Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Πέντε λόγοι που ένας άπιστος σύζυγος δεν χωρίζει την γυναίκα του και δεν εγκαταλείπει τον γάμο του

απιστία συζύγων

Απιστία συζύγων – Χρήσιμες πληροφορίες: Πολλοί σύζυγοι, οι οποίοι δεν είναι πιστοί στις συντρόφους τους σε καμία των περιπτώσεων δεν τις εγκαταλείπουν. Οι λόγοι που πράττουν κάτι τέτοιο είναι γνωστοί από τους ειδικούς. Μάλιστα, παρακάτω ακολουθεί και σχετική λίστα. Αναλυτικότερα:

Απιστία συζύγων – Χρήσιμες πληροφορίες: Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν διαλύουν το γάμο τους

1. Θεωρούν πως το σπίτι τους είναι το ασφαλές τους μέρος: «Το σπίτι μας είναι εκεί που βρίσκονται οι αγαπημένοι μας άνθρωποι» λέει μια παροιμία. Έχει απόλυτο δίκιο! Οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας. Εκείνοι που είναι δίπλα μας ακόμα κι όταν δεν αντέχουμε τον εαυτό μας ούτε εμείς οι ίδιοι. Εκείνοι, είναι το ασφαλές μας μέρος.

Μας στηρίζουν και μας φροντίζουν. Επιπλέον, αγαπούν όχι μόνο τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματά μας. Ακόμα, λοιπόν, κι αν ο έρωτας αποδημήσει από τη σχέση με τον σύντροφό μας, η αγάπη που μας ενώνει παραμένει σταθερή και αμετάβλητη. Μια καινούρια κατάκτηση, όσο δελεαστική κι αν είναι, δύσκολα μπορεί να μας χαρίσει την ασφάλεια. Δύσκολα μπορεί να χαρίσει τη σιγουριά που μας προσφέρει η οικογένειά μας.

Γι’ αυτό, σε πολλές περιπτώσεις εξωσυζυγικών σχέσεων, ο άντρας δυσκολεύεται να εγκαταλείψει την θαλπωρή της οικογένειάς του. Επιλέγει να ζει τον καινούριο του έρωτα κρυφά. Δηλαδή, εκτός σπιτιού. Στο τέλος της ημέρας, όμως, επιστρέφει στη ζεστασιά της γυναίκας και των παιδιών του. Εκεί, όπου μπορεί να είναι ο εαυτός του.

2. Δεν θέλουν να αποχωριστούν τα παιδιά τους: Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς το πρωί χωρίς τα γλυκά χαμόγελα των μικρών σου ή να κοιμάσαι το βράδυ χωρίς να τα φιλάς για καληνύχτα. Όταν έχεις παιδιά, ακόμα κι αν κάποιες φορές νιώθεις κουρασμένος ή απογοητευμένος από την καθημερινότητα, είναι αφόρητη η σκέψη πως δεν θα ζεις μαζί τους.

Η προοπτική ενός σπιτιού όπου θα είσαι μόνος και θα κάνεις ό,τι σου αρέσει, μοιάζει αποκρουστική όταν είσαι γονιός. Πολλές φορές, μάλιστα, προτιμάς να υποφέρεις ή να ζεις μακριά από τον καινούριο σου έρωτα από το να αποχωριστείς τα παιδιά σου.

Απιστία συζύγων – Χρήσιμες πληροφορίες: Κι άλλοι λόγοι για τους οποίους δεν διαλύουν το γάμο τους

3. Οι άντρες είναι αναποφάσιστοι και δύσκολα αλλάζουν τη ζωή τους: Λένε πως όταν μία γυναίκα κοιμηθεί με άλλον άντρα, το πιθανότερο είναι πως σύντομα θα ζητήσει διαζύγιο και θα αλλάξει σελίδα στη ζωή της. Αντίθετα, ο άντρας μπορεί να κοιμηθεί με πολλές γυναίκες εκτός της συζύγου του, αλλά δύσκολα θα πάρει την απόφαση να χωρίσει. Κι αυτό δεν είναι απλά μια εικασία ή ένα βιαστικό συμπέρασμα, αλλά μια πραγματικότητα.

Για τον άντρα μοιάζει Γολγοθάς η αλλαγή της ζωής του. Η προοπτική να αναλάβει την ευθύνη των συναισθημάτων του και να πάρει την πρωτοβουλία να χωρίσει, μοιάζει θολή και μακρινή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τα περισσότερα διαζύγια είναι γυναικεία απόφαση!

Απιστία συζύγων – Χρήσιμες πληροφορίες: Οι υπόλοιποι λόγοι για τους οποίους δεν διαλύουν το γάμο τους

4. Η εξωσυζυγική σχέση δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημά τους: Πολλοί άνθρωποι, ειδικά στα μέσα της ζωής τους όπου έχουν ήδη χαράξει το δρόμο της επιλογής τους, συνειδητοποιούν ξαφνικά πως όσα έκαναν μέχρι τώρα δεν καλύπτουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες. Μια καλή δουλειά που μπορεί να συντηρήσει ένα στεγαστικό δάνειο, τρία παιδιά και μία σύζυγο, δεν είναι πια το όνειρο της ζωής του.

Επιπλέον, τα γκρίζα μαλλιά και τα προβλήματα υγείας που αρχίσουν να εμφανίζονται, τους ρίχνει σε μία αδιέξοδη υπαρξιακή κρίση που δυσκολεύονται να διαχειριστούν. Ένας νέος έρωτας που θα θαυμάσει τους γκρίζους κροτάφους και την εμπειρία της ζωής τους, νομίζουν πως θα τους βγάλει από το αδιέξοδο. Ωστόσο, πολύ σύντομα συνειδητοποιούν πως η λύση που γυρεύουν βρίσκεται πιο κοντά στην γυναίκα και τα παιδιά τους, οπότε, παρά την απιστία, δεν εγκαταλείπουν ποτέ το σπίτι τους.

5. Στο τέλος της ημέρας, αγαπούν βαθιά τη γυναίκα τους: Ναι, είναι αλήθεια. Οι περισσότεροι άντρες που διατηρούν περιστασιακές εξωσυζυγικές σχέσεις, στο βάθος αγαπούν τη γυναίκα τους. Βέβαια, ο έγγαμος βίος, η τριβή και τα καθημερινά προβλήματα απομακρύνουν το ζευγάρι, και ο άντρας γυρεύει την επιβεβαίωση αλλού. Ωστόσο, η αγάπη για την γυναίκα του είναι πάντα εκεί.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News