Enimerotiko.gr
PLUS Οδηγίες

Ποιο το ιδανικό κούρεμα για σένα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από τη σωστή επιλογή κουρέματος ώστε να αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά μας.

Το πρόσωπο χωρίζεται σε τρεις ζώνες: από την αρχή των μαλλιών μέχρι τα φρύδια, από τα φρύδια μέχρι τη βάση της μύτης, από τη βάση της μύτης μέχρι το άκρο τον σαγονιού. Έτσι, υπάρχουν πέντε τύποι προσώπου: οβάλ, στρογγυλό, μακρόστενο, σχήμα καρδιάς και τετράγωνο.

Με το κατάλληλο κούρεμα στο κομμωτήριο θα καταφέρουμε να φωτίσουμε το πρόσωπό μας, να τονίσουμε τα πιο όμορφα στοιχεία του και τελικά να δημιουργήσουμε τον καλύτερό μας εαυτό!

Πώς θα καταλάβετε τι σχήμα προσώπου έχετε

Η διαδικασία είναι απλή: σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη, ιδανικά με τα μαλλιά σας πιασμένα. Με ένα παλιό κραγιόν ή κάποιο μαρκαδόρο που δεν είναι ανεξίτηλος, κάντε το περίγραμμα του προσώπου σας και εξετάστε στη συνέχεια το σχήμα.

Τα ιδανικά χτενίσματα και κουρέματα για κάθε τύπο προσώπου

Τετράγωνο πρόσωπο

Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο τότε σε χαρακτηρίζουν όμορφες γωνίες. Μέτωπο και ζυγωματικά έχουν περίπου το ίδιο πλάτος, ενώ το πηγούνι έχει έντονες γωνίες! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις επιλέγοντας κούρεμα είναι να μην τονίσεις περισσότερο τις ήδη έντονες γωνίες του προσώπου.

Πώς να τα κόψεις: Κάποιοι ισχυρίζονται πως το ιδανικό μήκος κουρέματος είναι από το πηγούνι και κάτω (για να κρύβονται οι γωνίες), αλλά εμείς θεωρούμε ότι το ιδανικό έχει να κάνει με το αν θες να τονίσεις ή όχι τις γωνίες σου. Αν θες να “απαλύνεις” το τετράγωνο σχήμα επίλεξε ασύμμετρες φράντζες, φιλαρίσματα και κυματισμούς (ειδικά στη περιοχή των κροτάφων).

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού

Το πρόσωπο διαμάντι είναι στενό στο μέτωπο και στο σαγόνι, φαρδιά και ψηλά ζυγωματικά, οι γεμάτες και στρογγυλές κουπ το εξισσοροπούν.

Πώς να τα κόψεις: Για όσες από εσάς έχετε πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού καλό θα είναι να αποφύγετε τις ίσιες γραμμές για να μην τονίσετε άλλο τα έντονα ζυγωματικά σας. Δοκιμάστε την χωρίστρα στο πλάι, το κοντό pixie style και παχιές αφέλειες.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι το αντίθετο από το σχήμα καρδιάς, δηλαδή το πρόσωπο “ανοίγει” όσο κατεβαίνουμε προς τα ζυγωματικά και καταλήγει σε ένα πλατύτερο σαγόνι. Συνήθως οι γυναίκες με τριγωνικές αναλογίες στο πρόσωπό τους προσπαθούν να περιορίσουν το πηγούνι και να αναδείξουν το μέτωπο.

Πώς να τα κόψεις: Οι ειδικοί θεωρούν ιδανικό μήκος κουρέματος από το πηγούνι και κάτω, με έντονα φιλαρίσματα ώστε να “γεμίσουν” οι κρόταφοι αλλά και η κορυφή! Παιχνίδια με το χρώμα αλλά και τη χωρίστρα μπορούν να αλλάξουν ολοκληρωτικά το look.

Στρογγυλό πρόσωπο

Εάν το πρόσωπό σου είναι φαρδύ, έχεις στρογγυλεμένο σαγόνι και μάγουλα, τότε ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία γυναικών με στρογγυλό πρόσωπο. Τα ζυγωματικά συνήθως είναι πλατύτερα από το μέτωπο και το πηγούνι. Οι γυναίκες με round face αναζητούν λύσεις που να κολακεύουν το σχήμα τους και να “μαλακώνουν” τα χαρακτηριστικά τους δίνοντας την αίσθηση μακρύτερου προσώπου.

Πώς να τα κόψεις: Το μυστικό είναι να βρεις την τέλεια ισορροπία, γιατί στα στρογγυλά πρόσωπα δεν ταιριάζουν τα εντελώς ίσια ή τα μαλλιά με πολύ όγκο. Κατά τα άλλα, όλα τα μήκη σου ταιριάζουν, αρκεί να τηρείται ο χρυσός κανόνας: λίγος όγκος στη κορυφή και πληρότητα πάνω από τα αυτιά. Το ιδανικό μήκος είναι από τους ώμους και κάτω, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί κανόνα (δες την Michelle Williams) μιας και μπορείς να παίξεις με χωρίστρα στη μέση, ασυμμετρίες, φιλαρίσματα – ειδικά κοντά στο πηγούνι – και ό,τι άλλο εμπνευστείς! Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις συμπαγείς φράντζες και το ίσιο περίγραμμα, όπως για παράδειγμα το κλασικό καρέ!

Οβάλ πρόσωπο

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο τότε είσαι τυχερή! Θεωρείται – από τους ειδικούς- το ιδανικό σχήμα προσώπου, επειδή δείχνει να έχει ισορροπία. Το πηγούνι και το μέτωπο έχουν περίπου το ίδιο πλάτος, με ελαφρώς φαρδύτερα ζυγωματικά ενώ οι γραμμές είναι απαλές. Με το οβάλ σχήμα έχεις την πολυτέλεια να τονίσεις το καλύτερο χαρακτηριστικό του προσώπου σου με το κούρεμά σου. Μπορείς να επιλέξεις κοντά ή μακριά, ίσια ή σγουρά μαλλιά και γενικώς μπορείς να κάνεις στο κεφάλι σου ό,τι θέλεις!

Πώς να τα κόψεις: Όπως ήδη σου αναφέραμε, στο σχήμα του προσώπου σου ταιριάζουν τα περισσότερα στυλ κουρέματος οπότε οι ορίζοντες είναι ανοιχτοί. Αν θες να αναδείξεις το πρόσωπό σου επίλεξε ένα bobcut (καρέ) ή ένα καρέ στο ύψος των ώμων. Ενώ αν προτιμάς να τονίσεις το βλέμμα σου, προτίμησε τα blunt ή side swept bangs (συμπαγείς & πλάγιες φράντζες)! Μπορείς, επίσης, να επιλέξεις μακριά μαλλιά, κατά προτίμηση με χωρίστρα στη μέση, ώστε να αναδείξεις τις υπέροχες αναλογίες του οβάλ προσώπου.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News