Enimerotiko.gr
PLUS Οδηγίες

«Πώς έχασα 30 κιλά μόνη μου, μέσα σε λίγους μήνες, χωρίς να στερηθώ σχεδόν τίποτα από τη διατροφή μου»

Η δύναμη της θέλησης μπορεί να σε φτάσει μέχρι ένα μόνο σημείο για να αποφασίσεις να χάσεις βάρος.

Για να καταφέρεις να χάσεις πραγματικά το βάρος που θέλεις, πρέπει να καλλιεργήσεις τη «δύναμη της επιθυμίας» ή ένα κίνητρό σου για να τρως υγιεινά.Αν πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά, ηρεμήσετε και ευχαριστηθείτε τη ζωή, μπορείτε πολύ πιο εύκολα να καταστείλετε ανεπιθύμητες σκέψεις και συναισθήματα. Αν όμως αγχώνεστε και πιέζετε τον εαυτό σας, είναι δυσκολότερο να αντισταθείτε στους πειρασμούς.

Αντί λοιπόν να επαφίεστε μόνο στην θέληση για να τα βγάλετε πέρα, βάλτε στόχο να αποκτήσετε συνειδητή επίγνωση όσων τρώτε, χωρίς να αποκτάτε εμμονές με αυτά. Σκεφτείτε ότι είναι μια προσωρινή κατάσταση που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον σκοπό σας και επαναλάβετε στον εαυτό σας ότι δεν χρειάζεται αποκτάει διατροφικές εμμονές.

Η Lismore κατάφερε να χάσει 30 ολόκληρα κιλά χωρίς να επισκεφθεί διατροφολόγο και χωρίς να πάει στο γυμναστήριο

Αυτό το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους, να δυναμώσουν, να φτιάξουν το σώμα τους και να αδυνατίσουν, αλλά δεν είναι πολύ θετικοί στην ιδέα του γυμναστηρίου,» λέει η Lucy Lismore σε ένα από τα βίντεο που ανέβασε στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube με σκοπό να μοιραστεί την προσωπική της ιστορία και να εμπνεύσει.

Όπως εξηγεί η ίδια κατάφερε να χάσει 30 ολόκληρα κιλά χωρίς να επισκεφθεί διατροφολόγο και χωρίς να πάει στο γυμναστήριο, απλά μένοντας στο σπίτι της και ακολουθώντας ένα συστηματικό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.

Οι κακές συνήθειες της η Lismore  και τα παραπανίσια κιλά

Η Η Lismore εξομολογείται ότι είχε πάντα παραπανίσια κιλά, ήδη από την εποχή που ήταν στο σχολείο, αλλά ως έφηβη αγαπούσε τα αθλήματα και την άσκηση και έτσι διατηρούνταν σε φόρμα. «Μεγαλώνοντας όμως άρχισα να τρώω όλο και περισσότερο και να κινούμαι λιγότερο. Πήρα πολλά κιλά και ένιωθα όλο και χειρότερα με το σώμα μου». Η Lucy προσθέτει ότι το πιο άσχημο σε αυτή την ιστορία ήταν το ότι δεν είχε συναίσθηση του πόσο πολύ είχε παχύνει, αλλά τώρα το συνειδητοποιεί κοιτώντας παλιές φωτογραφίες.

Παρόλα αυτά γνώριζε ότι ήταν υπέρβαρη και ότι δεν ήταν υγιής και έτσι δοκίμασε περιστασιακά αρκετές δίαιτες, αλλά καμία από αυτές δεν είχε επιτυχία. Η αλλαγή ήρθε στη ζωή της όταν, βλέποντας μία εκπομπή της αυστραλιανής τηλεόρασης, πήρε την απόφαση να αλλάξει τελείως την εμφάνιση της. Από εκείνη τη στιγμή άλλαξε τελείως η προσέγγιση της και ο τρόπος που έβλεπε τα πράγματα.

Οι αλλαγές στη διατροφή της Lismore

Όπως λέει η Lismore ξεκίνησε από την διατροφή της, αναζητώντας τι ήταν αυτό που έκανε λάθος ως τότε. «Όταν πήγαινα στο σούπερ μάρκετ αγόραζα πάντα αυτά που θεωρούσα υγιεινά, δηλαδή χυμούς πορτοκάλι αντί για αναψυκτικά και μπάρες δημητριακά αντί για σοκολάτες. Έτσι έκανα μία έρευνα στο ίντερνετ και κατάλαβα ότι όλα είναι θέμα πρόσληψης θερμίδων. Δηλαδή πόσες θερμίδες παίρνεις και πόσες καις. Και τότε κατάλαβα ότι δεν έχανα κιλά γιατί οι θερμίδες που έπαιρνα ήταν πολύ περισσότερες από εκείνες που έκαιγα».

Η Lucy λέει ότι ξεκίνησε να μετράει πόσες θερμίδες έτρωγε και προσπαθούσε να είναι μόνιμα αρκετά λιγότερες από εκείνες που έκαιγε. Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε καμία κατηγορία φαγητών από την καθημερινότητα της, για παράδειγμα δεν σταμάτησε να τρώει σοκολάτες ή να πίνει καφέ, αλλά άρχισε να μαγειρεύει λιγότερο παχυντικά και περιόρισε τα σνακ.

Σταδιακά μπήκε στη ζωή της ένα καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής, στην αρχή με ένα χιλιόμετρο τρέξιμο την ημέρα και σιγά-σιγά με ένα εντατικό πρόγραμμα άσκησης. Η αλλαγή που είδε πάνω της την έκανε να καταλάβει ότι οι προσπάθειες της είχαν πιάσει τόπο και ότι είχε κερδίσει ξανά τον έλεγχο του σώματό της.

Προκειμένου να μπορέσει να φτάσει τον τελικό στόχο της ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να είναι σε θέση, μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς, να φέρει εις πέρας ένα ολόκληρο πρόγραμμα ασκήσεων: «Μέχρι τότε δεν μπορούσα καν να στηριχτώ στο μονόζυγο, οπότε μου φάνηκε καλό σαν στόχος».

Όσο περνούσε ο καιρός ο Lucy κατάλαβε ότι δεν έκανε μία γυμναστική για να χάσει κιλά, αλλά γιατί η διαδικασία της άρεσε πραγματικά πάρα πολύ. Και τότε ήταν που είδε τον εαυτό της να αλλάζει ριζικά.

Δείτε το βίντεο της πλήρους μεταμόρφωσης

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News