Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Μικρό σαλόνι: 10 τρόποι για σωστή διαρρύθμιση των επίπλων που θα αξιοποιήσουν τέλεια τον χώρο

Διαρρυθμίσεις επίπλων: Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σαλόνι τους. Αυτό, διότι είναι συνήθως πολύ μικρό. Ωστόσο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για να το αξιοποιήσετε κατάλληλα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να εφαρμόσετε τους σωστούς τρόπους. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα για τις διαρρυθμίσεις των επίπλων σας. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν δέκα διαρρυθμίσεις επίπλων για πλήρη αξιοποίηση του μικρού σαλονιού σας

– Η διαρρύθμιση των 2 εστιακών σημείων: Αυτή η διάταξη προσανατολίζεται σε 2 εστιακά σημεία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οργανώσετε το δωμάτιο με τρόπο ώστε ο καθένας να έχει πρόσβαση και στα δύο. Συνήθως αυτά τα σημεία εστίασης είναι τηλεοράσεις, τζάκια ή και παράθυρα. Για μικρά δωμάτια, ξεκινήστε τοποθετώντας το μεγαλύτερο έπιπλό σας. Τοποθετήστε το έπιπλο, όπως έναν καναπέ, σε ένα σημείο. Στη συνέχεια, τακτοποιήστε τα άλλα έπιπλα κατά τρόπο που να βλέπουν στο άλλο σημείο.

– Η διαρρύθμιση συνομιλίας: Αυτή η διαμόρφωση αφορά την κοινωνική σας ζωή. Ο κύριος στόχος εδώ είναι να διατηρηθεί μια καλή συνομιλία μεταξύ κάθε ατόμου στο σαλόνι σας. Επομένως, πρέπει να τοποθετήσετε καρέκλες και καναπέδες σε τετράγωνο ή στρογγυλό προσανατολισμό. Ένα καλό τραπεζάκι σαλονιού είναι απαραίτητο για τους ανθρώπους. Σκοπός είναι να τοποθετούν ποτά και καφέδες ή για να σερβίρει σνακ ο οικοδεσπότης. Προσοχή στον χώρο μεταξύ των καθισμάτων, οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται άνετα και να μπορούν να κινούνται μέσα στο δωμάτιο.

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλες διαρρυθμίσεις επίπλων για πλήρη αξιοποίηση του μικρού σαλονιού σας

– Η ισορροπημένη διαρρύθμιση: Είναι πολύ κοινή και πολύ αποτελεσματική γιατί ισορροπεί όλα τα έπιπλα ενός σαλονιού. Αποτελείται από έναν μεσαίο / μεγάλο καναπέ, 2 καρέκλες ή μικρούς καναπέδες στις απέναντι πλευρές και ένα τραπεζάκι σαλονιού στη μέση. Θυμηθείτε να τοποθετήσετε τα πάντα παράλληλα με το σημείο εστίασης, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

– Διαρρύθμιση με χώρο για τραπέζια: Αυτός ο σχεδιασμός έχει σχήμα “U” και μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως σε ένα μικρό σαλόνι, εάν έχετε μικρά έπιπλα. Το κόλπο εδώ είναι ότι ο καθένας που κάθεται έχει το δικό του τραπέζι. Μπορείτε να το δημιουργήσετε με μια υπερμεγέθη πολυθρόνα για 2 άτομα, 2 έως 4 καρέκλες (ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου σας), 2 μικρά τραπέζια μεταξύ τους και ένα τραπεζάκι. Αυτή είναι σίγουρα μια καλή επιλογή εάν οργανώνεται πολλά πάρτι.

– Ανοιχτή διαρρύθμιση: Εάν το σαλόνι σας είναι ανοιχτό σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, αλλά έχετε ακόμα λίγο χώρο σε αυτό, αυτή είναι η τέλεια διαρρύθμιση για εσάς. Η ιδέα είναι να διαχωρίσετε τους χώρους ανά λειτουργία, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε έναν καναπέ με γωνία ή ακόμη και έναν κανονικό καναπέ. Πρόσθετες καρέκλες και τραπεζάκια είναι ιδανικά για προσθήκη στη διαρρύθμιση .

Συμβουλές για το σπίτι: Επιπλέον, διαρρυθμίσεις επίπλων για πλήρη αξιοποίηση του μικρού σαλονιού σας

– Η διαρρύθμιση της τηλεόρασης: Εάν στο σαλόνι σας είναι η τηλεόραση, πρέπει να σκεφτείτε τη διάταξη των επίπλων σας, ώστε όλοι να μπορούν να παρακολουθήσουν χωρίς εμπόδια. Αυτό σημαίνει τοποθέτηση κάθε αντικειμένου έτσι ώστε να βλέπει στην τηλεόραση. Εάν υπάρχει παράθυρο τοποθετήστε την τηλεόραση στην ίδια πλευρά με αυτό ή ρυθμίστε την ποσότητα φωτός που περνά μέσα από το παράθυρο με κουρτίνες.

– Η διαρρύθμιση σχήματος Γ: Η σωστή γωνία θα μπορούσε να καθορίσει τη σωστή διάταξη εάν έχετε ένα μικρό σαλόνι. Ο προσανατολισμός σχήματος “Γ” δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τους επισκέπτες και αφήνει έναν ανοιχτό χώρο για κίνηση. Μην ξεχάσετε το τραπεζάκι σαλονιού και τα πλαϊνά τραπεζάκια που είναι απαραίτητα για αυτήν τη διαρρύθμιση.

– Η διαρρύθμιση του τζακιού: Αυτή είναι ίδια με τη διαρρύθμιση της τηλεόρασης. Το τζάκι πρέπει να είναι προσβάσιμο για όλους όσους κάθονται στο σαλόνι, αλλά με τρόπο που συνδυάζει τη ζέστη της φωτιάς και τη χαρά μιας καλής συνομιλίας. Εάν έχετε επίσης τηλεόραση σε αυτό το δωμάτιο, μπορείτε να την τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από το τζάκι, ώστε να είναι ορατή σε όλους.

Συμβουλές για το σπίτι: Οι υπόλοιπες διαρρυθμίσεις επίπλων για πλήρη αξιοποίηση του μικρού σαλονιού σας

– Η διαρρύθμιση με το τραπεζάκι σαλονιού: Εδώ το τραπεζάκι σαλονιού είναι ο κύριος οδηγός για το σαλόνι. Τοποθετήστε κάθε κάθισμα έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στο τραπεζάκι στη μέση του δωματίου. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για να το χρησιμοποιούν όλοι, ή τοποθετήστε 2 μικρά τραπέζια που θα μπορούσαν εύκολα να προσαρμοστούν στη διαρρύθμιση. Η πρόταση είναι 2 υπερμεγέθη πολυθρόνες για 2 άτομα και μια άλλη χαμηλή πολυθρόνα.

– Η διαγώνια διαρρύθμιση: Βελτιώστε την κίνηση στο σαλόνι σας χρησιμοποιώντας μια διαγώνια διάταξη για τα έπιπλά σας, ειδικά εάν το σαλόνι σας είναι τετράγωνο. Είναι αισθητικά ισορροπημένη, εξοικονομεί χώρο και είναι πολύ εύκολο να διαρρυθμιστεί. Απλά περιστρέψτε τα έπιπλά σας υπό γωνία 45 °.

– Βγάλτε τα έπιπλά σας από τον τοίχο για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο: Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι ότι θεωρείται ότι πρέπει να βάλετε όλα τα έπιπλα στον τοίχο για να έχετε περισσότερο χώρο για να κινήστε. Η αλήθεια είναι εντελώς αντίθετη: εάν τοποθετήσετε τα έπιπλά σας μακριά από τους τοίχους, θα έχετε περισσότερο χώρο για να αναπνέει το δωμάτιο, έναν πρόσθετο χώρο για κίνηση και περισσότερη οικειότητα μεταξύ εσάς και των καλεσμένων σας. Για να αποφύγετε την εμφάνιση του πίσω μέρους του καναπέ, μπορείτε να προσθέσετε ένα μπουφέ και να βάλετε μερικά διακοσμητικά σε αυτό.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News