσετε το βάρος σας και να παραμείνετε υγιείς.

Μασάζ στα Αυτιά – Συμβουλές για την υγεία: Τα υπόλοιπα πράγματα που θα συμβεί στο σώμα σας, αν κάνετε μασάζ στα αυτιά

– Μπορεί να είναι χρήσιμο στην καταπολέμηση της αϋπνίας: Δεδομένου ότι το μασάζ του αυτιού έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να το κάνετε πριν τον ύπνο. Αν και αυτή η διαδικασία από μόνη της δεν θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε εντελώς την αϋπνία, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, κάτι που είναι απαραίτητο για έναν καλό ύπνο. Επίσης, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εκτός από άλλες θεραπείες που χρησιμοποιείτε ήδη.

– Σας δίνει μια ενεργειακή τόνωση: Μπορεί να δοκιμάσετε να τρίψετε τα αυτιά σας λίγο πιο έντονα για να ξυπνήσετε το πρωί. Η διέγερση των νευρικών απολήξεων των αυτιών σας μπορεί να ενεργοποιήσει ορισμένα εγκεφαλικά κέντρα και να μειώσει την κόπωση. Μπορείτε επίσης να το κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν αισθάνεστε κουρασμένοι και το επίπεδο ενέργειας σας είναι χαμηλό.

Συμβουλές για την υγεία: Η τεχνική για να κάνετε μασάζ στα αυτιά σας

– Τραβήξτε απαλά το πάνω μέρος του αυτιού σας, κρατώντας το με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας. Τρίψτε αργά τα δάχτυλά σας εμπρός και πίσω, ενώ πηγαίνετε στο εξωτερικό άκρο του αυτιού σας.
– Χαϊδέψτε την πτυχή πίσω από το αυτί σας με κινήσεις προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τα περιγράμματα και τις καμπύλες του αυτιού σας. Τσιμπήστε τον λοβό με τα δάχτυλά σας και σηκώστε απαλά το αυτί.
– Τραβήξτε το λοβό και κάντε μασάζ μεταξύ των δακτύλων σας με κυκλικές κινήσεις.

– Τραβήξτε επίσης το δέρμα πίσω από το αυτί σας και τραβήξτε προς τα κάτω το περίγραμμα του αυτιού. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέχρι τα δάχτυλά σας να φτάσουν στη σιαγόνα σας.
– Τοποθετήστε την παλάμη σας πάνω από το αυτί σας έτσι ώστε να το καλύψετε. Πιέστε την στο αυτί σας και σύρετε την παλάμη σας προς τα κάτω για να τυλίξετε το πάνω μέρος του αυτιού.
– Καλύψτε το αυτι με την παλάμη σας και ξεκινήστε να κάνετε κυκλικές κινήσεις με το χέρι σας.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News