Enimerotiko.gr

Πονόδοντος: 8 φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση του που θα σας ανακουφίσουν άμεσα

Tags:

Ο πονόδοντος είναι από τους μεγαλύτερους πόνους και μπορεί να οφείλεται σε αποστήματα, σε χαλασμένα δόντια, σε ούλα ή οτιδήποτε άλλο.

Όταν ένας άνθρωπος υποφέρει από έντονο πονόδοντο, είναι σίγουρο ότι θα επεκταθεί στο αυτί, στο κεφάλι και θα νιώσει μία γενικότερη αδιαθεσία.

Μέχρι την επίσκεψή μας στον οδοντίατρο, που μπορεί να μην γίνεται εκείνη τη δεδομένη στιγμή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορούμε να ελέγξουμε και να μειώσουμε τον πονόδοντο.

Υπάρχουν λοιπόν μερικές φυσικές θεραπείες, αλλά και μερικά έξυπνα κόλπα προκειμένου να καταπολεμήστε τον πονόδοντο ανέξοδα και άμεσα, από την άνεση του σπιτιού σας.

Πονόδοντος: Έλαιο γαριφάλλου

Το έλαιο του γαριφάλλου είναι ένα φυσικό αναισθητικό, το οποίο σημαίνει ότι μουδιάζει το δέρμα το οποίο έρχεται σε επαφή. Αυτό μπορεί να αποτελεί μια μεγάλη πηγή προσωρινής ανακούφισης πόνου για τις κοιλότητες και τα χαλασμένα δόντια. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλά εφαρμόστε απευθείας στην περιοχή που πονάει και σχεδόν στιγμιαία θα ανακουφιστείτε από τον πόνο. Ενώ είναι αποτελεσματικό, δεν διαρκεί για πολύ. Δυστυχώς, ο πόνος θα επιστρέψει σε λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή.

Πονόδοντος: Πάστα με αλάτι και πιπέρι

Ένα βίντεο στο YouTube που δημοσιεύτηκε από το Top 10 Home Remedies δείχνει πώς μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα με αλάτι και πιπέρι ώστε να απομακρύνετε τον πόνο από το στόμα σας. Συνδυάστε απλά ίσες ποσότητες πιπεριού και αλατιού με μια μικρή ποσότητα νερού για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα αυτή απευθείας στη μολυσμένη περιοχή. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος.

Πονόδοντος: Πλύσεις με υπεροξειδίου του υδρογόνου

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του υπεροξειδίου του υδρογόνου. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλά δημιουργήστε ένα μείγμα ίσων μερών νερού και υπεροξειδίου. Ξεπλύνετε με αυτό το στόμα σας για λίγα δευτερόλεπτα. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη μέθοδο έως και τρεις φορές. Ενώ είναι αλήθεια ότι το υπεροξείδιο μπορεί να καθαρίσει μια μολυσμένη πληγή, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από την Arizona Family Dental προειδοποιεί για πιθανές παρενέργειες. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στομάχου εάν το καταπιείτε και εάν δεν υπάρχει αρκετό νερό στο μείγμα, αυτό μπορεί να κάψει το στόμα σας.

"Οι πελάτες ενθουσιάζονται": Η 20χρονη Γεωργία επισκευάζει αυτοκίνητα & "σπάει" τα στερεότυπα για το ανδρικό προνόμιο

Αν και η ποσότητα αλκοόλ είναι μικρή, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των επιληπτικών κρίσεων και του εμετού.

Πονόδοντος: Σκόρδο

Το σκόρδο μπορεί να λειτουργήσει παρόμοια με ένα αντιβιοτικό καθώς επιτίθεται στα βακτήρια που υπάρχουν στο στόμα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο τρίβοντας το και δημιουργώντας μια πάστα ή απλά να μασήσετε μια σκελίδα Αν και δεν θα σας κάνει να μυρίσετε και πολύ όμορφα, θα μειώσει προσωρινά ένα μικρό πονόδοντο.

Πονόδοντος: Πάγος

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάγο για να περιορίσετε προσωρινά τον πόνο που σχετίζεται με τον πονόδοντο. Τοποθετήστε ένα παγάκι στο πλάι του προσώπου σας που πονάει ή κρατήστε ένα παγάκι απευθείας στην προβληματική περιοχή. Εάν είστε σε θέση, μπορείτε ακόμη και να πιείτε παγωμένο νερό για να απαλύνει τον πόνο.

Πονόδοντος: Τσίχλα

Μερικές φορές τα σφραγίσματα χαλάνε ή ραγίζουν στις πιο δύσκολες στιγμές. Ένα άρθρο στο Reader’s Digest περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τσίχλα για μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση μιας ρωγμής ή ενός χαλαρού σφραγίσματος. Τοποθετήστε τη μαλακωμένη τσίχλα πάνω στην περιοχή που χρειάζεται προστασία και θα λειτουργήσει ως προσωρινό σφράγισμα μέχρι να μπορέσετε να το αποκαταστήσετε.

Πονόδοντος: Πλύσεις με αλάτι

Μην υποτιμάτε τη θεραπευτική ικανότητα των πλύσεων με αλάτι. Συνδυάστε μερικά κουταλάκια του γλυκού αλάτι με ένα ποτήρι νερό και περιστρέψτε γύρω από το στόμα σας για μερικά δευτερόλεπτα. Το αλάτι όχι μόνο θα προάγει την ταχύτερη επούλωση, αλλά θα διατηρήσει επίσης την περιοχή καθαρή και θα μειώσει την πιθανότητα μόλυνσης.

Πονόδοντος: Ένα κομμάτι βαμβάκι βρεγμένο με ουίσκι

Μερικοί άνθρωποι στρέφονται στο αλκοόλ όταν προσπαθούν να μουδιάσουν ένα ενοχλητικό δόντι. Ενώ το αλκοόλ μπορεί ασφαλώς να μειώσει τον πόνο, υπάρχουν λίγα πράγματα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με αυτή τη μέθοδο. Το Family Dental μας υπενθυμίζει ότι αν και η ποσότητα αλκοόλ είναι μικρή, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των επιληπτικών κρίσεων και του εμετού.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News