Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Μικρόβια τέλος: 9 υγιεινά κόλπα καθαριότητας για να απολυμάνετε το σπίτι σας ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία

Η καταπολέμηση των μικροβίων από αντικείμενα και μέρη που είτε δεν σκεφτήκαμε ποτέ να καθαρίσουμε, είτε δεν γνωρίζουμε τον τρόπο, είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας.

Συνεπώς, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως αναπτύσσονται τα μικρόβια στο σπίτι και πώς να τα καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά.

Καταπολέμηση των μικροβίων: Απολυμάνετε την οδοντόβουρτσα με στοματικό διάλυμα

Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε την οδοντόβουρτσα μας, ενδέχεται να μεταφέρουμε μικρόβια απευθείας στο στόμα μας. Εάν τραβάτε το καζανάκι με ανοιχτό το καπάκι της τουαλέτας, τότε μπορεί να εξαπλώσετε μικρόβια, τα οποία μπορούν να κατακαθίσουν σε επιφάνειες και αντικείμενα.

Επομένως, συνιστάται να απολυμάνετε την οδοντόβουρτσα στο στοματικό διάλυμα για 2 λεπτά μετά τη χρήση της.

Καταπολέμηση των μικροβίων: Καθαρίστε το φούρνο σας με 1/5 φλιτζάνι αμμωνία

Θερμάνετε το φούρνο στους 70ºC, κλείστε τον και τοποθετήστε το 1/5 φλιτζάνι αμμωνίας σε ένα μπολ στο πάνω ράφι του φούρνου. Τοποθετήστε ένα μπολ βραστό νερό κάτω από το ράφι. κλείστε την πόρτα και αφήστε τα να κάνουν τη δουλειά τους όλη τη νύχτα.

Αυτό θα βοηθήσει τα λίπη και η βρωμιά να μουλιάσουν στο φούρνο, ώστε να τα σκουπίσετε εύκολα την επόμενη μέρα.

Καταπολέμηση των μικροβίων: Βάλτε το σφουγγάρι πιάτων στο φούρνο μικροκυμάτων

Τα σφουγγάρια πιάτων μαζεύουν μεγάλες ποσότητες επιβλαβών που δεν θέλουμε να μεταφέρουμε στη συνέχεια στα πιάτα ενώ τα πλένουμε. Για να αποστειρώσετε ένα σφουγγάρι, πρέπει να το βρέξετε εντελώς πριν το τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Η στιγμιαία θέρμανση θα εξαφανίσει τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα σφουγγάρια. Επαναλάβετε αυτό κάθε λίγες μέρες όταν αρχίζει να μυρίζει το σφουγγάρι.

Καταπολέμηση των μικροβίων: Καθαρίστε τα ξύλινα μαγειρικά σκευή

Οι ξύλινες κουτάλες φθείρονται γρήγορα, ειδικά αν τις βάζετε στο πλυντήριο πιάτων ή τις αφήνετε να μουλιάσουν. Για να τις διατηρήσετε, συνιστάται να τις τρίψετε με μια φέτα λεμονιού για να σταματήσετε τυχόν ανεπιθύμητες μυρωδιές. Μπορείτε επίσης να τις καλύψετε με φυτικό λάδι ή λάδι καρύδας. Αυτό θα τις κάνει να λάμψουν και θα τις προστατεύσουν από την επιβλαβή υγρασία.

Όταν εκτίθενται σε υπερβολική υγρασία, αναπαύσουν μούχλα, κάτι που δεν είναι το πιο υγιεινό για τα μαγειρικά σκεύη σας.

Καταπολέμηση των μικροβίων: Καθαρίστε τα παράθυρα τακτικά

Επειδή τα παράθυρα και τα περβάζια συλλέγουν συμπυκνώματα, μπορούν να αποτελέσουν το κύριο σημείο αναπαραγωγής για μύκητες και μικρόβια. Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάτε να τα καθαρίζετε τακτικά λόγω του υγρού περιβάλλοντος του παραθύρου.

Καταπολέμηση των μικροβίων: Πλύνετε τη βούρτσα μαλλιών

Οι βούρτσες μαλλιών συχνά δεν καθαρίζονται, παρόλο που μπορεί να μαζεύουν πολύ βρωμιά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά συσσωρεύουν ρύπανση και μικρόβια όταν βγαίνουμε έξω, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στις βούρτσες.

Συνιστάται να καθαρίζετε τη βούρτσα σας μία φορά το μήνα, αφαιρώντας τις παλιές τρίχες και να την αφήνετε σε διάλυμα σαμπουάν όλη τη νύχτα πριν την ξεπλύνετε.

Καταπολέμηση των μικροβίων: Απολυμάνετε το στρώμα γιόγκα με μηλόξιδο

Τα στρώματα γιόγκα μπορούν να μαζέψουν τόνους βακτηρίων, όχι μόνο από την υγρασία που προκαλείται από τον ιδρώτα, αλλά και από την τοποθέτηση σε δάπεδα, ειδικά σε γυμναστήρια. Επομένως, συνιστάται να το καθαρίζετε κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε. Απλά σκουπίστε το χρησιμοποιώντας ένα πανί και ίσα μέρη νερό και μηλόξυδο.

Καταπολέμηση των μικροβίων: Καθαρίστε τα ασημένια κοσμήματα με σόδα και αλάτι

Για να τα επαναφέρετε στην αρχική τους λάμψη, θα πρέπει να τοποθετήσετε σε ένα δίσκο αλουμινόχαρτο και να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας σόδα και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Τοποθετήστε το κόσμημα και καλύψτε το με βραστό νερό.

Αφήνοντας το να μουλιάσει όλη τη νύχτα, θα διαλύσει τη βρωμιά και το μαύρισμα στα ασημένια κοσμήματα.

Καταπολέμηση των μικροβίων: Καθαρίστε το πληκτρολόγιο με παιδική γλίτσα

Ο καθαρισμός με παιδική γλίτσα μπορεί να είναι πολύ πρακτικός για την απομάκρυνση της σκόνης και βρωμιάς από μικρούς χώρους και είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε στο σπίτι! Θα χρειαστεί να αναμίξετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό με βόρακα σε ένα μπολ και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό με κόλλα σε ένα άλλο μπολ. Συνδυάστε τα 2 μίγματα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει σταθερό. Στη συνέχεια ζυμώστε το σε μια σκληρή μπάλα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News